Преди известно време се престраших да приготвя и останах очарована!
Оттогава правя във всякакви варианти, според продуктите в хладилника.
Ето един вариант - без печене :
Чийзкейк
Продукти:
За блата (форма 23см):
1 пакет чаени бисквити
100 гр масло
1 с.л. какао
1ч смлени сурови ядки / аз ползвах орехи/
За крема:
250гр. крема сирене (2 пак. от българското)
200гр сладкарска сметана (малка кутия)
Стевия - според вкуса
2 с.л. сладко от боровинки
За топинга: аз разбих сладкото от боровинки с малко вода.
В рецептите е с желатин , но аз го пропускам.
Приготвяне:
Начупват се бисквитие, с мелачка, на ренде или с бутилка между 2 листа хартия.
Объркват се с маслото , какаото и орехите , до получаване на нещо като тесто.
Аз ползвах една тавичка за форма и я постелих с лист хартия за печене.
Отгоре се разстила готовия блат, равномерно.
Слага се в хладилник, докато приготвяте крема.
В купа се разбърква крема сиренето и сметаната на пухкав крем. Добавя се
стевията и сладкото. Хубаво се разбива всичко и след това се изсипва върху охладения блат.
Отгоре се заливас топинга. Покривате с фолио или капак и слагате в хладилник.
Трява да престои там поне 4-5 часа, за да стегне.