Навън е бяла зима, но в хралупата ни всичко има

Свобода на словото
Заключено
Аватар
ellis_stoyanova
Със словото напред

Re: Навън е бяла зима, но в хралупата ни всичко има

Мнение от ellis_stoyanova »

Добро утро,мецанки!тази сутрин се събудих в ранни зори,отпочинала и вече пия кафе,много обичам да виждам как един по един светват прозорчетата на къщите и как света се събужда...имам щастието от едната ни тераса да виждам красив връх на планина,със заснежена шапка,а зад него изгряващото слънцето,тооолкова е красиво,някой ден,когато си пуснем нет-а на компютъра ще снимам и ще ви покажа тази красота!желая ви топъл и слънчев ден
Воинът на светлината не си губи времето, за да се опитва да играе ролята, която другите са избрали за него.-П.Куелю

[url=http://postimage.org/][img]http://s28.postimg.org/5aihn4da1/335730_priroda_zima_zakat_doroga_krasnyj_192.jpg[/img][/url]

Има само един път към щастието:

да престанеш да се безпокоиш за нещата, които не са подвластни на волята ти.

Епиктет
Аватар
mari_ko
Форумна палавница

Мнение от mari_ko »

:528 Добро утро :954
Елис днес май наистина ще е топло и слънчево :940 Аз при секрети давам Меркуриус солубилис 15 - сутрин и вечер по 5 зр. - до свършване на опаковката /ако е необходимо почвам втора/. В комбинация с цинабсин при нас действа много добре. Но трябва да си упорита. И често пръскане в нослето със солена вода. Като се справиш със секретите и кашлицата ще спре. Оправяйте се бързо :940
Хубав ден на всички :923
[url=http://line.romanticcollection.ru][img]http://line.romanticcollection.ru/ba/7_43b_47911350_Rviki_0.gif[/img][/url]
Аватар
ellis_stoyanova
Със словото напред

Благодаря,Мари,аз си мислех за меркуриус-а,ей сега го започваме
Воинът на светлината не си губи времето, за да се опитва да играе ролята, която другите са избрали за него.-П.Куелю

[url=http://postimage.org/][img]http://s28.postimg.org/5aihn4da1/335730_priroda_zima_zakat_doroga_krasnyj_192.jpg[/img][/url]

Епиктет
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

олеся написа:Днес правихме прощъпулник на малчо. Поканих приятелки и баби. Всичко мина много добре. Хапнахме, пийнахме, побъбрихме. Малчо си избра първо микрофон, но след това го пусна и се хвана за касовия ключ, който го бяхме нарекли за банкерската професия.
Взе го, заряза ни и отиде да отключва вратата. Прекарахме си весело и приятно.
Оли, пропуснала съм поста ти, затова сега честитя крачетата на малчо и дано го водят по хубави пътеки в този живот! :) От юни до Коледа е сериозен период за прохождане - наистина те разбирам за умората на кръста, раменете и ръцете! Дано вече ти е по-лесно... макар че донякъде се съмнявам, защото в природата (на малкото дете) няма празно - на мястото на воденето за ръчичка все ще изскочи нещо друго, свързано и с твоето участие. :D

Елисче, към Витоша ли гледа твоя прозорец?! :954 Защото тя наистина е със снежна шапка в момента, както май и другите ни планини де :1062 :1062 . Аз обожавам изгревите и съм влюбена в залезите...... така че те разбирам напълно, когато ми пишеш как обичаш сутрешния покой на изгряващото слънце! :923

Както обикновено се случва, случайните неща понякога дават най-добри резултати. Снощи бяхме на РД и там се засякохме с една позната мама, която е оттървала малкия си син от астматичните пристъпи (при това изключително тежки) с помощта на хомеопатия - нейният лекар е д-р Филчев. Т.к. не питах за първото име, сега търсих и предполагам, че се касае за д-р Слави Филчев. Заговорихме се и пак от нея научих за един монопрепарат, който въпросният доктор й е препоръчал за т.нар. задна хрема - CORALLIUM RUBRUM 5 СН. Поразтърсих се из нета и ето какво намерих за въпросния монопрепарат:

Клинични показания (за изписването му):

1. УНГ-показания
-експлозивна спастична кашлица, инициирана от студ, клинично изявена с изразена задна ринорея (риносинузити, риноетмоидити)

Rp.) Corallium rubrum 5СН – 3 пъти по 5 гранули в течение на седмица.
NB!
Медикаментът има много общи черти с Rumex crispus по отношение на модалностите ичесто те са комплементарни симптоматични медикаменти.

2. Инфекциозни показания
-банални инфекции на горните дихателни пътища, протичащи със симптомите на кашлица, коклюшоподобна. Тук медикаментът се назначава главно между пристъпите

Rp.) Corallium rubrum 5СН - по 5 гранули на ден в течение на 1 месец.

ПРИНЦИПЪТ НА ПОДОБИЕТО - Влошаване-през нощта, от хладен въздух.

