олеся написа:Днес правихме прощъпулник на малчо. Поканих приятелки и баби. Всичко мина много добре. Хапнахме, пийнахме, побъбрихме. Малчо си избра първо микрофон, но след това го пусна и се хвана за касовия ключ, който го бяхме нарекли за банкерската професия.
Взе го, заряза ни и отиде да отключва вратата. Прекарахме си весело и приятно.
Оли, пропуснала съм поста ти, затова сега честитя крачетата на малчо и дано го водят по хубави пътеки в този живот!

От юни до Коледа е сериозен период за прохождане - наистина те разбирам за умората на кръста, раменете и ръцете! Дано вече ти е по-лесно... макар че донякъде се съмнявам, защото в природата (на малкото дете) няма празно - на мястото на воденето за ръчичка все ще изскочи нещо друго, свързано и с твоето участие.
Елисче, към Витоша ли гледа твоя прозорец?!

Защото тя наистина е със снежна шапка в момента, както май и другите ни планини де

. Аз обожавам изгревите и съм влюбена в залезите...... така че те разбирам напълно, когато ми пишеш как обичаш сутрешния покой на изгряващото слънце!
Както обикновено се случва, случайните неща понякога дават най-добри резултати. Снощи бяхме на РД и там се засякохме с една позната мама, която е оттървала малкия си син от астматичните пристъпи (при това изключително тежки) с помощта на хомеопатия - нейният лекар е д-р Филчев. Т.к. не питах за първото име, сега търсих и предполагам, че се касае за
д-р Слави Филчев. Заговорихме се и пак от нея научих за един монопрепарат, който въпросният доктор й е препоръчал за т.нар. задна хрема -
CORALLIUM RUBRUM 5 СН. Поразтърсих се из нета и ето какво намерих за въпросния монопрепарат:
Клинични показания (за изписването му):
1. УНГ-показания
-експлозивна спастична кашлица, инициирана от студ, клинично изявена
с изразена задна ринорея (риносинузити, риноетмоидити)
Rp.) Corallium rubrum 5СН – 3 пъти по 5 гранули в течение на седмица.
NB!
Медикаментът има много общи черти с Rumex crispus по отношение на модалностите ичесто те са комплементарни симптоматични медикаменти.
2. Инфекциозни показания
-банални инфекции на горните дихателни пътища, протичащи със симптомите на кашлица, коклюшоподобна. Тук медикаментът се назначава главно между пристъпите
Rp.) Corallium rubrum 5СН - по 5 гранули на ден в течение на 1 месец.
ПРИНЦИПЪТ НА ПОДОБИЕТО - Влошаване-през нощта, от хладен въздух.
Та си мисля,
Елисче, дали точно Коралиумът не е подходящ за Анжди в момента?!

Тази мама каза, че откакто го е споделила с други мами в бг.мама е получила само добри отзиви за него.
МариКо, радвам се много на твоето увеличено присъствие тук - да не би новите енергии на Вихрогончето да са те догонили?! :lol: :lol:
Ние засега сме добре - както обикновено, предполагам, че ще хванем опашката на болестния период, макар че се надявам нищо да не хващаме този път

. Бели миналата седмица нещо се разсополиви - няма стичащи се секрети нито напред, нито назад - по-скоро я чувам да подмърча. Почнах да я мажа с чаено масло и с кокосово масло в нослето - само това. И снощи сефте не я чух да подсмърча - тази сутрин на път за у-ще от студения въздух чух две-три подсмърчания, но се надявам вече да се изчисти. Коки пращи от здраве - пу-пу. Миналият петък им правих контролни ПКК и урина. На Коки хемоглобина продължава да е по-висок от моя

- все пак мъж ще става. На Беличка й е 129 (за сравнение с миналата година - тогава беше 132), което иде да рече, че и тя е перфектна - като се има предвид, че е изразена вегетарианка - почти всякакво месо ми отказва. Всичките им други показатели в кръвта са по средата на нормите и бях много щастлива от този факт. Все пак това е едно от най-важните неща за хипохондрика! :lol: :lol: Макар да ви кажа нещо под секрет

- почвам да се измъквам от този образ! Нооо да не казвате на никого

докато не стане пълнокръвна истина!
Май е това засега. Ааааааа, и Коки от вчера вече е първа смяна на у-ще, та .... мога да си ги виждам заедно с Бели следобедите. Той е много щастлив от това, но ранното ставане ще ни съсипе всичките вкупом - ще има още едно погубено българко семейство :1140 :1140 .
Eдин необичаен поздрав от мен:
[youtube]87Erc_iH2SA[/youtube]
Това е от Зорба гъркът - музиката на Микис Теодоракис към балета.