Телешко със зелен боб

Подфорум за нещата, които готвим всеки ден
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Телешко със зелен боб

Мнение от cchery »

Телешко със зелен боб

Продукти:

300 гр. телешки шол
1/2 кг. зелен боб
1 глава лук
3-4 скилидки чесън
1 ч.л. джинджифил
200 мл. телешки бульон
4 с.л. соев сос

За маринатата: 1 белтък, 2 с.л. нишесте, 1 ч.л. олио, сол и черен пипер на вкус

Приготяне:

Нарежете телешкото на малки парчета/ленти. Смесете в една купа продуктите за маринатата (1 белтък, 2 с.л. нишесте, 1 ч.л. олио, сол и черен пипер на вкус) и сложете вътре парчетата месо. Оставете ги да престоят поне 1-2 часа. Зеленият боб се сварява в подсолена кипнала вода за около 15 минути.

Маринованото месо се запържва за около 4-5 минути в загрято олио. След това го извадете и в същия тиган сложете нарязания на дребно лук и скилидките чесън, поръсете с джинджифил и налейте 50 мл. телешки бульон. Прибавете сварения боб и го запържете за 4 минути при непрекъснато бъркане. След това прибавете останалата част от бульона и соевия сос. Накрая добавете месото в тигана и оставате на котлона за още 3-4 минути.

[img]http://iwoman.bg/club.bg/files/2012/01/ ... 394fe8.JPG[/img]

Забележка: понеже не съм фен на телешкото, но обичам много зелен боб, смятам да го пробвам със свинско и като добавка да оставя готовото ястие във фурната - в йенска тенджера - за половин час. Ще ви докладвам за резултата :) .
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Радостина А. Ангелова - поетеса
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Re: Телешко със зелен боб

Мнение от Kleo »

Обожавам това ястие - телешко със зелен фасул!
Доскоро имахме работещ стол в НДК и там отвреме-навреме ни приготвяха.
Мммм, винаги телешкото беше крехко, сочно и добре сварено, не беше жилаво, нито тлъсто :524
Синът ми е на 20. Изживявам мечтите си. Центрирана и щастлива съм :)
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Re: Телешко със зелен боб

Мнение от Kleo »

Днес направих за първи път свинско с картофи и зелен фасул на фурна. Няма как да ви кажа какво е на вкус, на вид се получи като гювеч. Все още захранвам след житения режим, затова.
Нарязах и овкусих месото, сложих го във вода с малко олио, в тава. Когато стана готово от едната страна, го обърнах на другата и добавих картофките. Когато водата почти извря, метнах и буркана със зеления фасул, заедно с малко доматено пюре. Доопече се още 10-ина минути. Изключих и готово.
Синът ми е на 20. Изживявам мечтите си. Центрирана и щастлива съм :)
Публикувай отговор