Та си мисля, Елисче, дали точно Коралиумът не е подходящ за Анжди в момента?! :426 Тази мама каза, че откакто го е споделила с други мами в бг.мама е получила само добри отзиви за него.

МариКо, радвам се много на твоето увеличено присъствие тук - да не би новите енергии на Вихрогончето да са те догонили?! :lol: :lol:

Ние засега сме добре - както обикновено, предполагам, че ще хванем опашката на болестния период, макар че се надявам нищо да не хващаме този път :plezya se . Бели миналата седмица нещо се разсополиви - няма стичащи се секрети нито напред, нито назад - по-скоро я чувам да подмърча. Почнах да я мажа с чаено масло и с кокосово масло в нослето - само това. И снощи сефте не я чух да подсмърча - тази сутрин на път за у-ще от студения въздух чух две-три подсмърчания, но се надявам вече да се изчисти. Коки пращи от здраве - пу-пу. Миналият петък им правих контролни ПКК и урина. На Коки хемоглобина продължава да е по-висок от моя :D - все пак мъж ще става. На Беличка й е 129 (за сравнение с миналата година - тогава беше 132), което иде да рече, че и тя е перфектна - като се има предвид, че е изразена вегетарианка - почти всякакво месо ми отказва. Всичките им други показатели в кръвта са по средата на нормите и бях много щастлива от този факт. Все пак това е едно от най-важните неща за хипохондрика! :lol: :lol: Макар да ви кажа нещо под секрет :520 :520 - почвам да се измъквам от този образ! Нооо да не казвате на никого :522 :522 :522 докато не стане пълнокръвна истина! :221

Май е това засега. Ааааааа, и Коки от вчера вече е първа смяна на у-ще, та .... мога да си ги виждам заедно с Бели следобедите. Той е много щастлив от това, но ранното ставане ще ни съсипе всичките вкупом - ще има още едно погубено българко семейство :1140 :1140 .

Eдин необичаен поздрав от мен:

[youtube]87Erc_iH2SA[/youtube]

Това е от Зорба гъркът - музиката на Микис Теодоракис към балета.
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Радостина А. Ангелова - поетеса
ellyto

Мнение от ellyto »

Привет момичета :)

Аз съм добре или поне имам такова желание :) Опитвам се да променям себе си (което е част от желанията ми за тази година). Трябва да се справя с мрънкането си, с това, че постоянно имам чувството че нещо не е наред и да балансирам вътрешното си състояние и да съм спокойна. Виждам как моето негативно отношение влияе на околните и имам желание това да се промени...но това си е доста трудно начинание, та ще видим как ще тръгне и как ще се справя с нещата, които се опитват да ме съборят.
Да ви кажа, че моето историческо боледуване повече от 1 месец ми се отрази по интересен начин. Първо това не си спомянм някога да ми се е еслучвало толковааа време да боледувам. Друг ефект бе, че отслабнах, а това е нещо, което исках, въпреки че за околните нямаше нужда от това; разбрах някои неща за храненето, което не че не знаех, но просто не го спазвах, а именно да ям по-бавно и без да се тъпча; и четвърто, че колкото повече се вглеждаш в болестите и в себе си, толкова повече казваш на тялото си че е болно и така сами задълбочаваме своето състояние и си създаваме проблемите си. Сега се опитвам да не се вглеждам толкова в нещата. Много важно, че ми има нещо, ще мине когато му дойде времето и каквото е нужно ще го направя, но без повече драми и нерви, защото иначе все нещо ми се случва и все нещо ме човърка и все не се чувствам здрава. Та това е нещо също много съществено, което смятам да променя, а именно да не се вглеждам толкова в проблемните области.
Тези дни съм решила и да се задействам да проуча кой отговаря за пространството, което е зад блока ми - не е улица, но се използва като такава и понеже не е асвалтирана, а нон стоп минават бусове да зареждат магазините на пазара и това не мога да ви опиша до какво вдигане на прахоляк и изобщо за какво става дума. На третия ден след измиване, прозорците са калниии и нищо не се вижда през тях. Нещо страшно е. Опитах с общината от там ми казаха едва ли не да си гледам работата и че нищо не може да се направи, та сега писах на главния архитект да видим. Попадох и сигнал за осветлението около блока, което не работи и е страшна тъмница. Изненадвам се, че на никой друг не му правят впечатление тези неща и си кротува и си живее без да иска да променя нещо. Надявам се да имам успех и поне да предвидят да асвалтират тази "улица" та поне да не е мизерия вкъщи от този прахоляк. Ако някой има идея какво мога да направя и към кой да се обърна, моля да ми каже.

