Разговори за малцина през новата година (2019)

Свобода на словото
Заключено
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Re: Разговори за малцина през новата година (2019)

Мнение от cchery »

ellis_stoyanova написа:Чери,ти си от малкото хора,на които знам,че ако се обадя,колкото и ангажименти да имаш,ще ми кажеш 2 думи.Ей за тия приятелства говоря,неподвластни на време,разстояния,просто човека е такъв.Благодаря ти :940
Искрено се радвам, че ме чувстваш по този начин, Ели. :923

ellis_stoyanova написа:Аз си имам градинка вече.Не е нещо особено,малко оградено пространство пред блока,което е на комшийката ми,възрастна баба,която ми е много близка.Помолих я да се грижа аз за запустялата градинка и тя много се зарадва.Вече имам 3 иглики,които чакат да ги засадя.Ще трябва и нова пръст да изсипя,а дори нямам инсрументи.Но ако трябва с морските лопатки на децата ще греба :1062 .Искам да стане цветно оазисче,моето.С Ивето в неделя изчистихме тревата,падналите клонки и листа и изметохме наоколо.Дори така стана по приятно.
Имаме голямо съвпадение тук, защото ...... аз също си разчистих малко местенце пред нашия блок. Миналата година с Момчил засадихме луковици лалета и сега са изникнали (повечето от тях). Дори виждам пъпки, т.е. ще цъфтят. Чистачката на нашия вход ми подари 4 зюмбюла, с които нейните внуци са я зарадвали за 8-и март и тях ще ги бодна в земята та догодина да си имаме и такива цветенца. Онзи ден няой незнаен комшия беше посадил в моята лехичка 3 саксийни цветя, които виреят и на открито - явно им е харесала идеята да имаме цветенца пред блока. Аз самата планирам да купя напъпили зюмбюли и нарциси и да ги засяда тази седмица - няма да е нещо много, защото изисква и поливка и поддръжка, но... ей така - да ми е хубаво. А мотика съм си взела от село - от Поликрайще :lol: . Купих си гребло от Практикер..... и така се справям.

Ели, пожелавам ти да си подредиш най-прекрасния цветен оазис, който си представяш. :922
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Радостина А. Ангелова - поетеса
Аватар
Нели
Философска система

Мнение от Нели »

Пак съм аз, защото не съм писала скоро тук. Има-няма, от 15 минути. :1062
Просто исках да споделя с вас едно стихотворение на Мария Донева, която много харесвам.
https://mdoneva.com/2019/03/13/azli/?fb ... nhNOzge81k

Иде пролет.

Пролет е.

:954
"Когато всички мислят еднакво, никой не мисли достатъчно" Уолтър Липман
Аватар
ellis_stoyanova
Със словото напред

Мнение от ellis_stoyanova »

Нелка,както и на Ати съм казвала хиляди пъти,искрено ви се възхищавам,че успявате да балансирате между толкова ангажименти.Аз нещо не успявам,но при мен умората е по скоро психическа,покрай родителите ми,децата и това,че Боби все го няма.
Воинът на светлината не си губи времето, за да се опитва да играе ролята, която другите са избрали за него.-П.Куелю

[url=http://postimage.org/][img]http://s28.postimg.org/5aihn4da1/335730_priroda_zima_zakat_doroga_krasnyj_192.jpg[/img][/url]

Има само един път към щастието:

да престанеш да се безпокоиш за нещата, които не са подвластни на волята ти.

Епиктет
Аватар
Нели
Философска система

Мнение от Нели »

ellis_stoyanova написа:Нелка,както и на Ати съм казвала хиляди пъти,искрено ви се възхищавам,че успявате да балансирате между толкова ангажименти.Аз нещо не успявам,но при мен умората е по скоро психическа,покрай родителите ми,децата и това,че Боби все го няма.
Какво ще кажеш да се видим на 3 април? Аз (май) си измислих маршрут за пътуването с Ани и на практика тогава ще мина покрай теб? Време е да изпием едно кафе заедно мисля. :954

Маршрутът ми изглежда горе-долу така:

30 март - Варна - Крушунски водопади - Плевен (Панорамата) - Оряхово (и стар римски път село Селановци) - 400 км., със спирките и забележителностите ще отиде цял ден. Нощувката ни е подсигурена от организаторите.

31 март - до обяд Ани пише фолософско есе, после отиваме в София в НСА да се правя на ветроходец (или ветроходка) - около 200 км. Ще спим у моя приятелка.

