На вън е май и птички пеят а тук си спамим и пеем.

Свобода на словото
Заключено
Ver

Re: На вън е май и птички пеят а тук си спамим и пеем.

Мнение от Ver »

И аз се канех да напиша същото, но вчера бях толкова скапана, че четейки приказка на децата заспах ....
Та, Вале права е Нели :)
Стига си се извинявала, това означава, че си си вменила вина. Вина за какво, бе душко?!?!?
Понякога преди да настъпи трайно подобрение болестта се връща. Каква е кашлицата?
За да вдига Т трябва да има причина– възпаление, инфекция. Ако е възпаление- къде? За гърлото и гърдите нали знаеш: Изварен компрес; за кашлицата- чай от орехи и например Хустагил и Стодал (напоследък с тези двата действам, но варианти има много), инхалации :!: със сода и лайка над тенджерата- изключително ефикасни!!!
Ако се съмняваш за бактерия пусни едно изследване и да я борим :)
От колко време кашля? Може да се е алергизирал.
Хайде спокойно и разкажи всичко :329
Аватар
mari_ko
Форумна палавница

Мнение от mari_ko »

:528 Добро утро :949
Вале :940 , наистина, няма нужда от извинения. Тук сме, насреща сме и можеш да разчиташ. Абе аз доколкото разбирам, детето не кашля, само Т се е върнала. Може да има нещо недоизчистено. Следи дали постоянно е с Т или само вечер, спада ли сама и до колко градуса стига. И се консултирай с хомеопата, а може и тук. Да ти кажа, не се сещам на колко годинки е детенце /май 5-6 г./, но знам за дете, което е по-чувствително и вдига от време на време не много висока Т от превъзбуда или притеснение - това като тръгна в първи клас. Да знаеш, че и за това има оправия, не се притеснявай. И се оплаквай, не ни жали, ние носим :1062 Ето и аз ще пооплача в обратен ред:
Виктория вече няколко дена ходи на градина. И....вече разбрах, защо сте толкова против тази институция. Добре, че не успях да я преместя по-рано от яслата, но пък можеше да е при други госпожи, знам ли. Вчера едната й госпожа много ме ядоса и силно ме разочарова. Първо, защото не желае да ме изслуша, прекъсва ме, крещи пред децата /което ме принуди да прекратя разговора/ и второ, защото нещата, които ми каза ме втрещиха направо. Ще видим дали ще се оправим или ще има ново издание на сагата "Чери-Бела-градина". Тази сутрин отношението беше доста по-различно, та да видим. Ех, защо не мога да си запиша детето при Бубето??? Що пък да не може, но ще трябва да си я вземам малко по-късно, че не е малко път :940
Освен това, миналата седмица, в един и същ ден, Вики се сдоби с очила /+2 диоптъра/ и с ортопедични стелки :cry: Което заедно с тръгването на градина си е голям стрес и очаквах повече разбиране, все пак става въпрос за малки дечица, които на 31 май са били в яслата и на 01 юни са в градината. Е как да разберат, че режима е друг????
Преди всичко това, в последните дни в яслата и първите в градината, Вики изкара някакъв много упорит вирус, та 10 дни се лекувахме.
И за капак, всичкото това се случи през отпуската ми, когато си бях запланувала велики неща. Ама това да ни е проблема :1062
А от този понеделник, започнахме с хомеопатката някаква профилактика за третата сливица. Дано даде резултат.
Като изключим това, всичко друго ни е ОК. Ходим и на плаж /"Тати, виж и каката има цици. И другата кака има. И аз имам, нали? И мама има, и вуйна има. :1062 /
Желая ви хубав слънчев ден и много усмивки :329
[url=http://line.romanticcollection.ru][img]http://line.romanticcollection.ru/ba/7_43b_47911350_Rviki_0.gif[/img][/url]
Vicky-Picky

Мнение от Vicky-Picky »

