Лято - топло и красиво с усмивки ни дарило!

Свобода на словото
Заключено
danid
Философска система

Re: Лято - топло и красиво с усмивки ни дарило!

Мнение от danid »

Аз това не го подлагам на съмнение - всички сме в един отбор, но за съжаление той е отбора на губещите. Като го осъзнаем и си поставим еднакви цели може и да започнем да печелим...
https://picasaweb.google.com/danydinkova72/10#" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
Сиренце
Със словото напред

Мнение от Сиренце »

:524
Аватар
mari_ko
Форумна палавница

Мнение от mari_ko »

Цони :940 Гордея се с теб и с нещата, които правиш и с начина, по който ги правиш. За да си учител или лекар, трябва да имаш душа на такъв. То за всяка професия се отнася, но тези двете пряко определят съдбата на хората. А гневът и огорчението ти са напълно разбираеми и оправдани. Безсилието е толкова .... разкъсващо чувство. За заплащането какво да говорим ... тъжна работа. Добре, че го има удовлетворението от успехите на децата - безценно.
:940 :940 :940
[url=http://line.romanticcollection.ru][img]http://line.romanticcollection.ru/ba/7_43b_47911350_Rviki_0.gif[/img][/url]
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

Сиренце написа:..............
За сравнение неграмотните с метлите получават 380лв, осигурени от моите и твоите данъци.
Защо ли си мисля, че всъщност сме от един отбор......
danid написа:............... над всички останали, които в повечето случаи са на минимална и са щастливци ако ги осигуряват изобщо. Не че не са виновни за това, но такава е реалността. Ако вземем и другите облаги като ранно пенсиониране и пенсия на база тези заплати, .......
Момичета, аз ви аплодирам за тази дискусия. За това, че сте безкрайно честни и няма криене зад фрази! :326 :326

Цитирала съм части от постингите и на двете ви, защото ги считам за показателни!!!!

380 лв от бюджета за работа в службите по чистота!
Без образователен ценз, без специални квалификационни изисквания и т.н. Работа по трудов договор с всичко, което произхожда от това - 20 дни отпуска, регламентирани почивни дни в месеца, 8-часов работен ден. Желащи - както знаем са циганите главно!

380 лв заплата в частния сектор! Изискване за образование, което всъщност няма значение, квалификации, заради които не се изплаща процент над заплатата и т.н. Заетост над 10 часа дневно, с 3 или 4 почивни дни в месеца. С осигуровки на минимални прагове.

ПИТАМ аз - кой ни е крив?! Не са ли законите еднакви за всички?! И след като е разписано, че осигуряването трябва да е на пълна работна заплата, що са тези еквилибристики?! Защо фирмата на мъжа ми, която не е българска, спазва законодателството?! Защо моята, която също не е българска, също спазва законите?! Защо има и така, и онака?!

Според мен трябва да се прави ясно разграничение между интелектуален и физически труд. И то не за да се поставят етикети кой е умен, и кой не, а защото това са несравними по своята същност дейности и изискват различни умения, които няма как да съпоставиш и да заплащаш еднакво. Не можеш на човека, който пренася с цената на здравето си огромни товари като хамалите примерно, или дневно мете с километри лайната от останалите, да му даваш мизерни стотинки! Също така не можеш на онзи, на когото си поверил детето си в училище или другия - който ти го лекува, да оставиш с празни джобове. И двата случая не честно дори пред самите нас си. Да споменаваме ли за годините вложен труд в образование и квалификация!!!! Всеки труд трябва да се заплаща. Справедливо! И да не се сравнява!

Аз безкрайно много ценя учителите! Както знаете майка ми е учител...... Имала е наистина по 40 дена годишен платен отпуск! И знаете ли какво правеше през тези 40 дена?! Работеше на село и изкарваше допълнителни пари с произвоство на зеленчузи......... Също така майка не е работила по 8 часа дневно! НО В УЧИЛИЩЕ! Ако някой си прави илюзиите, че след биенето на звънеца, учителят престава да работи, значи просто не е запознат с тази професия.

Уф, малко ми тръгнаха размишленията на една страна... но едно ми е присърце и Дани го и написала:
danid написа:........ много още има да страдаме уви защото не сме готови за промяна или искаме другите да се променят, а ние не...
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Радостина А. Ангелова - поетеса
danid
Философска система

Мнение от danid »

Да, един от основните проблеми е т.нар. минимални прагове, има цели браншове, които осигуряват на тях, а това може да се провери за дни... ако някой иска обаче или ако ние поискаме и го накараме да си свърши работата...

