Първи сняг затрупа, ела на топло в мечата хралупа

Свобода на словото
Заключено
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Re: Първи сняг затрупа, ела на топло в мечата хралупа

Мнение от Kleo »

[img]http://i731.photobucket.com/albums/ww31 ... ledbmp.jpg[/img]

Засега толкова от мен, ще ви чета после от офиса, ако сколасам :923 :923 :923

Форумът така се раздвижи, че просто душата ми пърха от радост и щастие! Обичам ви всички, момичета!
Синът ми е на 20. Изживявам мечтите си. Центрирана и щастлива съм :)
mam4eto31

Мнение от mam4eto31 »

Добро утро :954

Елитоооо ама колко суперско сте си изкарали, чак се размечтах. Никога не съм била на спа, но имам чувството че бих се пристрастила :lol:

Черитко големи сте сладури. Страхотно е че в София има толкова забавления за децата, а и за родителите.В тоз Пловдив голяма скука.
Страхотно изживяване в Италия сте имали. Съвсем се зарибих. Ние сме фенове на F1 и мислим да го съчетаем със състезанието началото на септември, дано не ни мине котка път. Не искам нито Америка, нито екзотичен остров искам еспресо и италианска паста.

При мен нещо пак падна тонусът. Доки ме посъветва да спирам кърменето, защото докато бебка очаква кърмата няма да иска нищо друго. Една седмица се настройвам, вчера пак се чух с нея и ме наплаши, че ако не започне да се храни с други неща, ще направи анемия и разни др неща, а тя наистина нищо друго не иска. Всеки ден готвя и хвърлям, пробвах и купешки и тях не иска. Правя се на маймуна само и само да напъхам нещо, но така извърта глава и ми бута ръцете, че преди да изпадне в истерия успявам да напъхам няколко лъжички. Та снощи викам край, след като я накърмих, казах на мъжо да ми сипе 1 водка и спирам да кърмя. Дръннах 30-тина грама и като започнаха да се ронят тези сълзи, не спряха няколко часа. Не съм и предполагала, че така ще се чувствам. Явно връзката ни е много силна. Странна работа. Та по нощите се рових да видя след колко време се изчиства алкохола, разбрах, че ако са минали 5-6 часа няма проблем. И така, в 5.30 след усилена борба със себе си я накърмих. Просто май не съм готова аз самата спра. Просто от днес спирам дохранването с кърма и ще се боря с всички сили да я накарам да яде. И кърмата да остане сутрин и вечер. Ще я запиша и на кухня, дано да й хареса повече.
Отвиквам я от спането до мен, сега и любимата кърма ако й взема съвсем ще я побъркам.
Иначе да се похваля, кучето почти се научи да пика в тоалетната. Голям е сладур.

В момента се успокоявам гледайки огънчето в камината. Май трябва да спретна някоя мартеничка и идилията ще е пълна :922
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

Мони, прочетох останалите мацки, но почвам с теб! Моля те, не спирай да кърмиш точно сега сладурката! Мисля, че ще ви се отрази зле и на двечките, наистина! За теб - явно още не си готова емоционално да я отбиеш напълно. За нея - това е втора радикална промяна в ежедневието. Не го причинявай на двете ви :922 :922 :922 Кърми си я и си свиркай. Пък ако трябва вечер си пийвай по едно-две за кураж и сутрин - сначале...

Чери, а това долното от теб направо ме разтърси като информация /с голям мерак ще прочета и в сайта, който си ни постнала като линк/, благодаря, че сподели с нас!!! :

"...А вчера посетих едно интересно събитие - астродрама: "Плутон и страховете". Лектор беше режисьора Стилиян Иванов.... този семинар, да го нарека, беше нещо средно между лекция, кино-прожекция и игра със средствата на психологията. Лекцията и филма бяха на тема Орфизмът в древна Европа. Търсеше се пряката връзка между разбиранията на орфиците за смъртта и отвъдното и мястото на планетата Плутон в астрологическата ни карта. Трудно ми е да го обясня, защото още го осмислям. Но играта беше много интересна. Бяхме 5 жени. Разделиха ни по зодии - две от момичетата бяха Деви, едното - риби, другото - козирог май и аз овен. Играта представляваше импровизация на съд - да на съдилище каквото го познаваме в съвремието. Мацката-козирог беше съдия, двете деви бяха адвокати, аз, като представител на огнена зодия, бях прокурор - обвинител :1062 , а момичето от водната зодия - съветник и на двете ответни страни. Делото беше с обвиняем ........ СМЪРТТА :mrgreen: . Да, аз трябваше да защитавам тезата защо не трябва да умираме и да обвиня СМЪРТТА за виновна за нашия ненавремешен край. А адвокатите й - двете деви :1140 - да я защитават. Трябва да ви кажа, че и до днес още мисля по разигралата се сценка от вчера. Беше много приятно - като едно време в клас. Повече инфо за АСТРОДРАМАТА, можете да прочетете . ... "