Добро утро сладурани...
Тази седмица сме си вкъщи със Сашето, че кашляше... педиатърката каза, че не е сериозно и може да ходи на ясла, но предвид изтормозения ми вид от работата ми предложи да си останем вкъщи... ей, затова я обичам тая жена :954
За днес имах доброто намерение да излезем на дълга разходка и да измия балконите... ДА, ОБАЧЕ!!! Имах глупостта да сложа току-що отверената кутия с прясно мляко ЛЕГНАЛА на най-горния рафт в хладилника и познайте :222 Сега трябва да мия хладилник :fan Ами така става то, като си правя сметките без кръчмаря :plezya se Е, вместо да се ядосам погледнах на нещата от друг ъгъл - най-накрая ще разкарам старите храни от него! :1058

Страхотен ден ви пожелавам! :954
Аватар
bubalina
В началото бе словото

Мнение от bubalina »

Мравчо я няма и кафе няма :1044
Вики-Пики ей така най-обичам-нагласиш се за едно,а сам си отвориш друга работа :fan
Марианче, :126 :126 :126
Толкова много плява ли има в детските градини бе?! :126
mari_ko написа: все пак става въпрос за малки дечица, които на 31 май са били в яслата и на 01 юни са в градината. Е как да разберат, че режима е друг????
Да,това са малки деца за които детската градина е ново, още неизвестно пространство, с ново обкръжение и нови отношения. "Адаптацията включва широк спектър от индивидуални реакции, зависи от психофизиологическите и личностните особености на детето, от сложността на семейните отношения, от условията в детската градина..."Т.е. всяко дете привиква по различен начин. Според психолозите нормалния срок, в който преминава адаптацията на децата постъпващи в детски заведения е приблизително 1 месец, а може и повече.И всичко пак е много относително.
А при Вики има допълващи стреса фактори. Така че госпожата да си влиза в ролята на "госпожа",а не на надзирател!Да не се налага да идвам :1058 Че и на плаж ще поискам и тати ще види,че имам цици :1062 :1062 :1062
[url=http://www.baby-gaga.com/][img]http://tickers.baby-gaga.com/t/lamlamsbu20120313_-8_My+child++is.png[/img][/url]
Аватар
bubalina
В началото бе словото

Мнение от bubalina »

И провокирана от по-горния пост ви каня да си поговорим по темата ето тук
Хайде,не се чудете, не се свенете,своите размисли и страсти споделете :222
[url=http://www.baby-gaga.com/][img]http://tickers.baby-gaga.com/t/lamlamsbu20120313_-8_My+child++is.png[/img][/url]
valrus

Мнение от valrus »

Здравейте,милички!
Всички сте ми правички,вина има вменена у мен,но това е още от детските ми години,не ми се говори..... :328
Днес бях при педи_зачервено гърло,темп,но не това ме притеснява.Преди да падне от колелото и да има поражения,кашляше,овладях с хомео,сега 1 или 2 пъти на ден може да се позакашля,гърдите са чисти каза лекаркаат.
Притеснява ме това,че след падането тогава, в същия ден ,вдигна т,не е удрял главата.Оф,пак съм хаотична :1044
Възможно ли е да е вторична инфекция със зачерв гърло?
Преди това т не вдигна ,а пак беше с вирус (ларингитна кашлица),може ли да е втори вирус и колко да дни да чакам да спадне т преди АБ(то.Естествено изписаха го. :1052
Аз вярвам ,че няма връзка с падането(стреса беше голям),не е и някаква страшна инфекция,а е от червеното гърло.
Аватар
ellis_stoyanova
Със словото напред

Мнение от ellis_stoyanova »