За пример ще дам юрист с 15 годишен стаж като помощник-нотариус, осигурен на минимума от 550 лева - и съм сигурна, че едва ли има нотариус, който да си осигурява хората на друго - жалка картинка, а се сещате какви пари изкарват тези хора, предполагам подобно е положението с частни съдебни изпълнители и още куп облагодетелствани, на които е оставена възможност да печелят много и то законно и да не спазват законите...

За мен минималната заплата трябва да е наистина за длъжности без никакви изисквания - основно образование и метлата, всичко друго трябва да е нагоре - образование, специализации, стаж, езици, но ... има едни работодателски и синдикални организации, които спят вече мнооого време...

Темата е необятна...
https://picasaweb.google.com/danydinkova72/10#" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

danid написа: За пример ще дам юрист с 15 годишен стаж като помощник-нотариус, осигурен на минимума от 550 лева - и съм сигурна, че едва ли има нотариус, който да си осигурява хората на друго - жалка картинка, а се сещате какви пари изкарват тези хора, предполагам подобно е положението с частни съдебни изпълнители и още куп облагодетелствани, на които е оставена възможност да печелят много и то законно и да не спазват законите...
:1210 :1210 :1210 :1210 :1210 :1210 :1210 :1210
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Аватар
dexter
Философска система

Мнение от dexter »

danid написа: За пример ще дам юрист с 15 годишен стаж като помощник-нотариус, осигурен на минимума от 550 лева - и съм сигурна, че едва ли има нотариус, който да си осигурява хората на друго - жалка картинка, а се сещате какви пари изкарват тези хора, предполагам подобно е положението с частни съдебни изпълнители и още куп облагодетелствани, на които е оставена възможност да печелят много и то законно и да не спазват законите...
Не че съм особено нетърпелива, но все пак ще ми е интересно след известен брой години да видя каква пенсия ще получавам, след като достатъчно дълго аз лично съм се осигурявала на максимума. Напоследък не съм фен на задължителното осигуряване, още пък по-малко съм фен някой да ми разправя, че трябва сега да давам пари, за да може държавата да се погрижи за мен като остарея. Само че нямам избор - плащам си осигуровките като поп, а някой друг решава къде и как да се харчат моите пари (включително и за социални помощи на хора, които си мислят, че "трайно безработен" и "социално слад" е професия и квалификация; включително и да ги разхищава и прочие - даже не ми се говори за това). Така че най-отговорно си го казвам - ако имах възможност, щях да си спестявам осигуряването. Предпочитам да намеря начин да си инвестирам парите така, че като стана на възраст инвестициите ми да ми носят доход. А не да чакам на пенЦийката от държавата.... Само че за да си спестя осигуряването трябва да спра да работя, а това, както знаем - не е вариант :lol: :lol: .
Пенсионната система е хубаво нещо - може би. Или е била хубаво нещо преди 20-30 години. Само че ми се струва, че нещо генерално е сбъркана. И причината не ще да е, че твърде много хора се опитват да избегнат данъчното и осигурително бреме. Да се чуди човек как примерно в държава като Дания, където има данък общ доход към 62%, хората си плащат данъците, данъчната им администарция е направо смешна в сравнение с нашата и държавата им е от тези с добрия жизнен стандарт (въпреки че и там напоследък са се навъдили емигранти-търтеи, които, още със слизането от самолета знаят какви социални помощи им се полагат...) Как да искам да плащам данъци, като виждам къде отиват парите ми - да споменавам ли субсидиите на политическите паритии, или няма нужда :126 ? Не стават така нещата.
Аватар
Сиренце
Със словото напред

Мнение от Сиренце »

Вече си имам гимназистка!!!
Приета е по първо желание в ЕГ Ловеч - Немски език с втори английски!
Щастлива съм за нея!

:1075 :227 :1075
tita

Мнение от tita »

:326 :922

Бравоо! Мамина душица мила! Поздрави и много успехи в гимназията!

:323
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

Цони, късмет и попътен вятър на Сиана! В деца като нея ни е надеждата! Браво! Отгледали сте страхотно българче! :326 :326

Тя ще се справи, ами вие с Цецо как ще преодолеете нейното заминаване?! :-|

ellyto

Мнение от ellyto »

Цони, честита ви гимназистка! Много късмет й желая, много хубави емоции да трупа и да е доволна и щастлива от избора си винаги! :922 И аз като Чери питам - как ще преодолеете нейното заминаване?
Заключено