Силата на Позитивното Мислене

Свобода на словото
Публикувай отговор
Milenita Bonita

Re: Силата на Позитивното Мислене

Мнение от Milenita Bonita »

Нели написа:
Milenita Bonita написа:Нели...много е красиво,това,което си написала!Браво на теб!!
Съжалявам,че е трябвало да преминеш през всичко това,особено на такава крехка възраст,но сигурно борбата и усилията,които си положила имат заслугата да се превърнеш в страхотния човек,който си днес :1002
Знаеш ли, може и да е странно, но днес аз не съжалявам за това, през което е трябвало да премина. Това, през което съм преминала, това съм аз.
:326 Страхотна си!!! :940
Ver

Мнение от Ver »

Силно, Нели :326
Бях забравила откъде си минала. :826
Смятам, че припомняненто е важно за самите нас. Когато се чувстваме "не много как", да си спомним какви сме били, какво сме правили, на какво сме способни самите ние... тогава силите пак идват.
С удоволствие изслушах песента на Майкъл Боултън :)
valrus

Мнение от valrus »

Ааааах,Нели, :328 :328 :328 и без това хормоните ми бушуват непрестанно,но ти ме остави без дъх ,думи и мисъл.
Ех,мамка му,ние сме се заоплаквали,а сме здрави,живи и Бог е в сърцата ни,защо все го забравям :128
Щастливи сме,но сме алчни ,защото сме човеци,лакоми сме и недоволни,а няма от какво.
Ще си го припомням винаги,когато се отчаям :923 :923 :923
lindorina
Цветна долина в омая

Мнение от lindorina »

Миленитка-Бонитка :954 благодаря за топлото посрещане!Искаш ли да ти кажа,какво ми мина през ума,като видях аватара ти?Навява ми много тъга-незнам защо,подсъзнателно може би.Според мен ти си жизнерадостен човек,макар да изпадаш от време на време в някакви дупки,като всеки човек ,разбира се.Трябва да се мъчим да се обграждаме с неща и хора,които ни носят само позитивизъм.Така,дори и без да съзнаваме,ние сме може би енергийно по-добре защитени....Така де,ако не си разбрала,аз от време на време така си философствам
Искам тук набързо да напиша малък цитат от книга на акад.Виктор Востоков.
За раздела,от който е цитата,авторът пише ,че се срещат необикновени сентенции,които са дадени,за да свикнем да разсъждаваме.Той споменава да си изберем мисъл,в/у която да се съсредоточим,докато разберем съкровеното и значение..Добавя още,че ако не можем да управляваме своите мисли и да открием скритата истина на мисълта,значи все още не сме се научили да разсъждаваме.И накрая,акад.В.Востоков призовава да помним,че мислите са реални същности,които притежават материална вещественост.Та,ето,да ви напиша,на мен какво ми допадна от въпросния раздел:

"Един от главните жизнени фактори-това е обкръжението,друг-това е същността,която живее в обкръжението.Тези понятия взаимодействат помежду си....
....Човек създава своето обкръжение посредством мислите и е отговорен пред своята висша природа за ограниченията,налагани му от това обкръжение.
Мисълта прилича на семе,посято в градината на душата.От нея се изработва действие и подкрепяно от повторения,израства дървото на Навика/добър или лош/,към който желанията приковават човека.Източната психология ясно доказва,че астралното тяло съдържа в себе си семена на сполука и несполука.Дали то ще развие и внесе на физическо ниво едното или другото зависи от степента на духовност на развитието.Правдивостта на мисълта изхожда от вродения стремеж да се показва истината ,ето защо думите трябва да съответстват на искрени желания...."

Надявам се,да съм била от малко малко полезна по темичката!Хубав ден на всички желая! :954
Преди шансът да ви награди с голям успех,той първо ви изпитва в трудности!

http://img.wallpaperstock.net:81/spring-feeling-wallpapers_5137_1024x768.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
[img]http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcT8jVF4RfE3CJOqLOnIe4FC6dOMme1PC45jE5g2z4F9cUYwNzrkPA[/img]
Ver

Мнение от Ver »

lindorina написа:1..Искаш ли да ти кажа,какво ми мина през ума,като видях аватара ти?Навява ми много тъга-незнам защо,подсъзнателно може би....Трябва да се мъчим да се обграждаме с неща и хора,които ни носят само позитивизъм.Така,дори и без да съзнаваме,ние сме може би енергийно по-добре защитени....

