Листата пожълтяха и мечките в хралупата се свряха

Свобода на словото
Заключено
danid
Философска система

Re: Листата пожълтяха и мечките в хралупата се свряха

Мнение от danid »

При нас не е имало дискусия - всички сме ЗА телефоните, естествено не в час. Опитаха се преди 2 години да ги забранят и разбира се ние възразихме. Не ме разбирайте погрешно, но от 2 клас Мария ходи сама, а за една майка с бебе на месеци през зимата в къщи е жизнено важно да е сигурна, че детето е точно в училище 10 минути след тръгването си от къщи. Никога не е злоупотребявала с телефона и пречила на учебния процес, напротив, обикновенно забравя да си включи звука след часовете и ни изправя редовно на нокти, макар че е вече 6-ти клас... Ние живеем в Надежда, където учат децата, а всеки от нас е минимум на 10 км или около 30-40 минути с кола до там на работа. Така че, телефона е единствената връзка на нас с детето и обратно между 8,00 и 18,00 часа. Лесно е да имаш отрицателно мнение, когато не си засегнат. Спомням си колко против бях и аз като гледах малки деца с мобилни телефони или каква е тази глупост да не си празнуваш 40-ия РД. Е да, но когато дойде до мойта глава и аз така направих... Затова не давам акъл на никой за нищо или поне се опитвам да е така :221.

По повод на вината на родителите съм и съгласна и не. С една родителска среща на година не знам как точно се очаква те да са част от образователния процес на децата си. Аааа да - все учител има консултации с родители всяка седмица, но ако искам да видя 2-3 учителя трябва да си взема 2-3 почивни дни - доста умно измислено. Благодаря ви от МОНТ или както се казва сега, че защитавате интереса на децата и не разрешавате да се обсъждат индивидуалните им резултати пред всички родители. Ние, дето са ни ги обсъждали по този начин сме адски осакатени и неспособни да се справяме с живота. Казвала съм и преди кашата е еднаква в здравеопазване и образование. Давай пари и не питай къде и за какво отиват. Учителите са също толкова притиснати като лекарите от изисквания, спуснати от горе, от чиновници. Ако имаш Х часа на седмица трябва да имаш Х оценки, определени от какво - входно, тест, устен... Къде остава преценката на учителя? И всичко това вероятно е измислено от хора, които нямат и 5 години стаж като преподаватели??? А защо трябва да има по няколко учебника за един и същи клас - одобрени. Освен, за да се вземат повече пари под масата не се сещам за друго, а вие?

Елис, даваш ли някакви имуностимулатори на децата?

Ели, губиш се нещо.

Вер, имаш ли ЛС от мен?

Я да отида до деток-темата да видя Зори какви ги върши.
Хубав ден на всички
https://picasaweb.google.com/danydinkova72/10#" onclick="window.open(this.href);return false;
Ver

Мнение от Ver »

danid написа:Вер, имаш ли ЛС от мен?
:221 На това му се вика въпрос.
Все едно си се раздвоила, но едната половина не е съобщила на другата какви ги върши :1062
Не Дани, нямам ЛС от Другата ;)
danid
Философска система

Мнение от danid »

Ver написа:
danid написа:Вер, имаш ли ЛС от мен?
:221 На това му се вика въпрос.
Все едно си се раздвоила, но едната половина не е съобщила на другата какви ги върши :1062
Не Дани, нямам ЛС от Другата ;)
странно, някаква сила го е изтрила, ясно си спомням как го пуснах, но и аз го нямам в изпратени, проверих малко след като питах, а се чудех защо не ме отразяваш, очаквай го скоро
https://picasaweb.google.com/danydinkova72/10#" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

ellis_stoyanova написа:При нас тази седмица разочарованията идват едно след друго,като последното беше,че Анджи вчера се прибра с хрема и дразнещо гърло,а тази вечер вдига вече и температура.Сега като я мерих беше около 37.7 и за сега няма да и давам нищо,но защо ли имам смътното усещане че през нощта ще се покачи :128 :128 .Най-лошото е,че от днес и Ивето е с лека хрема и ми е много мъчно....Тази събота е празника на града и много се надявах да отидем и да се разходим,но незнам до тогава какво ще ми "сервират"двенките,имам нужда да съм сред хора и малко да разтоваря,но май няма да ми се получи.Нещо нещата не ми се получават напоследък....... :328 :328 :328
Елисче, давай да "чуем" как сте днес?! Какво даваш и какво не :lol: и да помагаме!!! При такива внезапно настъпили остри заболявания, спешно можеш да почнеш:

1. Осилококцинум.
2. Грип Хийл или Ангин Хийл според твоята преценка. Първото е, ако има втрисане, Т, обща отпадналост, мускулни болки без съпровождаща болка в гърлото или пресипване. В случай на болка в гърлото и кашлица, по-добре е да се даде Ангин Хийл-а.
3. Витамин С - ударни дози. Най-евтино излиза вит.С на актавис - таблетките са по 100 мл - малки и лесно се приемат от децата.
4. Клеева тинктура.

И след тези спешни мерки, като се изявят вече специфични симптоми на разболяването, се почва с тях. Така че... чакам те да кажеш какво-що и да ти пиша. И не забравяй, че тези чести разболявания са до време! Колкото повече расте детето, толкова по-малко се разболява. Всички сме изстрадали тази истина, тъй че - горе главата! Ще идеш сред хората и още как! Лично аз не бих се спряла да изляза и с болни деца, стига да са в състояние да се държат на краката си.

Дани, днес май тъгата се е сменила с бойно настроение :razz: :razz: . Така те искам! Моето мнение за телефоните в у-ще е същото като твоето - за мен това е така необходимия ми контакт, когат децата се прибират сами от училище. Наистина не е трудно да обясниш на детето как да не злоупотребява с мобиларката - стига да го искаш.

А за останалото - учебници, програми, изисквания....... то не е тематика за един постинг или статия, ами ..... вече може да се изнесе като поредица от лекции :126 . Ето моята Бела по предмета БЕЛ в първи клас има следните помагала:

1. Букварче.
2. Учебна тетрадка по БЕЛ - 1-ва, 2-ра, 3-та част.
3. Учебно помагало - "От буквара към читанката".
4. Сборник - "Езикови задачи".
5. Учебно помагало - "Тренировъчни задачи и диктовки".
6. Учебно помагало по избираема подготовка за 1-и клас.

Дотук само в сборника "Тренировъчни задачи и диктовки" не работят, т.к. трябва да се запознаят с цялата азбука. След буквара, идва и читанката. И питам аз ЗАЩО?!?!?! ЗАЩООООООООООООО?! Кому са нужни тези 5 помагала, за всяко от което плащаме и коричната цена, и авторските права на екипа и т.н. Не могат ли тези задачи да се комбинират в 1 учебник и 1 учебна тетрадка?! И то с еднакъв формат, т.е. ширина и дължина, за да се спре надпреварата за подвързии по книжарниците в първите дни от учебната година?!
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Радостина А. Ангелова - поетеса
danid
Философска система

Мнение от danid »

Да, ама не, нали трябва да се печели. Подкрепяй БГ бизнеса Чери. И аз съм се питала как може да имаме учебници и помагала с минимум 5 различни формата и постоянно се променят, но така всяка година си купуваме нови подвързии от всякакви знайни и незнайни фирми и фирмички, които от друга страна изобщо не плащат данъци. Нали знаете, че съм на около 1 км от Илиенци и половината квартал работи там. Ама и тази тема е необятна. Скоро гледах предаване за фалшивите фактури, а НАП-а е на около 3 минути от входа на Илиенци, но кой мислите води счетоводството на тези фирми??? И какво става ако аз - държавния служител тръгна на проверка на фирма, чието счетоводство правя? Всичко е навързано, като недостатъчните часове за упражнение и частните уроци...

