Джолан с маслини и картофи по испански

Подфорум за нещата, които готвим всеки ден
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка
Мнения: 7927
Регистриран на: 19 Авг 2010, 11:12

Джолан с маслини и картофи по испански

Мнение от cchery »

Джолан с маслини и картофи по испански

Необходими продукти:

600 г свински гулаш от джолан или пък свинско месо по избор
1 кг картофи
2 ч.л. червен пипер
1 ч.л. риган
6 с.л. зехтин
100 мл бяло вино
2-3 дафинови листа
1 глава лук
200 г (½ консерва) стерилизирани домати
2 печени чушки
80-100 г черни маслини без костилки
80 г зелени маслини без костилки
млян черен пипер Kania на вкус
сол на вкус


Начин на приготвяне:

1. Свинското месо се запържва под капак в загрят зехтин в продължение на 2-3 мин, без да се разбърква. Прибавят се почистеният и нарязан на едро лук и черен пипер и се разбърква. Добавят се виното и топла вода, докато течността покрие месото. Посолява се и се оставя да къкри под капак 40 минути.

2. Към добре омекналото месо се прибавят нарязаните на дебели колелца картофи, нарязаните на ситно чушки и двата вида маслини, разбърква се добре и къкри под капак още 10 минути. Подправя се с дафинов лист, риган и черен пипер.

3. Накрая се добавят пюрираните домати, ястието се разбърква и къкри под капак още 20 минути.
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Радостина А. Ангелова - поетеса
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка
Мнения: 7927
Регистриран на: 19 Авг 2010, 11:12

Re: Джолан с маслини и картофи по испански

Мнение от cchery »

Такаааа, това го пробвах снощи. Честно казано получи се доста сносно. Не че с нещо ме изненада вкуса, защото като че ли очаквах по-испанско ястие :1062 :1062 , но стана бързо и си беше вкусно. Следващият път обаче смятам да променя рецептата така: ще добавя морков, грах и царевица, а като подправка, на свинският джолан най му ходи пресен розмарин. И определено бих пекла всичко на фурна, а не на котлон.
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Радостина А. Ангелова - поетеса
Публикувай отговор