Продължаваме със захранването
Закуска
1 авокадо
Междинна
1 банан
Обяд
Зелена салата с оцет и зехтин + 5 бразилски ореха
Междинна
Шепа лешници и кашу
Вечеря
Салата от спанак, рукола, репички, авокадо, зелен лук, босилек, оцет и зехтин
4-5 чаени лъжички домашна халва
Ден 5
Закуска
2 с.л. овесени ядки, 1 с.л. годжи бери, 1 ч.л. мед
……….
Обяд
Салата от бейби спанак, рукола, айсберг, авокадо, репички, копър, ябълков оцет, зехтин и конопени семена
Уникална комбинация!
Следобедна
Ябълка
Вечеря
Зелена салата с кълнове алфа алфа (разбирай люцерна :lol: )
Червен ориз с лук, моркови, лозови листа и чубрца. Задушени с малко зехтин и вода. Много добре се получи
Ден 6
Закуска
Сварено просо с кокосово масло и мед - една от любимите ми закуски!
Междинна
.....................
Обяд
Зелена салата + остатъка от просото и малко слънчогледови ядки
Междинна
1 банан
Вечеря
Зелена салата с мариновани гъби, кълнове и маслини
Ден 7
Закуска
1 с.л. смеляно ленено семе, 2 натрушени ореха, ½ смачкан банан, 1 с.л. сушени боровинки, ванилия
Получи се сладко и пухкаво кремче. Пробвайте!
Междинна
Зеленчуков фреш
Обяд
Зелена салата + айзберг+репички+ лук, 1 авокадо, мариновани гъби, маслини, кълнове алфа алфа (пак същото
)
Междинна
1 банан
Вечеря
1 ч.ч. покълнал слънчоглед, ½ пакет коприва, 1 връзка копър, ябълков оцет (поради забраната за цитруси иначе щеше да е сока на 1/2 лимон за повече свежест), малко вода, стрък пресен чесън, шарлан. Всичко се пасира и се сервира или като дип или като супа. Зави си на кой какво му се яде
Фарината – плосък хляб от нахут със средиземноморкси подправки
Ден 8
Закуска
Фарината - остатъка от вечерята
Междинна
Зеленчуков фреш
Обяд
Зелена салата с мариновани гъби и кълнове
Следобедна
Шепа ядки
Вечеря
Железен таратор - с мнооого коприва ядки
Тук менюто почва малко да ми се повтаря, но имаше остатъци за дояждане, а и като има болни в къщи нашите претенции остават на заден план :(
Ден 9
Закуска
2 с.л. овесени ядки + 1 с.л. годжи бери + 1 ч.л. мед
Междинна
1 с.л. орехов тахан с мед и ванилия
Обяд
Страхотна салата с кълнове от леща
1 ч.ч. кълнове от леща (домашно производство)
3 листа салата айсберг
1/3 настъргана тиквичка
1 връзка копър
Био ябълков оцет и зехтин
много чубрица
Разбъркваме и се наслаждаваме.
Децата изядоха по половин купичка кълнове
За довечера се чудя дали да са задушени тиквички или любимата ми гъбена супа?
Или каша от коприва с гъби, моркови и елда, сгъстена с брашно от нахут
Ще реша в последния момент и ще пиша.