Лято пее в моето сърце!

Свобода на словото
Заключено
Аватар
cvety_rz
Влюбена във вятъра

Re: Лято пее в моето сърце!

Мнение от cvety_rz »

Добър ден :954 Жива съм и съм работеща :1062 Наминавам само да ви пожелая усмихната и ползотворна седмица и бягам да си припомням фотошопа, защото работата ми е предимно обработка на снимки, дизайн и малко организаторска :plezya se Ама ще ме бъде.След 4 години в къщи е време да си "почина" на работа както каза Марианчето :1216
Вярата не прави нещата лесни, прави ги възможни!
futarela
Философска система

Мнение от futarela »

Успех Цвети!
Истинското откритие е не да изнамираш нови пейзажи, а да придобиеш нови очи.[img]http://lines.ladoshki-forum.ru/showgif.php?imgfile=1_5Priroda_lines/1275646909.png[/img]
VIKI1023
Рицар на перото

Мнение от VIKI1023 »

Здравейте и от мен,минавам набързо само да се похваля Вики най-накрая е приета на градина ,но имат ремонт и ще почват по късно.Тя беше малко болничка,но сега е добре.Курс по английски сме до края на другия месец и ще ми остава повече време да влизам тук.Дано всички сте добре!Поздрави! :923
[url=http://line.romanticcollection.ru][img]http://line.romanticcollection.ru/ba/23_13b_48FF8640_RdoCenxke_8.gif[/img][/url]
Аватар
Сиренце
Със словото напред

Мнение от Сиренце »

Хорааа, плаче ми се от умора, а няма изгледи това да се промени до края на октомври. Искам да се наспя и да мързелувам поне половин ден ( :328 толкова ли е много). В училище е лудница - идея си нямате с какво са ни затрупали. Проверяват ни всичко друго, само не и как работим с децата. Освен това трябва да направя анализите на Регионалното външно оценяване, за което пролетта разработвахме задачите. А къщата ми е на "вили и могили" - вчера се отбиха едни познати и просто не посмях да ги поканя вътре.
Тази събота отбелязвахме Деня на независимостта в контекста на Слоу Фуд - идеите. В неделя ходихме на празника на сливата в Троян (голяма глупост, между другото). Следващата седмица съм три дни на семинар, после ще участвам в една конференция за водата, после заминаваме за Италия иииииииииииии като се върна може и да си почина.

Оффф, пише ми се, но ще бягам да спя, че утре пак съм на крак в 6.
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

Краси, честит ви прием в градината! И тук да ти честитя! :) Дано да й е лека адаптацията на Вики и най-сетне да си отдъхнете и вие! :923

Цони, много наситена програма имаш! :) Зарежи я къщата за момента и се отдай на удоволствието ....... Италия! Къщата няма да избяга.
Сиренце написа:Тази събота отбелязвахме Деня на независимостта в контекста на Слоу Фуд - идеите.
Това можеш ли да го обясниш малко по-подробно!?!?
cvety_rz написа:Добър ден :954 Жива съм и съм работеща :1062 Наминавам само да ви пожелая усмихната и ползотворна седмица и бягам да си припомням фотошопа, защото работата ми е предимно обработка на снимки, дизайн и малко организаторска :plezya se Ама ще ме бъде.След 4 години в къщи е време да си "почина" на работа както каза Марианчето :1216
Цветка, ще те бъде и още как!!! Как мина вчера "първия" работен ден?! :)

Хубав ден от мене!
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Радостина А. Ангелова - поетеса
Аватар
Ql4e ZLAto
Трошач на клавиатури

Мнение от Ql4e ZLAto »

Ето ме и мен :923 :923 :923
Първи клас.... чертички... ченгелчета... ох, тези ченгелчета... голяма мъка... Пишем, пишем, но няма как да бришем /карат ги още от сега да пишат с химикал/ и "гаргите" си остават в тетрадката. Аз започнах да го карам да пише в упражнителна тетрадка първо и после официалното домашно. И то пише, милото, трудно му е, но така иска да ми се хареса и да го похваля душицата... че ... сърце не ми да дава да му се карам, и се успокоявам, че ще свикне и ще започне по-добре да ги пише, все пак са минали само няколко дни. Та такива ми ти първолашки неволи, сигурно повечето сте минали по този път и знаете как е :)
Събирам мнения за занималнята, вие как сте на тази тема?
А аз пък го закъсах с песъчинки в левия бъбрек, не е от най-приятните изживявания... А доктора ми вика " Ако не увеличиш течностите ще имаш проблеми" ... ?!?!? Аз, дето пия по 2,5-3л на ден ?!??! Е, колко да ги увелича? :plezya se
Успешна седмица, милички! :922 :922 :922
[img]http://tickers.TickerFactory.com/ezt/t/wF8KhJ2/weight.png[/img]

http://station.ru/RadioStation.aspx?id=1723&flash=1&play=1" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
Нели
Философска система

