[youtube]Ys2d1ZYxJRo[/youtube]
От два дни се каня да споделя емоциите си около концерта на Chambao във Варна.
Обичам тяхната музика и ги слушам отдавна, но не съм очаквала, че този техен концерт ще има подобно влияние върху мен. Била съм на много концерти на любими групи и изпълнители, но дори и този на Sade, която аз обожавам не ме разтърси така. Сега, след като два дни преживявах емоцията (дори сънувах солистката им) и мога да посъбера мислите си мога да седна и да се позамисля ... от къде, по дяволите, се появи това усещане на обич, на доброта, на спокойствие и щастие, на радост от живота, просто от самия живот .. само след час и половина тотално потъване в тяхната музика и присъствие. Не знам испански и не разбирам и дума от това, което пее тя, но не ми беше и нужно. От Мари просто струеше светлина и радост. И децата, тези чисти душици, явно също усетиха това, защото с приближаване края на концерта те все повече се устремяваха към сцената, привлечени от нея. Докато на края бяха заедно с музикантите на сцената. Уникален момент!
Да, тези световни музиканти, номинирани за награда Грами 2012, пяха без да са оградени от високи метални решетки и пазени от облечени в черно, лошо гледащи мъже. Няма пищни декори, замайващо мултимедийно шоу, зрелищни номера по сцената. Само те и музиката. Какво по-истинско от това? Посрещнаха с отворени обятия вниманието на децата и ги прегърнаха в топла и нежна прегръдка. Никой дори и не посегна да свали или да спре децата да наобиколят Мари и да й се радват. Въпреки, че не разбираха думите които тя им говореше, тези децата не се отделиха от нея.
А като си помисля, че стремежа ми да пестя парични средства ме беше отказал от концерта им, но в събота сутринта (деня на концерта) се събудих с непреодолимо желание да отида ... и бяхме там, с билети "ласт минит" за правостоящи, т.е. седнали на стъпалата. Но дори и да имах място то щеше да си остане празно. Музиката им ме накара да стана още с първите акорди и докрая не ми остана дъх. Сигурно съм ги гледала както се гледа сияйно божество, като обсебена.