Здравейте сладурчета-папурчета!!
Линдоринка-буболинка 
Освен един виден философ,ти очевидно си и един много проницателен психолог!Такава съм,както ме описа.По принцип съм жизнерадостна,но също така имам склонност към лека депресийка от време на време!!!Искам обаче това да се промени,за това и направих цЯЯЯЯла тема,да помогна на себе си и такива като мен
Вер..(за теб нямам рима,сори!) Абсолютно си права,за това,че ние самите се ограничаваме.Ограничаваме се в това да мислим по-често в позитивна посока,в това да мечтаем в големи размери,в това да казваме,каквото мислим на вискок глас,без да се притесняваме как ще бъдем приети!Ограничаваме се в много неща,за това по някога се чувстваме депресирани и негативни.
Ver написа:...За второто смятам, че човек е отговорен за ограниченията, които САМ си налага.
Смятам, че ние сами си поставяме границите в живота. Обкръжението е само едно удобно "извинение" и то ще се промени в момента, в който ние променим мисленето си и отношението към заобикалящия ни свят

Един цитат от Джон Кехое:
''...Животът не се състои от абсолютни истини, по начина, по който ние ги разбираме. Животът е много по-гъвкав и динамичен от това. Той е толкова разнообразен и шарен, колкото са хората, които го изживяват, а за това, което преживявате, си има причина - и тя е вътре във вас. Вие сте закон за себе си и това, в което вярвате, ще има двойна роля - ще придава цвят на очилата, през които гледате на света и ще бъде притегателна сила, чрез която ще привличате към себе си множество преживявания.
Вие имате много повече сила да градите и влияете на живота си, отколкото сте подозирали. Всъщност вие градите живота си във всеки един момент чрез вътрешните си убеждения и мислите, които пораждате. Мислите и убежденията ви не са просто вътрешни усещания и отношения, а са действителни, физически, енергийни вибрации, толкова реални, колкото и пода под краката ви и дрехите на гърба ви. Те са основните творчески сили при изграждането на живота, който имате в момента, и при определянето на нещата, които ще ви се случат в бъдеще. Казано с прости думи - мислите и убежденията ви са единственият, най-важен фактор в живота ви, който трябва да овладеете напълно. Въпреки това повечето от нас им обръщат минимално, ако не никакво внимание.''