Мнение от Нели »

Здравейте от мен! Вихърът на задачките вече ме завъртя, моята учебна година, учебната година на седмокласничката Вили, имаме конференция тази седмица и лудницата е пълна. Цони, познато, нали?
В събота обаче решихме, че щом е ден на независимостта, то пускането на хвърчила има поне символична връзка с празника, затова отидохме в Шабла на фестивала на хрътчилата, който освен това е с цел популяризиране на това, че червеногушата гъска е защитен вид. Идеята е ловците и хората в региона да пазят тези птици. Така че мама направи чай за термоса (в събота тук беше много студено) и сандвичи за през деня и отидохме. Имаше и предистория и тя е следната: Вили много харесва едно момченце, което е с две години по-голямо и е син на наши семейни приятели. Бащата на това дете е орнитолог и по тази линия момчето участва в организаторската работа по провеждането на този фестивал. Като част от организацията и кампанията миналата седмица в единия от моловете във Варна имаше събитие "Рисуване на хвърчила", където Вили беше поканена от това момче. Аз я заведох и я оставих да рисува хвърчила, заедно с другите желаещи, като през това време, за да ги оставя насаме, два часа се шляех безцелно из мола. Резултатът от рисуването е ето това хвърчило, което предвид целта на занятието, разбира се изобразява червеногуша гъска.
Трудно може да се опише атмосферата на този празник, но с една дума тя е ПРЕКРАСНА. Ето малко снимки:
https://www.facebook.com/media/set/?set ... 10c009e9bb
Като продължение на историята, нашият приятел-орнитолог имаше служебното задължение да заведе група туристи, които са си платили за наблюдение на птици на Тузлата край Шабла. Покани ни и отидохме с него. За пореден път се убеждавам, че да гледаш птици, докато се разхождаш сред природата и да гледаш птици, докато с теб има квалифициран и оборудван с оптична техника орнитолог са две толкова различни неща, колкото да отвориш речника и за провериш значението на думата "хирург" и да присъстваш на петчасова животоспасяваща операция. Убеждавам се също, че да наблюдаваш човек, който в момента се занимава с това, което е неговата любов и страст, който гори с това, което прави в момента, е нещо много близко до поезията. Красота! Познавам този човек от поне десет години, но в редките моменти, в които съм го виждала "на терен", той се преобразява до степен, до която сякаш физически започва да свети! Дори си мисля, че хората обичат да ходят на концерти и спектакли не заради това, което виждат или чуват като музика, театър, танц, а заради това, че хората, които ги изпълняват имат това излъчване. Толкова е жалко да гледаш пиеса, в която актьорите играят някак служебно, рутинирано и не светят, а е толкова незаменимо, която го правят! Това е според мен и причината, поради която всички обичаме гледката на майка или баща, прегърнали своето дете - те "се занимават" с това, което е тяхната обич и страст.
:954 :954 :954
"Когато всички мислят еднакво, никой не мисли достатъчно" Уолтър Липман
tita

Мнение от tita »

Ql4e ZLAto написа:Ето ме и мен :923 :923 :923
Събирам мнения за занималнята, вие как сте на тази тема?

