Еха,
Нелка....... впечтали и вдъхнови ме! Едновременно! Не че е чудно де.... ти го можеш!

Независимост и хвърчила! Празник на независимостта и хвърчила в простора! Ами та какво по-символично, по-изразително и по-точно отбелязване на националния ни празник от пускане на хвърчила в негова чест?! Едно голямо
БРАВО! Идеше ми да напиша евала, ама тази турска думичка нямаше да е хич на място тук! Много са красиви тези хартиени птици - дори и на фона на мрачното небе! За тях няма облаци, лошо време и прегради въобще! Дано и за нас като нация бариерите някога изчезнат!
Нели написа:Познавам този човек от поне десет години, но в редките моменти, в които съм го виждала "на терен", той се преобразява до степен, до която сякаш физически започва да свети! Дори си мисля, че хората обичат да ходят на концерти и спектакли не заради това, което виждат или чуват като музика, театър, танц, а заради това, че хората, които ги изпълняват имат това излъчване. Толкова е жалко да гледаш пиеса, в която актьорите играят някак служебно, рутинирано и не светят, а е толкова незаменимо, която го правят! Това е според мен и причината, поради която всички обичаме гледката на майка или баща, прегърнали своето дете -
те "се занимават" с това, което е тяхната обич и страст.

Мда.... изключително точно! Такива хора аз ги виждам в аура и маааалко по-големи от другите, но мисля че то е заради блясъка на аурата им! Явно имаме едно и също светоусещане, Нели!

Наистина се разтопих след като прочетох тези твои думи! Спирам да пиша, защото ще затрия силното впечатление с многословие.......
И да се върна на земята - в крайна сметка ще я бъде ли любовта?!? Вили и момчето имам предвид

.
Кюлче, повдигнала си една тема, която дискутираме в ОБРАЗОВАНИЕ-то - доколко е оправдана промяната в закона за просветата с въвеждането на двугодишна предучилищна подготовка!!! Ето, ти пишеш, че твоят първолак се затруднява да изписва частите на буквичките - чертички, ченгелчета и т.н. А е ходил на предучилищна?! Нали така? Защо в този случай не може да пише без затруднения?! Не ме разбирай погрешно - не искам да критикувам първолачето ти

, а по-скоро нападам системата и нейните законодатели, които ни убеждаваха колко ще е хубаво да има 2 години предучилищна, защото видиш ли децата ще са подготвени! Да, ама не! А и необходимо ли е да са подготвени?! Не е ли първи клас онази много важна, най-важна година от живота на човека, която остава незабравима имено с грешките, направени през нея?! С осъзнаването на порастването и задълженията?!...... Тежка тема!
Занималнята - да,
Тити, напълно се съгласявам - едно време занималнята беше за изоставащите ученици! Онези, които не можеха да се подготвят сами вкъщи или май ги мързеше. С годините на демокрацията ролята на занималнята беше подменена. Т.е. поне.... се опитват де. Сега занималнята е: 4-5 часа, през които децата ще са с присъствието на възрастен и много вероятно е да си подготвят домашните! 4-5 часа на училище, още 4-5 часа на занималня правят 10 часа на ден. 10 часа нощен сън и какво остава за време, което биха прекарали в дома си?!? ..... Сметнете сами...... децата ни имат ли време да се почувстват "у дома"?!?
Снощи се видяхме с Боби, Марчи и Краси по "младостки"

и се разговорихме именно на тема училище. Марчи беше силно притеснена, че занималнята, която посещава Ивайла (Ивайла е 2 клас) си е своеобразен "затвор" - още с подаването на заявлението за занималня е трябвало да се съгласят с условията там, а именно:
- Децата да не напускат класната стая, в която се провеждат заниманията от занималнята.
- Децата няма да бъдат пускани на извънкласни дейности, вкл. и спорт, по време на часовете, които трябва да прекарват в занималнята.
- Децата нямат право да отсъстват от занималня, освен ако това не става по медицински причини. В този случай родителите са длъжни да представят извинителна бележка от личния лекар.
- Децата не могат да бъдат отписани от занималня по време на учебната година!
И какво се получава на практика - не разрешават на Ивайла да ходи на плуване. Дори не е ходила до тоалетна вчера. Не ги извеждат на двора да играят и не напускат стаята. Сега Марчи няма право да отпише Ивайла от занималня. Вчера родители на дете от техния клас са отишли да говорят с директора и фактически се е получил монолог, в който принципалът им е заявил, че след като са подписали декларация, че са запознати с правилника за вътрешен ред и се съгласяват да го спазват, няма какво да искат сега :!: :?: :!: :?: :!: :?:
ШАХ И МАТ! Само да уточня, че става въпрос за държавна занималня, т.е. безплатна!
Фютенце, желая на Юлий истински щастливи часове в градината! Тя, градината, може да е много хубаво място - всичко зависи от госпожите! А пък другата седмица ще ти кацнем в пицарията, за да опитаме от менюто на шеф Ганева!
Чао от мене засега.......