Есента почука с ябълки червени и тикви засмени

Свобода на словото
Заключено
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Re: Есента почука, ето тя е тука с ябълки червени и тикви за

Мнение от Kleo »

cchery написа:... За петицата - знаех, видях му теста, на който са му я писали. В общи линии за 3 грешки има пет. Но за другите четворки той не успя да ми отговори върху какво са. Не знаел, а и като ги видял, не питал госпожата. Ядосах се. И се ядосах затова, че не се научи да пита и да разпитва и да получава информация. Защото да видя четворка в бележника му не е събитие - от началото на годината имаше още 2 такива оценки по изключителните :mrgreen: предмети "Човекът и обществото" и "Човекът и природата". И те бяха на тестове, които прегледах и които са си баш за четворки, щото съм се смяла на глас с някои от неговите отговори. Пример - въпросът е от тест по "Човекът и обществото":

Ако чуете, че плаче малко бебе, вие:
  1. Ще се опитате да го успокоите.
  2. Ще си запушите ушите.
  3. Ще увеличите звука на телевизора, за да не чувате плача.
И моят син беше оградил като вярно ............................... "Ще увеличите звука на телевизора, за да не чувате плача." :1069 :1069 :1069 :1069

Госпожата ..... първо се изплаши като ме видя - явно не й допада родител да говори с нея. Второ се оказа, че моят синковец отново не е в час, защото тези оценки били върху тестове, които са правели, а той не знаеше за тях! И я питам, къде са тези тестове. Тя ми казва в отговор, "Ами аз още в началото на годината съм им казала да си приготвят по 1 тетрадка за тестове, а Коко все още няма и ги прави на хвърчащи листове." :126 :126 Погледнах към Коко, ама после се обяснявахме за това с него. Продължавам да питам дали в такъв случай му е върнала на Коко хвърчащите листове и тя ме погледна с недоумение, погледна и Коко и каза, че не помни. След което аз питам Коки за същото, а той знаете ли какво ми отговори :1140 :1140 :1140 - "Аз не помня да съм правил такива тестове!" :955 :955 :955 :955 :955 :955 :955

Хора, казвам ви........ не може да е истина. Единият не помни дали е връщал тестовете, а другият не знае дали въобще ги е правил :1097 :1097 .

Аз седя и изглеждам по всякакъв друг начин, но не и умно. :mrgreen: Госпожата обаче нямаше повече време за разговори, т.к. се оказа, че имала час. ...

Мога само да споделя, че Бела омете сладките на директора :lol: :lol: , той ми каза, че много харесвал Коки, защото го чул един път в коридора да коментира мач, който се играел в двора на съседното училище и понеже самият директор бил фен и съученик на Петър Василев - спортният коментатор от БНТ, та станали приятели с Коко :955 :955 :955 . Толкова обрати имаше снощи вечерта, че сега ме напушва само на смях. ...
Черитас, Черита, Чери - Черо, Мецанке, :1140 :1209 :1069
Коси е бил прав, и аз така ще отговоря, ако ме питат за бебето, слагам директно тапи в ушите да не го чувам, пък тогаз, ако ми дойде кефът, ще се опитам да го успокоя да не реве! :plezya se
И двете ти деца са страшно симпатични и будни, Бела гладна няма да остане, а Коси още расте и поумнява, дай му още малко време да бъде просто дете, просто МОМЧЕ :razz: каквото си е! Обичай ги и двамата и продължавай да им се радваш по твоя си уникален начин! Според мен нямаш причини за безпокойство за каквото и да било!!!
А учителката... ами мързи я бе! Или пък не си изпипва работата! Или не й се бачка! Или каквото и да е, но не си я върши качествено. Намери начин наистина да поговорите, но не прави драми от такива малки неща. Споко! Всичко е наред и ще бъде още по-наред! :524
Синът ми е на 20. Изживявам мечтите си. Центрирана и щастлива съм :)
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

На 30 ноември поверието е, че денят започва да расте колкото грахово зърно, но да расте!
И това е... почти така, защото всъщност денят започва да нараства точно на 22 декември, тоест след 3 седмици! Зимата започва наистина, а с нея започва и намаляването на дългите нощи. Проверете и ще видите, че си е баш така :954

Честит Имен Ден на МецаБабаФорум и от мен :940 Има си отделна поздравителна тема за това!

Чери, мерси за похвалата ти към Алекс! Но наистина като го сравня с други деца на неговата възраст, доста е смел, безстрашен и куражлия, абе личи му, че е от зодия Лъв, на мама лъвчето! :1216 Такова си го исках, такова си го получих, нищо, че си пробва силите и си мери юмруците първо с мама, после със света навън, та бая цицинки си имам, откакто се е пръкнал на белия свят, но аз наистина желаех дете, което да умее да не си оставя магарето в калта, а не да е като майка си, все да гледа на другите да угоди, на другите да им е кеф, а тя все на последно място и все последна дупка на кавала. Не, мерси! Не исках такава умряла Риба като мен, нито чак пък такъв алтруист и човеколюбец до наивност като баща му зодия Водолей. Исках сила, исках мощ, исках устойчивост, премесена с щипка здравословен егоизъм... Бог чу молитвите ми! Аз съм щастлива и благословена жена.
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

