Продукти:
300 гр. телешки шол
1/2 кг. зелен боб
1 глава лук
3-4 скилидки чесън
1 ч.л. джинджифил
200 мл. телешки бульон
4 с.л. соев сос
За маринатата: 1 белтък, 2 с.л. нишесте, 1 ч.л. олио, сол и черен пипер на вкус
Приготяне:
Нарежете телешкото на малки парчета/ленти. Смесете в една купа продуктите за маринатата (1 белтък, 2 с.л. нишесте, 1 ч.л. олио, сол и черен пипер на вкус) и сложете вътре парчетата месо. Оставете ги да престоят поне 1-2 часа. Зеленият боб се сварява в подсолена кипнала вода за около 15 минути.
Маринованото месо се запържва за около 4-5 минути в загрято олио. След това го извадете и в същия тиган сложете нарязания на дребно лук и скилидките чесън, поръсете с джинджифил и налейте 50 мл. телешки бульон. Прибавете сварения боб и го запържете за 4 минути при непрекъснато бъркане. След това прибавете останалата част от бульона и соевия сос. Накрая добавете месото в тигана и оставате на котлона за още 3-4 минути.
[img]http://iwoman.bg/club.bg/files/2012/01/ ... 394fe8.JPG[/img]
Забележка: понеже не съм фен на телешкото, но обичам много зелен боб, смятам да го пробвам със свинско и като добавка да оставя готовото ястие във фурната - в йенска тенджера - за половин час. Ще ви докладвам за резултата