1 април - София - Берковица (крепостта и ще видя какво още) - Белоградчик (скалите и Калето) - Видин (крепостта Баба Вида). Около 250-260 км. С разходките и разглеждането на разни забележителности ще отиде цял ден. Ще спим при леля ми във Видин (още не съм ѝ казала).

2 април - Видин - евентуално Лом (имам леля и там) - Велико Търново - около 380 км. Ще намеря някое приятно място за спане Аз харесвам Арбанаси, но не е задължително.

3 април - Велико Търново - Хотнишки водопад - Варна - около 250 км.

Общо стават към 1500 км. Изглежда ми изпълнимо и... свързано с раходи, но не е непоносимо.
А има и някои "екстри" - Ани ще е във ваканция и заслужава екскурзия; ще си взема статива и фотоапарата; леля ми (сестрата на баща ми) никога не е виждала Ани. Трябва да поправя това.
Аватар
ellis_stoyanova
Със словото напред

Пак съм аз,че тъкмо ми е дошла музата.Да ви споделя и друга идея-смятам да кандидатствам отново.Винаги ми е тежало,че не успях да завърша,направо си ми е мъчно дори.Тази година ми се иска да се пробвам отново,винаги съм обичала ученето,особено в студентските години,където имахме много практики,реферати.Обичам дори мириса на учебниците,купищата листи,писането...но много ме е страх,ама МНОГООООДали ще издържим финансово,дали ще се справя психически,дали ще се справя с децата,и с майка ми и баща ми,както се шегувам,че имам 4 деца,дали,дали хиляди пъти :1210 .Но ако не пробвам няма как да разбера
Воинът на светлината не си губи времето, за да се опитва да играе ролята, която другите са избрали за него.-П.Куелю

[url=http://postimage.org/][img]http://s28.postimg.org/5aihn4da1/335730_priroda_zima_zakat_doroga_krasnyj_192.jpg[/img][/url]

Епиктет
Аватар
ellis_stoyanova
Със словото напред

Нелка,как бих се радвала само,но ви се струва трудно изпълнимо.На работа съм от 9 до 18,на обяд взимам децата от училище и вечерта имат танци,на които отново ги водя,единсвения начин е ако Боби е тук да ме метне в обедната до Търново и там да се видим ,но това мога да го потвърдя на 2ри :1062 .Ей такива емоции ми трябваха,благодаря ви момичетаааа :922

Епиктет
Аватар
ellis_stoyanova
Със словото напред

Много съм смотана,чета през тела и хич не виждам,че ще имате нощувка тук,супер.На линия съм

Епиктет
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

Здравейте, момичета. Леле, Нелка, каква екскурзия си замислила само.... честно ли?! И аз бих я направила такава :1062 :1062 . ВСичко, което си написала, че планирате да видите, ми се струва интересно, интригуващо и достатъчно българско, така че да развълнува Ани. Щом ще има фото и статив......, значи ще чакаме и много снимки :954 . За съжаление в момента има проблем с фейса и не мога да стигна до снимките ти от фотографските упражнения. :???:

Ние по това време се очертава да пътуваме също - първите 2 дена от ваканцията ще сме в Пловдив, а следващите 5 - утре ще знам като разгледам 2 желани от мен дестинации...... Ако не успея да организирам нищо, значи ще се видим и в София.

Нелка, понякога си те представям като.... Франсис Мейс.... или поне като собственичка на каменна къща в Тоскана и как си пиеш следобедното кафе на някоя от терасите в двора на къщата и пишеш..... :) . И що пък да не се случи?!?

Елисче, идеята ти да кандидатстваш е супер смела и заслужава възхищение. Разбира се, че те окуражавам да го направиш - най-малко, че по-лесното е да не го направиш, ама..... лесните неща не са за истинските хора, нали така?! :roll: :roll: За трудното въобще нямам съмнение, че ще е трудно. Трябва добре да си помислиш как ще си планираш времето. Аз лично се справих с графиците, но..... по едно време моето обучение просто ми втръсна, защото това си бяха 2 години и половина..... Дори сега се ослушвам и въобще не ми се прави дипломна работа...., а трябва.
Нели написа:Просто исках да споделя с вас едно стихотворение на Мария Донева, която много харесвам.
https://mdoneva.com/2019/03/13/azli/?fb ... nhNOzge81k

Иде пролет.

Пролет е.

:954
Хареса ми :).

Аз днес нещо се чувствам на големи приливи и отливи. Сутринта ми беше добре. Излязох да тичам. Уж кратко, но много ми вървеше и краката ми сами се придвижваха - направих 10 км. После свърших доста важна работа, която отлагах...... и после следобедно ми прималя едно такова... беше ми замаяно. И сега се чувствам едно такова парцаливо... Чакам Бела да сложи пижамата и да ходя и аз да спя..... Тя тая вечер учи след тренировка, защото се върна доста късно от училище - в петък е патронния празник и днес имаха репетиция за тържеството - Бела ще танцува един красив танц :954 .....