Аз бях много резервирана към занималните, защото ги приемам като контра в естественото развитие на детето. И все още съм на мнение, че те съществуват предимно заради удобството на родителите и за да си докарват по някой лев отгоре учителите от начален курс. По наше време на занималня ходеха само изоставащите ученици и онези, които трудно се справяха с материала. Сега занималните имат друг "имидж", а образователната ни система ги направи доброзорни. Един вид, не са задължителни, но ако детето не посещава занималня, това задължително се отразява в успеха му. Защото учителите там, обикновено са близки колеги на учителите в начален курс. Няма да забравя как на родителските срещи се даваше отчет как се справят децата освен в училище, но и в занималнята. Знаех от родители, че има занимални в които домашните на децата се решават от учителките и после само се преписват в тетрадките, че уроците по разказвателните предмети се наизустяват от децата и т.н. негативни факти, които изобщо не ми се нравят. А аз много държах дъщеря ми да се научи да бъде самостоятелна. В резултат, в първи клас сама се подготвяше вкъщи. Нямаме баби или неработещи хора около нас, за да помагат. Схемата беше супер натоварваща за мен, но не мрънках, защото сама си я бях измислила. Хората казват " К'вото сам си направиш, никой толкоз "хубаво" не може да ти го направи!' :D . Общо взето вечер се проверяваха домашните, написани с молив, после се написваха с химикал и се четяха кратичките текстове от учебниците. Не ме питайте обаче с английския какъв зор беше. :plezya se Така издържах до края на втори клас. :1028 После се почна един сериозен ресърч за подходяща занималня. Намери се и бях доста доволна от резултатите (нищо, че по разказвателните предмети уроците отново аз ги разказвах и обеснявах в къщи, защото в занималнята единственото което правеха е да ги прочетат, което е пак нещо) ... Но тази идилия продължи само до края на трети клас. Тогава смениха учителките в занималнята и нещата не тръгнаха на добре. Отказахме се, защото се случи така, че дъщеря ми се връщаше от занималнята наиграна, но с ненаучени уроци. На забележките към учителките ни се отговори, че видите ли, "децата вече били големи и не можели да ги накарат да си четат уроците". Та, това е моя опит със заниманите. :1209
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

Сиренце написа: ... В училище е лудница - идея си нямате с какво са ни затрупали. Проверяват ни всичко друго, само не и как работим с децата...
Това е тъжното и трагичното в системата! Така прекрасно те разбирам. И в нашия център, изискват и проверяват какво ли не, документация, формалности и т.н., само не и как се работи с незрящите потребители. Направо да ти се доповръща понякога... Така се обезсмисля всичко някак... и остава един горчив вкус в устата... Сиренце, прегръщам те силно и ти желая съвсем скоро да си отпочинеш от напрежението и умората! :524
Синът ми е на 20. Изживявам мечтите си. Центрирана и щастлива съм :)
futarela
Философска система

Мнение от futarela »

Здравейте момичета ! Явно всички сме ученици под една или друга форма . Моя Юлий е на детска градина за втори ден . Още от вчера остана там до 15.30. Бил е послушен , хапнал си е добре , играл и спал . Лелите са много доволни ,даже са питали дали сме сигурни ,че не е ходил на ясла . Казали са ,че е много организиран . Разбира се аз ви се похвалвам тук и съм щастлива, но от друга страна ми е мъчно защото сутрин се виждаме за 30 мин . И на мен не ми е достатъчно. В работата нещата вървят имам още малко работа по менюто и до края на седмицата трябва да съм готова. Да изпратя таблици , калкулации,текст с описание . С персонала за сега се разбрах и дано всичко да ми тръгне добре .Ето това е от мен :1216 :222 НЕЛКА , страхотни хвърчила!
Истинското откритие е не да изнамираш нови пейзажи, а да придобиеш нови очи.[img]http://lines.ladoshki-forum.ru/showgif.php?imgfile=1_5Priroda_lines/1275646909.png[/img]
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

Еха, Нелка....... впечтали и вдъхнови ме! Едновременно! Не че е чудно де.... ти го можеш! :922 Независимост и хвърчила! Празник на независимостта и хвърчила в простора! Ами та какво по-символично, по-изразително и по-точно отбелязване на националния ни празник от пускане на хвърчила в негова чест?! Едно голямо БРАВО! Идеше ми да напиша евала, ама тази турска думичка нямаше да е хич на място тук! Много са красиви тези хартиени птици - дори и на фона на мрачното небе! За тях няма облаци, лошо време и прегради въобще! Дано и за нас като нация бариерите някога изчезнат! :1074
Нели написа:Познавам този човек от поне десет години, но в редките моменти, в които съм го виждала "на терен", той се преобразява до степен, до която сякаш физически започва да свети! Дори си мисля, че хората обичат да ходят на концерти и спектакли не заради това, което виждат или чуват като музика, театър, танц, а заради това, че хората, които ги изпълняват имат това излъчване. Толкова е жалко да гледаш пиеса, в която актьорите играят някак служебно, рутинирано и не светят, а е толкова незаменимо, която го правят! Това е според мен и причината, поради която всички обичаме гледката на майка или баща, прегърнали своето дете - те "се занимават" с това, което е тяхната обич и страст. :954 :954 :954
Мда.... изключително точно! Такива хора аз ги виждам в аура и маааалко по-големи от другите, но мисля че то е заради блясъка на аурата им! Явно имаме едно и също светоусещане, Нели! :923 Наистина се разтопих след като прочетох тези твои думи! Спирам да пиша, защото ще затрия силното впечатление с многословие.......

