Лято пее в моето сърце!

Свобода на словото
Заключено
Аватар
cvety_rz
Влюбена във вятъра

Re: Лято пее в моето сърце!

Мнение от cvety_rz »

Eли, радвам се за теб.ПОжелавам ти всичко за напред да се подреди успешно.Хубаво е, че са ти обърнали голямо внимание в Турция.Хубаво е някъде някой да прави нещата както трябва :954
Нелка, много хубави забавления ще си имате.Аз пея и свиря, но досега не съм забелязала децата да се вълнуват на тази тема.
Елис, щом можете на този етап да се гледате в къщи това е по добре.Относно предучилищната не мога да ти дам съвет.Ти сама трябва да си решиш.Аз съм доволно от градината, където ходят моите деца.
Фюти, за градината наистина е малко тежко да си гледаш детето разстроено или тъжно, но всичко е временно.Ще се адаптира.Аз по тази причина останах от май до октомври неплатена, за да мога максимално да удължа времето на децата в къщи при все, че нямам забележки към градината.
Чери, браво на Бела.От къде енергия за всичко това :roll: Че и група за танци се опитва да "сформира" .Направо сте супер.
Аз съм добре.Много ми идва всичко :1062 Но ще се оправя :plezya se Докато успея да се адаптирам към новия режим ще мине време.Липсвате ми :922 Надявам се през уикенда да имам повече време за форума.
Вярата не прави нещата лесни, прави ги възможни!
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

Момичета, и днес набързо минавам оттук...... Обещавам реванш! :922 :922

Ели, трудно ми е да опиша с думи колко се вълнувам от всеки твой разказ. И знаеш ли до какъв извод стигнах, че не е само историята ти онова, което кара душата ми да трепва! А почти толкова е чувството на удовлетворение, че имаш ДОВЕРИЕ в нас..... да споделиш тези толкова лични неща! :826 .......... Съжалявам, че толкова набързо ще се отчета днес, но ще бъда много щастлива, ако можеш да дойдеш на срещата довечера!

Цвети..... :940 :940 , ще те чакам с подробен разказ когато можеш!
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Радостина А. Ангелова - поетеса
tita

Мнение от tita »

Нели написа:Заведохме я на едно прослушване в Общински детски комплекс - Варна, за детска вокална група (то си е цял хор) "Сребърно звънчета", защото я забелязахме, че е доста музикална. Приеха я и сега ще я водя всеки вторник и петък.
Нелка, толкова е хубаво това! Аз самата съм израснала покрай репетиции в хорова школа, концерти, лагери и знам, че няма нищо по-добро за развитието на светоусещането и мирогледа на едно дете от общуването с изкуството и музиката. Както казва Платон " Музиката е най-подходящият инструмент за образование"! Тук ще цитирам един блогър, чийто думи изцяло се припокриват с моето виждане:
Защо е толкова важно да насърчим децата си да пеят?
1. Пеенето помага на децата ни да изразяват емоциите си по адекватен начин. Във време на заобикаляща ни емоционална сдържаност и студенина, те усвояват умението да изразят онова, което чувстват, с подходяща песен. Всеки може да сподели как жизнерадостно парче или пък балада задвижват настроенията ни и ни карат да се радваме или дори да плачем. Душата ни буквално "диша" чрез музиката;

2. Пеенето ще помогне на децата да развият важни качества като дисциплина, постоянство и дори физическите им способности. Развитието на фините мускули на гласните струни - тези два вълшебни инструмента, намиращи се в гърлото ни, отнемат немалко усилия и посвещение. Използването на подходящи упражнения, регулярните репетиции, инвестирането на време, се отразява
т върху цялостното развитие на децата и способността им на самодисциплина.