И май това е от мен за днес. До утреееееее........ :922
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Радостина А. Ангелова - поетеса
Аватар
Нели
Философска система

Мнение от Нели »

cchery написа:Здравейте, момичета. Леле, Нелка, каква екскурзия си замислила само.... честно ли?!
...
Нелка, понякога си те представям като.... Франсис Мейс.... или поне като собственичка на каменна къща в Тоскана и как си пиеш следобедното кафе на някоя от терасите в двора на къщата и пишеш..... :) . И що пък да не се случи?!?
Чери, за екскурзията, като се замисля, съм все по-склонна да се откажа само от една част - ходенето в София и то най-вече защото говорих с организторите на конкурса на Ани и те очакват да свършим към 14 ч. Ако веднага след това тръгнем, предвид 200-те километра до София и най-вече трафика в самата София, ще стигнем твърде късно и не мога да поема сериозен ангажимент. А и това би ми освободило още една вечер в леля ми.
Цялата останала част от екскурзията си я искам!

За Франсис Мейс... Аз не съм чела книгата, доскоро не бях гледала и филма "Под небето на Тоскана", но моята фризьорка, която прави косата ми вече около 20 години и ми е по-скоро приятелка, ми каза "Гледай този филм, той все едно разказва за теб." Представи си! :1062

Елис, за ученето - ДА!
Ще ти пиша малко по-късно, че трябва да тръгвам. :954
Аватар
Нели
Философска система

Мнение от Нели »

ellis_stoyanova написа:Пак съм аз,че тъкмо ми е дошла музата.Да ви споделя и друга идея-смятам да кандидатствам отново.Винаги ми е тежало,че не успях да завърша,направо си ми е мъчно дори.Тази година ми се иска да се пробвам отново,винаги съм обичала ученето,особено в студентските години,където имахме много практики,реферати.Обичам дори мириса на учебниците,купищата листи,писането...но много ме е страх,ама МНОГООООДали ще издържим финансово,дали ще се справя психически,дали ще се справя с децата,и с майка ми и баща ми,както се шегувам,че имам 4 деца,дали,дали хиляди пъти :1210 .Но ако не пробвам няма как да разбера
Да, да, да! - това накратко. :1062

А сега малко повече. :222
Доколкото разбирам, ти искаш да кандидатстваш, за да възстановиш студентски права и да довършиш вече започнато някога образование, нали? Ако е така, имай предвид, че сега не е като някога. Ако имаш спомени колко трудно е било или колко време си се готвила за изпитите, днес студентите не правят така (за ОГРОМНО съжаление!). Хора като нас имат склонност да влагат усилия в ученето заради научаването на неща, докато студентите днес влагат усилия само доколкото ще получат оценка. Самото научаване не ги интересува много. Имам предвид масово, разбира се има някои, които се интересуват. Но основната маса студенти не ходят на лекции, не посещават редовно семинарните занятия и не си дават много зор по изпитите.
Казвам това, защото ако предствоящите трудности по посещаването на занятия са решаващи в преценката ти дали да се запишеш, вероятно реалността ще се окаже по-лесна от очакваното.
При теб, както аз виждам нещата, трудностите ще дойдат по-скоро от това, че трябва да се направи организация, засягаща цялото семейство, за да можеш да учиш. А семейството ти е добро и изградено на основата на взаимна подкрепа, поне така го усещам. Затова вярвам, че ще се получи.
Не се чуди много, направо действай! :954

Впрочем... не съм те попитала, но какво искаш да учиш? И къде?
Аватар
ellis_stoyanova
Със словото напред

Е неее,писах и всичко изчезна.Накратко-плаши ме самото кандидатстване,защото един провал би ме демотивирал тотално.Не искам да си възстановявам правата'-останах разочарована от колежа,в който учех и въпреки уникалните преподаватели,които имах там разбрах,че всичко опира до пари,а не до знания.Сега искам да пробвам с администрация и управление.Звучи мега банално,но винаги ме е привличала тази специалност и всички дисциплини заложени в нея.Само не знам статистиката как ще я боря :1210 .Знам,че имам какво да науча и че мога да го прилагам на практика.
Чисто организационно-все пак съм Козирог,няма по добър човек в плануването от мен :221 .Ама пак си е страшно :fan

Епиктет
Заключено