Нели, липсваше ми много, мила! Радвам се, че отново пишеш тук. Твоята Ани е голяма умница. Да я поздравиш и нацелуваш. А за личните неща... ами ... разбирам те. При мен екшъните не спират и не спират. Повечето от които просто се отказах да разказвам във форума. Няма смисъл. Виж, на лични и в скайп е някак по-различно. ... Ако ви се струва, че и сега знаете прекалено много лични подробности от живота ми, знайте, че голяма част нарочно запазвам единствено за себе си ... а и неслучайно се прекръстих все пак, че много хора знаеха, че съм вихрогонче от реалния ми живот и имаше вече реална възможност да ме открият тук. Отплеснах се. Та, Нелка, разбирам те! :923 :923 :923 Оставам открита за теб на ЛС, ако почувстваш нужда от това, разбира се.

DeerE, радвам се, че цветята са ти допаднали :954 :954 :954 Наистина Пролетта идва! Хайде да мислим подходящо заглавие, дами, все пак се задава нашият Женският месец!!!
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

Здравейте, момичета.... Ей, как се радвам на времето, в което успявам да се намъкна тук и да си пиша :1062 :1062 . Тази нощ съм спала толкова хубаво...... абе друго нещо си е детоксът, и това е! :)
Kleo написа:Форумът така се раздвижи, че просто душата ми пърха от радост и щастие! Обичам ви всички, момичета!
Деска, аз се чувствам по същия начин!!! :923 Винаги съм казвала, че за общуването са необходими миннум двама души :1062 :1062 . Но когато са 20 и все така шарени и интересни, все едно потъваш в смарагдовите води на южно море :954 :954 .

Не се учудвайте на поетичните ми наклони.... още снощи, наред с неприятните очистителни реакции на детокса, усетих и положителните му - първо много ми се правеше секс :oops: :mrgreen: ......, после чувството за гладкост на кожата ми... и накрая радостта, която полека-лека почна да ме изпълва. Почнах да се радвам на дребни неща.... да се усмихвам, да ми се пее.... да искам да слушам музика.... Въобще..... добре е хавата!

Ели, ти си ми съвсем пряка конкуренция, даже заплаха за дългите постове :221 :221 :221 .... Радвам се, че идваш и разказваш...... идват ми идеи за собствени готини уикенди. Мъжът от вашата приятелска двойка, с които сте били на Хисаря, наистина малко странно.... за моите разбирания подхожда към отсъствието на Тони от стаята ви, докато ти си спяла... Аз, подобно на теб, нямам нищо напротив Момчил да си цъка каквото и където иска, щом на мен ми се спи или пък ми се прави нещо друго. Та ние не сме деца! Възрастни хора сме... всеки си носи глава на раменете, а с нея и акъл - ако досега не е дошъл, едва ли се очаква и занапред такова събитие. :1062 :1062

Нелка, Ани наистина блести с нетипични за възрастта й заключения. Това, което си постнала:
Нели написа:Наистина имам много за споделяне, но някои неща покрай мен напоследък са твърде лични, за да бъдат написани във форум.
Само ще ви кажа какво ми каза днес Ани:
- Знаеш ли, мамо, от мозъка до устата има голямо разстояние и затова, когато Деница ме ядоса, аз не й се разкрещявам.
:954 :954 :954
не е първото, което чета от нея. Кой знае какъв човек ще порасне... със сигурност ще упражнява професия, свързана с много мислене и логика... А пък ти, като набереш смелост, сподели личните неща :1028 - на никого няма да кажа :1062 .

Емка, аз много добре помня перипетиите, през които ти и Алекс минахте.... Толкова съм щастлива, че говориш за всичко това в минало време.... :954 И е толкова нелепо това, което ни предлага конвенционалната медицина..... да не отварям тема за лекарите "светила" като Улевинов. Той наистина е като коституция в УНГ-медицината, но...... очевидно не е готов да учи нови неща. Аз няма да забравя как и друго такова светило - д-р Лисичков - детски ревматолог в Токуда - ми се смя за хомеопатичните мазила, с които мазах възпалената става на ръката на Коки. Пред мен, и пред детето с присмех коментира със сестрата от неговия кабинет за това как хората се лъжели с хомеопатията и едва ли не били прости. Да, ама... и неговият Пеницилин, който изписа на Коки, не направи така, че АСТ-титърът му (изследване, което търси антитела срещу стрептококите в човешката кръв) да спадне..... Какво правим, когато АБ не лекува стрептококи?! Освен да съобщаваме на пациентите колко лоши и фатални могат да са последиците, които те могат да навлекат на човек?! От 1 година и Коки се лекува при Угринова - сменяме 3-а схема. Целта е да премахнем тези гадни стрептококи в тялото му, които не са нито в носа, нито в гърлото. Не искам да казвам каквото и да е, освен, че вярвам, че сме на прав път.