Добро утро,дори вече май добър ден!
И ние си подкашляхме доста дълго време,сега пък само хремата ни остана,водниста,дали пък не е някаква алергия :1044 но пък допиваме още сиропа за кашлица и утре и край,сега за първи път пихме Гринтус,някой има ли наблюдения от него,в случая аз мога да кажа че на нас ни подейства доста добре
Марианче,това с Вики много ме разстрои,като се има впредвид,че Анджи отива на есен и тя на градинка,а въобще не е посещавала ясла :roll: наистина хора като Бубето и Иската се броят на пръсти,такива,които наистина обичат професията си,а не такива,които пренасят целия си негативизъм върху децата,чувала съм реплики дори от сорта"ама те са чудовища(децата,демек),само ни ядосват.... и пр...."Ам що бре госпожа не стана счетоводител тогава :126 направо избеснявам като ги чуя такива....Бубе,непременно ще прочета,това ,което си пуснала,бързам да споделя че прегледах набързо и за родитеслките грешки,но сега ще ги прочета основно,защото ще имам малко свободно време.....
А свободно време имам защото..........Анджи си отиде на село преди малко :328 :328 :328 :328 :328 :328 това е първата ни раздяла,за толкова дълго,още повече,че ще преспи там 1-2 вечери,никога не е спала без мен,някои ще кажате,какво толкова,тъкмо малко почивка,да ама не,аз съм от хората,които понякога си мечтаят да останат за малко насаме,но в секундата в която усетя тишината от детското гласче откачам,постоянно си повтарям нещо,което може би дори някой от вас тук е споделял,а именно че децата не ни Принадлежат,че те са самостоятелни личности,които имат свой си живот,макар и толкова крехки все още,че тя има право да се порадва на хубавото време,да поиграе на воля....милата въобще не се разстрои,само каза че ме обичкала много и довечера щяла да ми звънне от на баба от "тифона" :1069 аз пък ще се постарая да си почина и да не мисля постоянно за нея...още повече че тази стъпка с оставянето на село беше умишлено предприета,заради скорошното раждане и неизбежната раздяла за малко,така може би проверявам и сама себе си,това е нещо като постъпването в детската градина на детето,майката го преживява по-стресово от колкото дребчо :roll: :1062
Оставям ви с моите душевни терзания,пожелавам ви слънчев и усмихнат ден :329
Воинът на светлината не си губи времето, за да се опитва да играе ролята, която другите са избрали за него.-П.Куелю

[url=http://postimage.org/][img]http://s28.postimg.org/5aihn4da1/335730_priroda_zima_zakat_doroga_krasnyj_192.jpg[/img][/url]

Има само един път към щастието:

да престанеш да се безпокоиш за нещата, които не са подвластни на волята ти.

Епиктет
Ver

Мнение от Ver »

Елис, нормално е да ти тъжно според мен :)
Такива са първите "раздели", но всъщтност няма нищо лошо :) Така леко-полеко ще свиквате и двете. Все пак отива при баба, а не при непознати :)
А ти си си дала чудесен съвет! Я си почини хубаво :222 , приготви си някоя интересна книжка или си припомни какво най-обичаше да правиш преди да се появи Анжди и ще видиш как другия път ще искаш да я изпратиш при баба й :222
Валенце, душко ще те бия ей :1058 Я стига си се паникьосвала.
Разбира се, че може пак да се е срещнал с вируса, както е възможно и стреса от падането да е помогнал. Според мен най-важен е вида на детето. Как ти изглежда Божи? Весел ли е или е като "парцал"? Играе ли? Т не е достатъчен аргумент за АБ, нали знаеш :)
И 1 седмица да я подържа, пак не е казано, че трябва да дадеш АБ.
Какво точно даваш за кашлицата не разбрах и не разбрах кое те притеснява най-много. Но, ако кашля от доста време, пък дробчетата са чисти ти препоръчвам от собствен опит "СТОДАЛ" той има и противаалергичен ефект, но е важно да се дава през 2-3 часа първите дни.
Я вземи му направи изварения компрес. Казваш, че е имал ларингиална кашлица и червено гърло в момента (може то да е причината за Т в момента). Компреса ще го оправи за 1-2 нощи :524
Доколкото разбирам напоследък ти боледува често и дълго. Защо не му дадеш "Септилин" (препоръчван за след по-дълги боледувания от предимно бактериален х-р) или да изпие 1 опаковка "Енгистол" (ако го хващат вируси).
Чети спокойно, събери си ума и се не бой. Ще помагаме с каквото можем :)
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

