Есен, багри, красота...и СПАМ

Свобода на словото
Заключено
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Re: Есен, багри, красота...и СПАМ

Мнение от cchery »

vihrogonche написа:Много СИЛА ти желая, мила :923
Исе, кураж и СИЛА ти желая и аз!

:923 :923 :923 :923
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Радостина А. Ангелова - поетеса
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

Хора, тази сутрин не издържах.... изпуснах всичката пара и не се чувствам никак по-добре :cry: :cry: .

Събудих се в добро настроение с намерение да си пия кафето на тишина и спокойствие с вестник в ръка. Е, в мивката ме чакаха чинии и тенджери от снощи. Докато ги оправя и се свари кафето, Коки се събуди. И следваше да заформя закуската. Докато приготвях пържените филийки, в кухнята се отопурка и Бела :-| :-| :-| и идеята за спокойна и тиха сутрин се изпари като роса в пустиня (ако въобще е възможна роса на такова място!).

Т.к. това не ми се случва сефте, вече не роптая за самотното кафе и вестника.... даже ми е приятно да си говорим с децата. Но вместо това...., трябваше бързо да приключваме със закуската и да използваме двата свободни часа до началото на софийския математически турнир, на който Коси участва, за да решаваме малко задачки - не ни остана време през седмицата за това. И така между миенето на чинии и тигани, сервирането на закуска, кафето ми изстина, но меракът за спокойствие си остана. Уви, докато се обясняваме на поредната задача с Коси, буквално бях подложена на картечна атака от кашлици - ту Коко, ту Бела. Ту Коко, ту Бела. Ту Коко, ту Бела! :126 :126 :126 Момчил си спи и се излежава спокойно в другата стая......., аз рошава, некъпана със студено кафе в ръце и отдавна простила се със всичко свое любимо в съботната сутрин ИЗТРЕЩЯХ!!! Как е възможно да направя какво ли не и тази кашлица да не спира! Включително 2 дена вече правим инхалации с децата по почина на Верчето - завираме се с децата под одеалото и вдишваме пари с етерично масло от чаено дърво и кармолис. И не, и не...... Те не кашлят, направо ме стрелят ...... и уцелват сърцето...... И дори и да знам, че и това ще мине, не издържах..... ударих по масата с ръка, изкрещях нещо от сорта "Стига сте кашляли!!" - не че ще помогне и не че децата са виновни! и се изтрелях към детската, простнах се на леглото и заревах със все сила, даже с крака заритах...... тотално безпомощна, слаба и безсилна.... Моят мъж така и не дойде да ме попита как се чувствам и какво ми има..... Не съм му сърдита, а съм жестоко обидена.... и това няма да се размине ей така.....

Е, т'ва е! Не е като за съботен ден, обаче...... вече бактисах! ............ да бъда отговорна! :329 :329
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

Разбирам те идеално, съчувствам ти най-искрено, Черита, и аз съм имала такива моменти :923
Синът ми е на 20. Изживявам мечтите си. Центрирана и щастлива съм :)
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

dexter написа:Чери, нашият доктор-хомеопат изписва на Яна само Флудитек, според него това бил най-добрият сироп за кашлица в момента на пазара. Но го изписва само когато чуе нещо в дробовете, за изкашляне на секрета. От края на юни до сега на 2-3 пъти се е налагало да го давам, но пак казвам - само при секрет в дробовете. За 2-3 дни изчиства, при Яна поне.
Декс, ей това ме възпря да го давам този Флудитек! Защото гърдите са чисти, а в листовката пише, че е за изчистване на бронхите :!: :?: :!: :?: !! Благодаря за намесата и за споделеното инфо! Прочетох ти и предния постинг, но грам не мога да ти помогна за отити - слава богу, поне те не са замесени в нашата игра :1062 :1062 . Дано да се справиш с Яна и да има с какво да се хвалиш! Долу копирам поста ти - дано някой с опит се включи:
dexter написа:Ей, защо ли все се включвам и аз на опашката - и Яна е с възпалено ухо. Днес ходихме на специалист УНГ - инфекция, и то сериозна! От третата сливица, навлезли секрети през евстахиевата тръба.... бла-бла-бла. Обаче - Яна не я боли ухо, всъщност боли я като й издухвам носа и запушвам едната ноздра. Явно тогава нещо се притиска и боли. Иначе натискам, дърпам ухото - няма болка. Боля я през нощта в събота срещу неделя, тогава дадох хомеопатия, на другия ден изварен компрес и до там спрях, защото не я болеше. Понеже не съм много запозната с отитите - може ли да е сериозна инфекция, а да няма болка, да няма температура? Питам, защото съм афектирана (само леко, не много) от лекарката, но може и аз да съм в голяма грешка. Та докторката каза, че няма да мине само с макситрол (антибиотични капки, за който не знае :lol: ) и се налага да пие Зинат, защото с капки само нямало да стане (за протокола казах, че аз съм алергична към пеницилин, Яна е правила алергия към Панцеф преди 3 години, но ми беше казано да си мълча, защото сега не се отнасяло до мен :126 :126 ). Както и да е, мисля да изчакам с АБ няколко дни, може би до вторник, когато пак сме на контролен при докторицата. Ще слагам извара, имаме една хомеопатична схема за отит, ще я прилага, да видим какво ще стане. Ако се влоши, ще ме хвърли в голяма депресия, но като че ли в момента съм склонна да поема риска.
И да пшитам - ще слагам макситрол капките, мога ли заедно с тях да слагам и изварения компрес?
Аз засега съм решила, ако и утре не подейства една хомеопатична схема, която ни изписаха в петък, да взема Димекс! Ще видим!