И да се върна на земята - в крайна сметка ще я бъде ли любовта?!? Вили и момчето имам предвид :oops: :) .

Кюлче, повдигнала си една тема, която дискутираме в ОБРАЗОВАНИЕ-то - доколко е оправдана промяната в закона за просветата с въвеждането на двугодишна предучилищна подготовка!!! Ето, ти пишеш, че твоят първолак се затруднява да изписва частите на буквичките - чертички, ченгелчета и т.н. А е ходил на предучилищна?! Нали така? Защо в този случай не може да пише без затруднения?! Не ме разбирай погрешно - не искам да критикувам първолачето ти :) , а по-скоро нападам системата и нейните законодатели, които ни убеждаваха колко ще е хубаво да има 2 години предучилищна, защото видиш ли децата ще са подготвени! Да, ама не! А и необходимо ли е да са подготвени?! Не е ли първи клас онази много важна, най-важна година от живота на човека, която остава незабравима имено с грешките, направени през нея?! С осъзнаването на порастването и задълженията?!...... Тежка тема!

Занималнята - да, Тити, напълно се съгласявам - едно време занималнята беше за изоставащите ученици! Онези, които не можеха да се подготвят сами вкъщи или май ги мързеше. С годините на демокрацията ролята на занималнята беше подменена. Т.е. поне.... се опитват де. Сега занималнята е: 4-5 часа, през които децата ще са с присъствието на възрастен и много вероятно е да си подготвят домашните! 4-5 часа на училище, още 4-5 часа на занималня правят 10 часа на ден. 10 часа нощен сън и какво остава за време, което биха прекарали в дома си?!? ..... Сметнете сами...... децата ни имат ли време да се почувстват "у дома"?!?

Снощи се видяхме с Боби, Марчи и Краси по "младостки" :1062 и се разговорихме именно на тема училище. Марчи беше силно притеснена, че занималнята, която посещава Ивайла (Ивайла е 2 клас) си е своеобразен "затвор" - още с подаването на заявлението за занималня е трябвало да се съгласят с условията там, а именно:
  • Децата да не напускат класната стая, в която се провеждат заниманията от занималнята.
  • Децата няма да бъдат пускани на извънкласни дейности, вкл. и спорт, по време на часовете, които трябва да прекарват в занималнята.
  • Децата нямат право да отсъстват от занималня, освен ако това не става по медицински причини. В този случай родителите са длъжни да представят извинителна бележка от личния лекар.
  • Децата не могат да бъдат отписани от занималня по време на учебната година!
И какво се получава на практика - не разрешават на Ивайла да ходи на плуване. Дори не е ходила до тоалетна вчера. Не ги извеждат на двора да играят и не напускат стаята. Сега Марчи няма право да отпише Ивайла от занималня. Вчера родители на дете от техния клас са отишли да говорят с директора и фактически се е получил монолог, в който принципалът им е заявил, че след като са подписали декларация, че са запознати с правилника за вътрешен ред и се съгласяват да го спазват, няма какво да искат сега :!: :?: :!: :?: :!: :?: ШАХ И МАТ! Само да уточня, че става въпрос за държавна занималня, т.е. безплатна!

Фютенце, желая на Юлий истински щастливи часове в градината! Тя, градината, може да е много хубаво място - всичко зависи от госпожите! А пък другата седмица ще ти кацнем в пицарията, за да опитаме от менюто на шеф Ганева! :222

Чао от мене засега.......
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Радостина А. Ангелова - поетеса
Заключено