ellyto написа:Чери, Чери.... :954 :954 :954 :954 :954 ей ама винаги се забавлявам на твоите постове. И всеки път се чудя - откъде аджеба намираш това време да пишеш по толкова, да огряваш навсякъде, да обръщаш на всеки внимание, да огряваш на толкова места, да си толкова позитивна, толкова слънчева...думи нямам да ти опиша колко много ти се радвам.
винаги описваш всичките си емоции по страхотен начин...трябва да станеш писател. Мисля, че ще имаш огромеееенннн успех и ще имаш много почитатели.
Коки е голям сладур - смях се много, голяма шматка :954 :954 :954 ама мисля, че е понаследил туй онуй от майка си :221 :221 Твоите приключения са пълни, пълни и пак пълни със голяма доза смях....хихихи...просто неща от сорта - "Ще увеличите звука на телевизора, за да не чувате плача." Единият не помни дали е връщал тестовете, а другият не знае дали въобще ги е правил" предизвикват у мен много хубави емоции и усмивки и смях.
Eли, на твое разположение сме и двамата с Коки за още дози смях - като си го знам...... ще ни забавлява дълго време. :1062 :1062 И знаеш ли какво се случи около час след този мой постинг - изсипаха ми работа, чийто краен срок е бил за четвъртък :idea: :idea: , но по стечение на обстоятелствата, братята гърци не са го спазили и искат от мен и колегата да сме готови понеделник на обяд....... И си чета твоя отговор и си мисля, добре че намерих време да опиша тези преживявания, щото после... нямах време да дишам даже. Иначе Коки ...... да,много неща е взел от мене! И Деситас, не си права, че правя драми от неговите четворки, но е нормално да се интересувам и вълнувам от успеха му. От разсеяността му, от забравянията му и т.н. Убедена съм, че няма да ти е приятно да разбереш, че Алекс закъснява за първите часове или че си тръгва преди часа по физическо без да се обади на учителката, защото не си е взел комплекта с анцунг и гуменки. :126 Мен такива неща ме вълнуват - винаги съм харесвала отговорните хора и държа децата ми да имат идея какво е това. А дали ще станат такива...... е, ако имат хубав пример да речем от ....... майка си :1062 :1062 - може би.

Ели, за Сухишвили - след като изгледах няколко клипчета (Бубка, благодаря за линкчето), съм убедена, че трябва да ги гледам заедно с децата даже. Ще им допаднат много!

Сега отивам да погледна домашнярките на Коки, а от 11 часа съм на комбинирана гимнастика..... а довечера ще излизам :1069 .
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Радостина А. Ангелова - поетеса
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

Не за четворките на Коси правиш драми, а за безхаберието на учителката му и за детската му все още разсеяност и отвеяност, които са съвсем нормални както за възрастта му, така и за пола му :D Алекс донесе вече в бележника си първите две тройки, по математика, така че само аз си знам какво изпитах, като ги видях. Но се стърпях, вдишах и издишах дълбоко, преброих до 10 и не му се скарах за тях, казах му само, че не съм доволна от такива резултати и че явно има нужда да се поупражнява повече и да решава повечко задачи, за да разбира нещата и да напредва, вместо да изостава от съучениците си. Детето ми е разбрано и от тези думи му стана веднага ясно какво имам предвид. Слава Богу, и баща му не го мъмри за тройките, честно казано очаквах да получи порция конско от него. :1062 Та Алекс Учи повече и си ги поправи с няколко шестички след това. Мисълта ми беше, Чери, че няколко по-слаби оценки изобщо не са показателни за нищо и не бива да се кОсиш толкова за тях. Но аз знам, че не го правиш, просто ти отговорих приятелски :922
П.П. Между другото, току-що видях, че до момента съм участвала в цели 300 мечешки теми! В някои от тях съм писала по няколко пъти. Брех, каква производителност :fan Аз се включих в МецаБабаФорум на 20-ти август 2010 година, значи са минали точно 2 години и 3 месеца от моето сефте тук. Хубаво е, че го има това място! :954
Аватар
Сиренце
Със словото напред

Мнение от Сиренце »

Хей, купонджийките, още ли не сте се наспали? Вихърчето си джитка насам-натам из форума, но не вземе да разкаже за снощи :1058 .
Хайде де, не ни дръжте в неведение!
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

Вихърът се вихри с изготвянето на хороскоп на една дет` въобще не я познавате :222 и никога не е писала в този форум, та затова все още не давам отчет за снощи, проявете търпение, моля!
Аватар
Сиренце
Със словото напред

Мнение от Сиренце »

Ауууу, пък се и кара :1046 !

:329 :922 :922
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

Може да влезете и да прочетете, вече сме писали за снощното коледно парти на мецанките :940
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

ЧЕСТИТ ПЪРВИ СНЯГ

Поне тук в София вали мокър сняг, прекрасно е! :)

:1178 :1178 :1178
danid
Философска система

Мнение от danid »

На мен пък не ми харесва, искам слънце и топлина :328
https://picasaweb.google.com/danydinkova72/10#" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

danid написа:На мен пък не ми харесва, искам слънце и топлина :328
Искам си слънцето, плажа, шезлонга и тихите вълни с гореща морска вода. А аз като една рубенсова сирена :lol: :lol: :lol: да си плувам на воля. :lol: :lol:
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Радостина А. Ангелова - поетеса
Заключено