Мони, искам да ти кажа нещо по този повод:
mam4eto31 написа: При мен нещо пак падна тонусът. Доки ме посъветва да спирам кърменето, защото докато бебка очаква кърмата няма да иска нищо друго. Една седмица се настройвам, вчера пак се чух с нея и ме наплаши, че ако не започне да се храни с други неща, ще направи анемия и разни др неща, а тя наистина нищо друго не иска.
....... странен ми е този подход на работа на лекарката. Щяла да направи анемия и не знам си какво още..... добре де - а има ли тези индикации детето или това е общо твърдение?! Отделно от това - лекарката задава ли си въпроса защо бебка не ще да се захранва?! И всъщност какъв е отговорът?! Извинявай, но не мога да се съглася, че едно такова отношение е професионално. Направо е смешно и нелепо. Хрумват ми 2 неща, които мога да те посъветвам. Първо - може би е добре да спреш да правиш пюрета, а да включиш сурови плодове и зеленчуци. На сок или пък - белиш краставичка, режеш я на пръчици и почваш ти самата да ядеш - възможно е бебка като те гледа, да посегне и тя. А банан харесва ли й!?! Защото това е най-лесно да се дава. Аз напоследък много обичам да си правя сладолед от замразен банан - плодът се бели и слага в камера за 24 часа. После се вади и се пуска да се пасира в кухненски робот така както е замръзнал на камък. За около 3-4 минути бананът е изцяло накълцан и вкусът му е точно като на сладолед.

Второто нещо - има (или поне имаше) много добре развита мрежа на Ла Лече лига в Пловдив. Да, тяхната насоченост е главно в това да подпомагат жените, които имат затруднения с кърменето. Но съм сигурна, че не биха ти отказали помощ в този момент така че хем да захранваш бебка, хем и да продължиш да си я кърмиш. Мони, най-важното е да не сваляш гарда - за тези 12 години, през които Коко и Бела растяха, се наслушах на какви ли не твърдения от педиатри...... и въпреки тях съм лекувала децата си главно с хомеопатия.
mam4eto31 написа:Иначе да се похваля, кучето почти се научи да пика в тоалетната. Голям е сладур.
Пусни някоя и друга снимка да го видим сладура. Браво за пикането.... като знам какъв зор е!

Хайде, момичета, до след малко. :954
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Радостина А. Ангелова - поетеса
lindorina
Цветна долина в омая

Мнение от lindorina »

Май че идва ред на нова темичка! Аз отново да благодаря на Цвети за съветите, относно проблема с щитовидната жлеза.
Чери - мисля че е много зареждащо на ледената пързалка, стига да не падаш, а :1062 -моята все още не сбъдната мечта, но заложена като дългосрочна цел №1 :1062 И Черита - ще искаш ти често-често да правиш детокси, с такива бонуси.... :)
Довечера съм на родителска среща на Пакостина :1062 но аз си знам какво що.
Преди шансът да ви награди с голям успех,той първо ви изпитва в трудности!

http://img.wallpaperstock.net:81/spring-feeling-wallpapers_5137_1024x768.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
[img]http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcT8jVF4RfE3CJOqLOnIe4FC6dOMme1PC45jE5g2z4F9cUYwNzrkPA[/img]
Аватар
Сиренце
Със словото напред

Мнение от Сиренце »

Мони, твоята принцеса си е очевиден кандидат за ЗВБ (захранване, водено от бебето). Ако не си запозната, почети и ще си по-спокойна. Има деца, които просто не харесват бебешките манджи. Слагай я с вас на масата и виж към какво ще посегне. Нека опита, от малко нищо няма да й стане, колкото и да е "неподходящо". Така и ти ще се ориентираш в предпочитанията й.
Между другото, имаш разкошни деца - и трите са много красиви.