Чери, много хубаво, че си отишла на балет и че си създала още едно мини общество, от което си част :) това да се чува! Аз също ти препоръчвам да отидеш на Лешникотрошачката и на Лебедово езеро. Ще ти харесат. Кармен също е много хубав балет.
Елис, пожелавам ти скоро нещата да се наредят и да не виждаш толкова черни нещата покрай вас. Много приятно си описала картинката, която виждаш сутрин от прозорците на твоят дом, направо като в приказка. И на мен ми се ще да имам такъв изглед от вкъщи, но виждам други не толкова красиви неща.
Тита и на мен ми хареса твоят манифест. Много истина има в тези думи и мисля, че изпълнявайки ги всеки може наистина да си опрости ежедневието значително :)
Фюти, какво става с тези сополки на малкия?? :1044 :1044 Дано минават вече, че да не се тревожиш и ти и детето да се чувства добре.
Аватар
mari_ko
Форумна палавница

Мнение от mari_ko »

cchery написа:за т.нар. задна хрема - CORALLIUM RUBRUM 5 СН
Сефте го чувам. Благодаря за информацията Чери
cchery написа:МариКо, радвам се много на твоето увеличено присъствие тук
Това, че съм те зарадвала... много ме радва :1136 :922
cchery написа:да не би новите енергии на Вихрогончето да са те догонили?! :lol: :lol:

Да кажем, че не съм им бягала много бързо, ако въобще приемем, че са ме пускали :222 :1062
[url=http://line.romanticcollection.ru][img]http://line.romanticcollection.ru/ba/7_43b_47911350_Rviki_0.gif[/img][/url]
Аватар
ellis_stoyanova
Със словото напред

Чери,благодаря за информацията,утре ще го взема и започвам да давам,днес бяхме при личната и тя каза,че нещата са добре,няма хрипове и кашлицата е от секрета,когато го спра,трябва да отшуми,а днешното слънце ми донесе още по-приятно настроение!относно планината-казвали са ми,че това е било' от Витоша,надявам се не греша и наистина сутрин е красиво,а вечер слънцето залязва на другата ни тераса,макар и зад панелните блокове и също понякога "рисува"невероятни красоти,снимала съм някои,но в момента немога да кача

Епиктет
олеся

Мнение от олеся »

Да, Чери, права си за непрекъснатите грижи покрай децата. Но сега поне не се изморявам и съм с настроение за игри, четене на книжки и разходки. Да видим до кога, че като се научи да бяга кой знае колко ще препускам по шубраците на парка :1062

Имам въпрос към мамите ползващи детска кухня: доволни ли сте? Аз отскоро взимам и ми се струват доста брашняни. Имат и захар. Нещо не съм доволна.
Аватар
ellis_stoyanova
Със словото напред

Олеся,зависи от къде взимаш кухня,всички готвят различно,аз вземах от частна такава и манджичките бяха доста разнообразни,незнам защо Ивето така и не ги яде,вземах около седмица и се отказах,ако нещо не ти допада избери друга кухня,сега вече поне ги има в изобилие.

Епиктет
олеся

Мнение от олеся »

ellis_stoyanova написа:Олеся,зависи от къде взимаш кухня,всички готвят различно,аз вземах от частна такава и манджичките бяха доста разнообразни,незнам защо Ивето така и не ги яде,вземах около седмица и се отказах,ако нещо не ти допада избери друга кухня,сега вече поне ги има в изобилие.
Вземам от частната "Ян Бибиян" - стандарт. А тази седмица реших да пробвам и ВИП менюто, което е с 1,40 лв. по-скъпо. За ВИП-а още нямам мнение.
При нас предлагат и на частната "Хер бебе", но не съм я пробвала. Други възможности около дома ми няма.
Заради дъщеря ми гледам все да има в къщи готвено, но ние се храним по-пикантно и слагам доста подправки, което не е удачно за бебешкото коремче. А не ми се иска да променям храната на каката, че и без това е дълга и слаба и гледам все да и е вкусно, че да се храни. Та затова реших да взимам от кухня за малкия, а пък и да му е по-разнообразно. Иначе той си ги хапва - не се оплаква, само аз дето съм май претенциозната :lol:
Аватар
ellis_stoyanova
Със словото напред

Добро утро,момичета!Оле,немога да се сетя името на кухнята,която ни караше до Перник,но е софийска,със сигурност частните кухни имат възможност за по разнообразно меню,от тази,която кара по градините,а и смея да твърдя,че е с доста по малко мазнина,като начин на готвене,именно затова избрах частна,защото съм вземала на каката от т.н.'държавна'и понякога супата плуваше в олио,както казах,аз самата съм готвила вкъщи,защото моите госпожици по неясна за мен причина неискаха да ядат от тази храна,вкъщи готвя почти без сол,старая се да не слагам много подправки и сега децата ми ядат от всички манджи и навсякъде,прави ми впечатление,че 2 годишни деца отказват да ядат при бабите,защото храната се различава от мамината.според мен всяка майка би постъпила както е най-добре за нейното дете,както постъпваш и ти,щом малчо папка и му е сладко не се тревожи

Епиктет
Заключено