Валче, почвам с теб!!! Моля те първо, събери си мислите и напиши ....... подредено какво те притеснява. Аз знам, че в главата ти е каша, ама..... не успях да разбера защо. Единствено знам, че си силно притеснена иииииии може би си мисилиш много лоши неща!

Второ, колко пъти ще караш Верчето да ти показва бухалката :lol: :lol: :lol: ?!? Ми така де, децата се разболяват и точка! Дали се оправят, дали не.. показва само времето. При вас не се е получило така. Ааааа и може да са се насложили няколко вируса все пак! Поддържам изцяло Вер за Стодала при кашлица - първите 2 дена се дават по 5 приема!!! Ако това ще те успокои, на моето голямо магаренце (Коси :lol: ) и в момента му давам разтворени във вода Сулфур Йодатум 9 СН + Пулсатила 9 СН, защото неделя се разкашля къртещо....... Нищо че е на 8 и половина годинки и че от него едва ли не вече не очаквам да се разболява :221 :221 . Да не говорим, че във ваканция..... Тези два препарата ми ги препоръча нашата хомео за възстановяване след вирусно заболяване - цъкни тук да видиш как се дават.

Елисче, разбирам те напълно за раздялата и даже едва ли не чувствам мъката ти..... Но все пак намери време и за себе си! Прочети нова книга, а защо не и новата на док?!? Ииииии, ако тези раздели не ти понасят, мисля че можеш да не си ги причиняваш. Общо взето.... и аз съм така. :923 :923

Бубка, много интересАнти теми си напускала в ОТГЛЕЖДАНЕ-то, зачетох се с интерес, че и споделих даже мнение. :222

Снощи имахме много интересна вечер, обаче трбява да върша нещо спешно...... и после ще разказвам.
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Радостина А. Ангелова - поетеса
Аватар
ellis_stoyanova
Със словото напред

Мнение от ellis_stoyanova »

Вер,Чери,благодаря ви момичета за милите думи,как само легнаха на свитото ми сърчице,цял ден нищо не съм правила,само се размотавах,а до сега гледах един филм,сега мисля да му полегна малко,че незанм дали ви споделих,но нещо не се чувствам добре,няма да правим трагедия от една раздяла,но както съм чувала неведнъж,майчиното сърце никога неспира да мисли за детето си(макар да знам че е добре) :923
Воинът на светлината не си губи времето, за да се опитва да играе ролята, която другите са избрали за него.-П.Куелю

[url=http://postimage.org/][img]http://s28.postimg.org/5aihn4da1/335730_priroda_zima_zakat_doroga_krasnyj_192.jpg[/img][/url]

Има само един път към щастието:

да престанеш да се безпокоиш за нещата, които не са подвластни на волята ти.

Епиктет
valrus

Мнение от valrus »

Направо съм си за бухалка :222
За кашлицата давах сулфур йодатум и сироп стодал,помага,така е.
Това,което ме притесняваше е дали може да има насложени вируси(вие ми дадохте отговора) :923 Благодаря!
А за компрес :126 това не може да стане от 1 година насам,борба,"бой",уговорки_не дава.
А за предишното разболяване(което трая дългичко)се оказа кандида в гърлото_е преборихме я,тя се оказа причина за честото му бухане,че и стафилококи морихме и от тях кашлица.Ей,не си мислете ,че не вярвам ,че ще се оправим,имах нужда от подкрепа :923 :923 :923
Сега и т да спадне и ще си отдъхна.Сега,когато имам вашия кураж знам,че ще мине!Май напоследък от това имах нужда.Благодаря ви!
Заключено