Момичета, аз втори ден съм със зверски главобол. Опитах всичко, но дори и от лекарства не минава. Днес от зор си купих и Ацефеин, въпреки резервите ми към парацетамола.
Освен това в училище съм се вкарала в такъв филм, че..... :1053 . От миналата седмица подготвям училищното тържество за Левски и вчера изненада - четири от децата са болни :328 . Днес се наложи в движение да променям сценарий, нови участници, репетиции -КОШМАР. Моят клас никакви ги няма в рецитациите, но пък повечето пеят чудесно и бях заложила на музикалните изпълнения, сега всичко се првали с гръм и трясък. Изобщо не искам да си представя каква излагация ще сме в четвъртък.
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

ЦОНИ, няма да сте излагация!!! СПОКОЙНО и пак спокойно, моля те!!! В крайна сметка виновни в случая просто НЯМА, нали така? :922 :922 :922
mam4eto31

Мнение от mam4eto31 »

Момичета :826

Цони благодаря :329
Днес ще прочета за какво иде реч при такива деца.

Влезнах да погледна докато си пия следобедното кафе и ставам да нагизда някоя дреха, че отиваме на РД.

Довечера пак ще драсна някой ред :923

Ето го куджо :D става 60кг :fan

[img]http://s7.postimg.org/6f79xxypj/20150123_152255.jpg[/img]
DeerE
От писане глава не боли

Мнение от DeerE »

Опитах да кача снимки но не става. Може би ми трябва повече време за това :954
Исках набързо да попитам някой знае ли по какви причини вече трети месец започвам да кървя след цикъл, началото на януари ми гориха раничка, след цикъла 5-6 дни започна отново но този път по обилно, и вече може би десети ден. Не мога да започна да лекувам възпалението с метода със сребърната вода и вазелин прополисов :1044
Мамчето и аз съм с две ръце за кърменето, това е нещо което в бъдеще никога повече няма да можеш да предоставиш на детето си. Това е лично мое мнение за ползата от кърмата. Харесвам много Пловдив. Срам ме е да кажа но аз все още не съм завела децата на ледената пързалка която ни е толкова близо до нас в квартала в който живеем.
Лека вечер от мен по късно може пак да намина.
Клео наближава рождения ден - а. Как се чувстваш?
Ох исках още нещо да ви кажа ама забравих, днес тежък ден изкарах от 9 ч. като седнах в зала станах в 17.20ч. :1215 няма такъв изрод като мен.
Чери браво за детокса. Аз бях позабравила за това, на първо място защото нямам нужда да отслабвам, сега когато започнах напоследък да се чувствам застаряваща и да се тревожа за здравето си мисля, че май трябва да се замисля да правя съботно неделни детокси. Глупаво от моя страна.
Възхищавам се на всички ви момичета които успявате по един или друг начин да живеете здравословно, които намирате време за себе си, възхищавам ви се че се уважавате сами...
Лека вечер
DeerE
От писане глава не боли

Мнение от DeerE »

Забравих да кажа какво искам за себе си. Желая да мога да ходя поне два пъти на плуване, желая да ходя поне три пъти седмично на народни танци. Бих искала да ходя на английски.
Лошото е че преди това спешно искам да запиша Алекс на рисуване някъде и на някакъв спорт освен плуването и шаха, например волейбол, но за съжаление където ми е близо ми е прекалено скъпо или пък има часове само през деня което не ме устройва. А също преди това трябва и Крисето някъде да го запиша на спорт за да може да си изразходва безкрайната си енергия която има.
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

DeerE написа:Забравих да кажа какво искам за себе си. Желая да мога да ходя поне два пъти на плуване, желая да ходя поне три пъти седмично на народни танци. Бих искала да ходя на английски...
Миличка, ела отново в тази тема и напиши какво планираш за себе си през 2015 година, моля те, DeerE. Написаното оставя след себе си видима следа. А и ще можеш лесно да си припомняш целите. Надявам се пак да те видя тук:

http://metsababa.net/forum/viewtopic.php?f=6&t=1305

П.П. Ехооо, видях те, че отново си писала там след поканата ми тук! Радвам се за което! Напиши как се виждаш да танцуваш, да плуваш, да учиш английски, а защо не и да си припомниш френския, щом толкова го харесваш! Мечтай, дерзай, действай, визуализирай, представяй си всичко желано в детайли! С теб съм!

П.П. И понеже вече наближава 22 часа и ще гася компа, да използвам момента да ви пожелая ЛЕКА НОЩ със следните красоти и музикалното поздравче:

[img]http://www.bis.bg/fsh/3/8/4/8/f/51931/a ... 99.gif?v=0[/img]

[img]http://img15.dreamies.de/img/982/b/b4icxojzjgk.gif[/img]

[img]http://elena075nenkova.blog.bg/photos/1 ... 2693_n.jpg[/img]

[youtube]CijPyG8UW8c[/youtube]
Последно промяна от Kleo на 17 Фев 2015, 21:49, променено общо 1 път.
Заключено