3. Музиката подготвя умовете на децата за по-нататъшно учене. Едно от последните проучвания на Калифорнийския университет доказа, че второкласници, които ходят на уроци по пеене, демострират с 27% по-високи академични резултати в сравнение с връстниците си, които не посещават подобни уроци. Колкото повече от музиката преживяват децата, толкова повече и функциите на техния мозък се развиват.

4. Чрез музиката децата много по-лесно могат да се свържат с приятели и да се научат на тимова работа. Чрез пеене в хор или заедно с други, децата могат да се убедят, че тяхното лично поведение засяга и поведението на цялата група. Те се научават да кооперират с другите и имат възможността да развиват по-близки взаимоотношения.

5. Пеенето е умение, което трае през целия живот. Нещо повече - то не изисква средства. Ти можеш да пееш навсякъде и когато си поискаш!
Вярно е, че воденето 2 пъти седмично натоварва програмата на родителите, но си струва от всякъде погледнато. Съжалявам, че моята дъщеря не проявява никакви интереси към пеенето.
ellyto

Мнение от ellyto »

Днес сутринта си мислех, че имам един ангажимент след работа, после той отпадна и мислих да се прибирам вкъщи. После прочетох, че днес е срещата и се зарадвах, че ще дойда. После пък се получи така, че получих телефонно обаждане, че имам и друга уговорка за днес, така че пак ще мога да дойда на срещичката, но няма да мога много време да стоя. Но по-хубавото е, че макар и за час ще успея да дойда. :923 :923 До скоро
Аватар
Нели
Философска система

Мнение от Нели »

Момичета, благодаря ви за ангажираността и подкрепата. Аз също си мисля, че музиката е прекрасно нещо и за Ани ще бъде не умора, а удоволствие да учи пеене. Наскоро един специален човек ми пожела да съм обградена от музика и като гледам, това е било пожелание от сърце, защото има изгледи да се сбъдва. :954 За пианото засега нищо не предприех, тъй като чак тези дни ми се изясни какъв ще е седмичният график с логопеда и пеенето. Сега обаче си мисля, че пианото и пеенето могат да се подпомагат взаимно и всяко от тях да допринесе за другото. Затова ако не още утре, то в близките дни ще се свържа с учителката по пиано. В края на краищата, ако се окаже, че не й харесва, винаги можем да спрем което и да било. А с логопеда Ани се срещна вчера за първи път и е очарована от "госпожа Диди", която, поне като първо впечатление, много бързо предразположи детето. Ани си говореше с нея за куклите си и за детската градина и накрая, подскачайки от радост, ми каза: "Много е хубаво да се ходи на логопед!" :954
Тита, недей да съжаляваш за липсата на интерес у дъщеря си към пеенето, тя ще си прояви други, свои собствени интереси, които за нея ще означават това, което означава пеенето за теб. Аз като математик тайничко наблюдавах нашата кака дали няма да прояви някакви математически наклонности. Имах някаква скрита надежда за това. Вили обаче е всичко друго, но не и математик и да ти кажа честно, тя е прекрасна точно такава, каквато е! Детето още в четвърти клас поиска да учи в хуманитарната гимназия и от пети клас отиде там. Амбицира се, постара се, яви се изпитите и сега си мисля, че това училище е точно за нея в този момент. В момента тя не иска да учи повече тук след седми клас (тя е седми клас тази година), иска да учи в английската гимназия. Засега е амбицирана отново и дори се е заела сериозно с... математиката, тъй като в английската гимназия се влиза с български и математика. Какво да ти кажа, няма правила. Всяко дете е уникално и добре, че е така. :954 Освен това децата се променят. Днешното желание на Ани да свири на пиано и да пее може да изчезне след време. Вили например искаше да става актриса, когато беше в трети клас. Яви се на прослушване за детският театър "Златното ключе", пак към Общински детски център, приеха я, ръководителката й смяташе, че е много талантлива, ходи две години, но после някак израсна и загуби всякакъв интерес към това. Разбира се и с Ани може да се случи същото, може и да не се случи. При всички случаи обаче е по-добре да е опитала, да го е изживяла, да е задоволила интереса си, дори и той да се изчерпи, отколкото да е искала, но да е стояла у дома. Всяко такова нещо обогатява децата ни с нови преживявания, те се докосват до друг свят, различен от света на матрицата "детска градина - дом", в който иначе повечето деца живеят. Така децата ни се срещат с нови и одухотворени хора, виждат цял един различен свят, изграждат приятелства. Хубаво е. :954
Ели, досега не съм ти писала тези неща, но напоследък честичко си мисля за теб. Нищо конкретно, просто се сещам за теб и... мисълта за теб е свързана с топлина. Не зная дали ще ме разбереш, дали ще мога да ти го обясня добре, мисълта за теб не е точно мисъл, тя е по-скоро усещане за топлота, което свързвам с теб. Затова си мисля, че жена, която е в състояние да породи такова топло чувство, тази жена е майка по душа. Ти си готова, мила! Не зная от медицинска гледна точка какво точно ти пречи да станеш майка, но по душа за мен ти си готова за това. Малко са жените, които са готови за майчинството, преди да им се е случило, а някои не са готови дори понякога и след това. Радвам се за това, че неяснотите са намалели след прегледа в Истанбул! :922 :922 :922
"Когато всички мислят еднакво, никой не мисли достатъчно" Уолтър Липман
Аватар
mari_ko
Форумна палавница