2....Човек създава своето обкръжение посредством мислите и е отговорен пред своята висша природа за ограниченията,налагани му от това обкръжение.
С първото съм много съгласна с, Линди!
За второто смятам, че човек е отговорен за ограниченията, които САМ си налага. Смятам, че ние сами си поставяме границите в живота. Обкръжението е само едно удобно "извинение" и то ще се промени в момента, в който ние променим мисленето си и отношението към заобикалящия ни свят :222
Milenita Bonita

Здравейте сладурчета-папурчета!! :1002 :924

Линдоринка-буболинка :954 Освен един виден философ,ти очевидно си и един много проницателен психолог!Такава съм,както ме описа.По принцип съм жизнерадостна,но също така имам склонност към лека депресийка от време на време!!!Искам обаче това да се промени,за това и направих цЯЯЯЯла тема,да помогна на себе си и такива като мен :)

Вер
..(за теб нямам рима,сори!) Абсолютно си права,за това,че ние самите се ограничаваме.Ограничаваме се в това да мислим по-често в позитивна посока,в това да мечтаем в големи размери,в това да казваме,каквото мислим на вискок глас,без да се притесняваме как ще бъдем приети!Ограничаваме се в много неща,за това по някога се чувстваме депресирани и негативни.
Ver написа:...За второто смятам, че човек е отговорен за ограниченията, които САМ си налага. Смятам, че ние сами си поставяме границите в живота. Обкръжението е само едно удобно "извинение" и то ще се промени в момента, в който ние променим мисленето си и отношението към заобикалящия ни свят :222

Един цитат от Джон Кехое:

''...Животът не се състои от абсолютни истини, по начина, по който ние ги разбираме. Животът е много по-гъвкав и динамичен от това. Той е толкова разнообразен и шарен, колкото са хората, които го изживяват, а за това, което преживявате, си има причина - и тя е вътре във вас. Вие сте закон за себе си и това, в което вярвате, ще има двойна роля - ще придава цвят на очилата, през които гледате на света и ще бъде притегателна сила, чрез която ще привличате към себе си множество преживявания.
Вие имате много повече сила да градите и влияете на живота си, отколкото сте подозирали. Всъщност вие градите живота си във всеки един момент чрез вътрешните си убеждения и мислите, които пораждате. Мислите и убежденията ви не са просто вътрешни усещания и отношения, а са действителни, физически, енергийни вибрации, толкова реални, колкото и пода под краката ви и дрехите на гърба ви. Те са основните творчески сили при изграждането на живота, който имате в момента, и при определянето на нещата, които ще ви се случат в бъдеще. Казано с прости думи - мислите и убежденията ви са единственият, най-важен фактор в живота ви, който трябва да овладеете напълно. Въпреки това повечето от нас им обръщат минимално, ако не никакво внимание.''
Аватар
Cheva
Със словото напред

Мнение от Cheva »

*** Към себе си ***

Когато си на дъното на пъкъла,
когато си най-тъжен, най-злочест,
от парещите въглени на мъката
си направи сам стълба и излез
.

Когато от безпътица премазан си
и си зазидан в четири стени,
от всички свои пътища прерязани
нов път си направи и пак тръгни.

Светът когато мръкне пред очите ти
и притъмнява в тези две очи
сам слънце си създай и от лъчите му
с последния до него се качи.

Трънлив и сляп е на живота ребусът,
на кръст разпъва нашите души.
Загубил всичко, не загубвай себе си -
единствено така ще го решиш

Дамян Дамянов
"Когато няма къде да отидеш, ела на себе си!"
Milenita Bonita

Чева!!!
Направо страхотно!И без поезия не можем в този живот,това е!Благодаря ти за вечния Дамян Дамянов! :326
Milenita Bonita

ЗАЛЕЗ

Откъснах вече този ден
от календара на земята,
когато слънцето се спря
в картината ми на стената.

На избледнялото платно
забравен кораб се събуди
и късен гларус не успя
през слънцето да се промуши.

Преди да изгори докрай,
крилата му се позлатиха,
на палубата екна вик
и после всичко стана тихо.

Тревогата ми зазвъня
отново в празната ми стая
и чувствах, че и аз горя
и нищо повече не зная.

А слънцето закри очи
и бавно слезе към морето.
Във стаята ми две сълзи
до късно тази нощ ще светят.

Михаил Белчев
Последно промяна от Milenita Bonita на 09 Юли 2011, 22:36, променено общо 1 път.
Milenita Bonita

''...Вие трябва да се съсредоточите,
върху това което искате,
а не върху това което не искате.
Добре е да знаете какво не искате,
защото това ви дава възможност за съпоставка,
на чиято основа можете да кажете -
''ето това искам''.

Но факт е, че колкото повече говорите,
за това което не искате
или казвате колко лошо е то,
четете за него през цялото време
и повтаряте "ох, колко е ужасно",
вие създавате повече от него.
Може би трябва да сте информирани,
но не бива да бъдете
"затрупани" от информацията.

Научете се да успокоявате ума си,
да отстранявате вниманието си,
от това което не искате
и целия емоционален заряд около него,
и да го насочите към това,
което искате да изпитате.

Винаги казвам, че когато
гласът и образът отвътре
станат по-дълбоки, по-ясни и силни
от мненията отвън,
вие сте овладели живота си! ''

За малко щях да забравя...Вал,честито мила!!!!!Пожелавам ти лека бременност и раждане и мнооого щастие за напред!!!! :971
Аватар
Мърмори
Философска система

Мнение от Мърмори »

Прегръщам ви всички! :920 И всеки ден благодаря на съдбата,че станахте част от моя живот! :328
Публикувай отговор