Абе муцуни-мамуни :923 :923 , абе едни обещани снимки имаме туканка ние - от сватба и от среща-гореща :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: . Да се сещат сниманите :1058 :1058 и бързо да запускат jpg-информацията :lol: :lol: !

Аватар
Cheva
Със словото напред

Мнение от Cheva »

cchery написа:, изкрещях нещо от сорта "Стига сте кашляли!!" - не че ще помогне и не че децата са виновни!
И ти си човек !
И на мен ми е писвало до толкова ( гарантирам, че доста по-рано от твоето търпение и борба :940 ) , че да направя същото!
cchery написа:
dexter написа: Аз засега съм решила, ако и утре не подейства една хомеопатична схема, която ни изписаха в петък, да взема Димекс!
Дариа го е пила.......,но не й действаше, както и Синекода...
Но предполагам е до организъм.

Един поздрав - The Verve - Bitter Sweet Symphony :923
"Когато няма къде да отидеш, ела на себе си!"
Аватар
droidd
Философска система

Мнение от droidd »

cchery написа:Аз засега съм решила, ако и утре не подейства една хомеопатична схема, която ни изписаха в петък, да взема Димекс! Ще видим!

Абе муцуни-мамуни , абе едни обещани снимки имаме туканка ние - от сватба и от среща-гореща . Да се сещат сниманите и бързо да запускат jpg-информацията !
Чери, каквото и да решиш да даваш, не пречи и да започнеш да мажеш гърдите и гърба с Бороволо масло :524 Дай Боже скоро да се подобрите :524

А колкото до сниманите, май и аз влизам в това число :221 , ама топката е в Цвети.Сигурна съм, че когато намери възможност, ще качи снимки. И аз още не съм ги виждала и чакам поща :1062

Момичета,на всички с проблеми и болежки, пожелавам да се разсеят черните облаци над главите ви и ДА БЪДЕ СВЕТЛИНА ! :923 :329
Аватар
dexter
Философска система

Мнение от dexter »

Чери, благодаря, че си ми побутнала въпросите :329 . Напълно разбирам какво ти е било с кашлиците.... Аз обаче не мога и да ревна, че да ми мине напрежението. За сметка на това в четвъртък вечер, след цял ден прекаран в чудене, мислене, нерви, дилеми и трилеми за антибиотици, отити, алтернативни лечения, накрая не издържах и се накрещях на мъжа ми. По абсолютно същите причини като теб. Поолекна ми малко :oops: .
Чери, ако кашлицата е само от гърлото, пробвала ли си с нещо успокояващо, напр. да им дадеш да смучат мед? На Яна й олеква доста от това.
Още не съм давала АБ. От вчера започнах да давам калиум муриатикум и хепар сулфур. Да питам - нормално ли е напр. от хепар сулфир днес да излизат гъсти зелени сополи, като издухвам носа на Яна? Вчера нямаше такова нещо, днес имам чуството, че се е отворил някакъв кран. Чела съм за лечебна криза - може ли да е това? , предполагам утре ще си проличи, би следвало да спрат... Поне ухото като че ли не я боли, цял ден духа сополи, а не се е оплакала от болки.
И друго да питам - как точно се взима секрет от носа, болезнено и стресиращо ли е за детето?
Аватар
cvety_rz
Влюбена във вятъра

Мнение от cvety_rz »