Мнение от mari_ko »

:922
:942 :951
:922
[url=http://line.romanticcollection.ru][img]http://line.romanticcollection.ru/ba/7_43b_47911350_Rviki_0.gif[/img][/url]
Ver

Мнение от Ver »

Марианче, то бива лаконичност, ама това твоето не нищо не прилича :222
Гледам Мари-ко писала и с трепет отварям темата, а то Мари-ко рисувала :1062 ...ама и се доспало ;)
lindorina
Цветна долина в омая

Мнение от lindorina »

Ver написа:Марианче, то бива лаконичност, ама това твоето не нищо не прилича :222
Гледам Мари-ко писала и с трепет отварям темата, а то Мари-ко рисувала :1062 ...ама и се доспало ;)
:221 Вер - много точно си го казала, ама и ти не делиш много от нашата скъпа Мари; Мари - а пък ти ако искаш вече ми пиши на този скайп :1062
Хубав ден момичета!
Преди шансът да ви награди с голям успех,той първо ви изпитва в трудности!

http://img.wallpaperstock.net:81/spring-feeling-wallpapers_5137_1024x768.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
[img]http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcT8jVF4RfE3CJOqLOnIe4FC6dOMme1PC45jE5g2z4F9cUYwNzrkPA[/img]
Аватар
mari_ko
Форумна палавница

Мнение от mari_ko »

:954 Добро утро :528
lindorina написа:
Ver написа:Марианче, то бива лаконичност, ама това твоето не нищо не прилича :222
:221 Вер - много точно си го казала, ама и ти не делиш много от нашата скъпа Мари; Мари - а пък ти ако искаш вече ми пиши на този скайп :1062
Хубав ден момичета!
Сладуранки :922
Писах, аз пииииисах, пък като го прочетох - глупости и лиготии :1216 И взех, че го изтрих :128 а можеше просто да го копирам в пижамената тема, която Зори така хубаво /и за моя най-голяма радост/ върна към живот :329
Прекрасен ден на всички и най-вече на Чева :923 :329 :923
[url=http://line.romanticcollection.ru][img]http://line.romanticcollection.ru/ba/7_43b_47911350_Rviki_0.gif[/img][/url]
Ver

Мнение от Ver »

Как можа да си изтриеш "лиготиите" :1058
Другия път не го прави :)
Мда, Чева нещо се мотае ми се струва :222
Peteto

Мнение от Peteto »

Добро утро и от мен :222

как сте момичета?

по едно кафенце да сръбнем:)