[img]http://multiply.com/mu/bisttra/image/2/ ... =436414006[/img]
Мърморко, и аз не съм от хората, които си лепват етикети и знаеш добре и преди съм казвала, че според мен човек не трябва да си забранява нищо, защото така започва още повече да го желае. Суровоядството обаче... буквално ме заплени. Това е съвсем друга начи на готвене/хранене, който тотално преобърна представите и нагласите ми. Много съм впечатлена! За себе си мога да кажа, че съм минала почти само на сурови десерти - уникални са! Не могада са се сравняват въобще с това което сме свикнали да купуваме от магазина. И знаеш ли в тях го няма този (къде лек къде по-силен) химичен послевкус, който винаги ме е дразнел, след като съм изяла/изпила нещо в лъскава опаковка. В момента преоткривам суровите супи и сосове, за салатите и кълновете няма да говоря - винаги съм им била голям фен.Мърмори написа:Записвам се и тука да следя какво си хортувате.Нямам амбиции да ставам суровоядка,по-скоро съм всеядна,клоняща към вегетарианка. Прекрасно разбирам ползите и предимствата на суровата храна,но не бих искала в никакъв случай да си лепвам етикет и да влизам в някакви рамки. Искам да наблегна на суровата храна,но не на всяка цена-до толкова,доколкото това няма да ми носи дискомфорт-емоционален имам предвид. Защото е много трудно 35 години да се храниш по един начин и изведнъж рязко да смениш посоката. Надявам се постепенно и плавно нещата да ме се получат. Разчитам на идеи от ваша сътана,защото ми е адски бедна фантазията.
Чева според мен не може, защото целта на накисването е именно да се махнат инхибиторите, които пречат на семената да покълнат и са полезни за тях, но не и за нас, а ако изпиеш водата, ще погълнеш и тях.Cheva написа:Накиснах орехите за 20-на часа някъде( така се случи). Дали може да се ползва водата от накисването ?
Орехът е богат на йод и водата стана кафеникава, затова питам.![]()
А сега, де ! Толкова подробно си го описала, а не искаш да качиш снмки?!bobichan написа: Сватбената ми рокля беше от бяла органза на сатенени розови точки . Ама не подходяща темата да ви качвам сники.
Хи-хи, това все едно аз съм го писала.bobichan написа: Суровоядството обаче... буквално ме заплени. Това е съвсем друга начи на готвене/хранене, който тотално преобърна представите и нагласите ми. Много съм впечатлена! За себе си мога да кажа, че съм минала почти само на сурови десерти ....Моята амбиция е да науча семейството ми да консумира колкото се може повече сурова храна. Колкото - толкова, винаги ще е в полза. А ако зависи от мен мога спокойно да карам на 80-90% суровоядство.
Ми да пусна то от големия "масраф" накрая май само едната рокля оставаCheva написа:А сега, де ! Толкова подробно си го описала, а не искаш да качиш снмки?!bobichan написа: Сватбената ми рокля беше от бяла органза на сатенени розови точки . Ама не подходяща темата да ви качвам сники.![]()
Ми пусни една тема за сватбените рокли.![]()
И аз съм така. Но внимавайте много с етикетите БИО - някой от тях май са по-подозрителни и от стандартните. Преди време исках да купя био вафли на Митето, но реших все пак преди да дам 5 и нещо за мааааалък пакет вафли (175 грама), все пак да прочета, нищо че е БИО.... ииииииии..... :shock: :shock: :shock: Няма да ви казвам какво съдържа вътре - соев лецитин, царевичен сироп, палмово масло!!! Не ми се мисли колко са нагли тези хора, които ги продават тези боклуци с БИО етикет, на тази цена!Cheva написа: Ако съм се съблазнила да купя нещо готово, като прочета какво ще изям....
и се въздържам почти винаги.![]()
Иках да обсъдя въпросните продукти и затова така ги изтипосах.ЛиР написа: За съжаление типично по български тази фирма плени известен брой клиенти и после го удари на печалбарство, вместо да държи на качеството си...