Момичета минавам само на бързо, за да кача снимките с Диди
Прикачени файлове
Nie.jpg
Ето ни и двечките
(32.94 KiB) Свалено 264 пъти
Didi2.jpg
Ето ги и "цигарените" дънки :)
(43.49 KiB) Свалено 264 пъти
Didi1.jpg
Ето я нашата Диди
(24.65 KiB) Свалено 264 пъти
Вярата не прави нещата лесни, прави ги възможни!
Аватар
Cheva
Със словото напред

Мнение от Cheva »

cvety_rz написа:Момичета минавам само на бързо, за да кача снимките с Диди
:329 :329 :329
Чудни сте !
"Когато няма къде да отидеш, ела на себе си!"
Аватар
mari_ko
Форумна палавница

Мнение от mari_ko »

Цвети, Диди, ама много сте хубави бе :923
dexter написа:как точно се взима секрет от носа, болезнено и стресиращо ли е за детето?
Спокойно Декс, нито е болезнено, нито е стресиращо. Става за секунди, с обикновена клечка за уши.
cchery написа:dexter написа:
Ей, защо ли все се включвам и аз на опашката - и Яна е с възпалено ухо. Днес ходихме на специалист УНГ - инфекция, и то сериозна! От третата сливица, навлезли секрети през евстахиевата тръба.... бла-бла-бла. Обаче - Яна не я боли ухо, всъщност боли я като й издухвам носа и запушвам едната ноздра. Явно тогава нещо се притиска и боли. Иначе натискам, дърпам ухото - няма болка. Боля я през нощта в събота срещу неделя, тогава дадох хомеопатия, на другия ден изварен компрес и до там спрях, защото не я болеше. Понеже не съм много запозната с отитите - може ли да е сериозна инфекция, а да няма болка, да няма температура?
Хм, при нас беше сходна ситуация. Като я попитам боли ли я, казва, че я боли, но иначе е спокойна, без Т. На пипане и натискане въобще не реагираше :roll: През нощта обаче си я боля сериозно. Джипито ни изпрати при спец. Специалиста УНГ каза, че ухото е много зачервено и ни изписа ....... Ферум фосфорикум 15 СН и Беладона 9 СН :1044 :plezya se. Хомеопата ни изписа Лахесис мутус 30 СН и за всеки случай Оскилококцинум 3 дена по 1 доза. Чудих се, чудих се, но започнах с лахесис. Всичко мина за 3 дни, като през нощта след втория ден повърна, а на третия ден вдигна и Т 37.5 - хомеопатката каза, че ушите са спокойни и предполага, че до вечерта всичко ще приключи, така и стана. Т си спадна сама и вече не е казвала, че я боли. На четвъртия ден дадох еднократно лахесис. Всеки ден и капех и 3-4 пъти по 2 капки зехтин и чесън /май бабините капки са не по-лоши от отипакса напр., да не кажа, че са и по-добри/. Но да знаеш, че има ли изтичане на някакви секрети от ухото /гной напр./спираш всякакви капки.
По принцип Декс смятам няма да сбъркаш, ако при проблеми даваш ферум фосфорикум и беладона - независимо дали е уши, нос или гърло. И при нас нямаше силни болки и Т този път, но се оправи с хомеопатия. Даже се чудеха и трите докторки, как няма болки при толкова зачервено ухо.
Чери, доволна съм от флудитека, пили сме го при бронхит. Защо не ги пробваш с Хустагил сироп - гаден, но ефективен? Иначе добре си изпуснала парата. И на мен ми се е случвало, точно по такива поводи :940
Диди, мерси за инфото за боровото масло. Пробвах го на себе си. ИМАШЕ ГОЛЯМ ЕФЕКТ :923
[url=http://line.romanticcollection.ru][img]http://line.romanticcollection.ru/ba/7_43b_47911350_Rviki_0.gif[/img][/url]
Аватар
droidd
Философска система

Мнение от droidd »

mari_ko написа:Диди, мерси за инфото за боровото масло. Пробвах го на себе си. ИМАШЕ ГОЛЯМ ЕФЕКТ :923
mari_ko, радвам се, че ти е помогнало.У дома го ползваме от 15 год. за всякакви болежки.Основно бронхити и кашлици при децата, които слава богу одавна израснахме, а при мен и мъжо за дископатиите.Одавна съм го признала, като Топ 1 на уневерсалните лекове.Не един път ме е спасявало от какво ли не.

Цвети,ама наистина сме много хубави :923 :222 /умря циганката, дето ни фалеше, та... :221 /
Заключено