Продукти:
1 кг свинско месо;
3 с.л. горчица;
3 с.л мед;
чесън, моркови
1/2 ч.л. джинджифил на прах;
1 ч.л. едро счукан черен пипер;
сол; 40 г олио;
чаша червено сухо вино;
250 мл бульон.
Приготвяне:
Шпиковайте месото с чесъна и морковите, след което го намажете със смес от горчицата, черния пипер, джинджифила и солта. Сложете в покрит съд и оставете за 1 час или за една нощ в хладилник. Отцедете месото добре и подсушете добре. Сложете го в тавичка за печене като намажете преди това с меда. Загрейте много добре олиото в малък тиган и залейте с него месото. Добавете чаша червено вино. Захлупете и печете в предварително загрята фурна около 2 часа., като след 40 минути налейте бульона. На всеки 30 минути мажете месото с маринатата от мед. Последните 5-10 минути от печенето оставете месото непокрито, за да хване коричка.