Всички виетнамчета си имат частни учители - пак, тези същите мили госпожи, естествено че не може да е госпожата на същия клас, но тя любезно може да ни препоръча колежка нали, а пък в почти всеки клас има детенце, чиито родители не са българи и няма как да помагат. В интерес на истината се справят по-добре от повечето българчета, но не знам дали защото са умни или защото уроците дават, това което в час няма как да се даде при такава програма. Май писах, математика - 7 клас - 82 теми, предполагам почти толкова са и часовете. Ами няма как да се справиш сам и без допълнителни уроци, за да изкараш достатъчно на матурата и да влезеш в ''заветното, елитно'' училище, в което за да научиш езика, пак мама и тате трябва да се бръкнат за уроци. БЕЗПЛАТНО образование ли - да, ама не. Това е само етикет, точно както и здравеопазването. Можеш - плащаш - живееш, можеш - плащаш - детето ти е Убразовано

Естествено, че всичко това не може да се докаже и има мнооого оставени вратички, за да работи системата и паричките да отиват, където трябва, както от фалшиви цигари, нелегален внос и още и още...

Като четох Цони може би в езиковите гимназии в провинцията не е така, но в София е пълна скръб, поне за тези, в които имам познати деца, надявам се, че не е навсякъде, но само защото нали надеждата умирала последна.

Имаме ли полезен ход обаче??? Да, но той е свързан с промяна на цялата гнила система, а това, както аз вече се убедих няма как да стане, поне не сега и не този век, дано поне е това хилядолетие, но тайничко и за това продължавам да се надявам :329 :329 :329

Искам да завърша с нещо оптимистично, но освен хубавото време нищо друго не намирам, което да ме зарадва, хайде да е светло и слънчево в душите, а ако още нокой слънчев ден ни отпуснат отгоре няма да е зле :329
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

Ver написа:
Сиренце написа:Имам удоволствието да Ви отправя една.
Цони, благодаря за поканата :)
Тъкмо приятели ме питаха от къде могат да си купят от Черновитското сирене :524
Само май трябва да прочета по-внимателно програмата, защото не разбрах точно къде ще е събитието :)
Жалко, че няма да се видим там :923
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Радостина А. Ангелова - поетеса
Аватар
ellis_stoyanova
Със словото напред

Мнение от ellis_stoyanova »

Здравейте и от мен!
Чери,Анджи имаше Т само снощи,както казах беше 37,7,легна поспа малко и се събуди,каза,че я боли главичкката,измерих отново Т,но нямаше такава,оставих я при мен да пофледаме телевизия,за да видя дали ще вдигне отново,но докато легнахме нямаше.И така до сега,от какво беше тази Т,така и не разбрах.За нослетата и на двете давам Коризалия,капвам капките с прополис и сребърна вода.А за гърлото-Тонзилотрен.С това върви Инфлуцид и Есберитокса,надявам се да е достатъчно,МНОГО ТИ БЛАГОДАРЯ,че ме напътстваш в лечението,защото както много пъти съм казвала,ти/вие сте ми огромна подкрепа,защото когато не е нещо сериозно не ги водя дори до личната,защото тя за червено гърло ще ми изпише АБ и такива ще ми ги наговори,че косата ми настръхва и се предавам(в повечето случай),а поне сега,докато няма нещо по-сериозно мога спокойно да си ги лекувам както аз си знам :923 .За утре при всички случай мислим да се разходим,както каза и ти,единствено се надявам да нямат температури,защото тогава няма смисъл да ги мъча.Днес ми се случи нещо много странно.МЦ е доста редовен,трябваше да ми дойде около 21,дойде ми днес,в това няма нищо притеснително,нормално да "избърза"понякога.По-странното е,че сутринта,след като станах от леглото получих веднага много силно течение,направо се изплаших,сега като цяло нещата са нормални,като изключим силните болки,но такова нещо не ми се е случвало от както се е появило това "нещо"в живота ми.Скоро бях на АГ и ми каза,че няма нищо,което да ме тревожи,но днес много се изплаших,на някой дали му се е случвало такова нещо :roll: .
Относно телефоните в училище-аз също бих била съгласна да се носят,всеки би искал да се чува с детето си,разбира се,както е казала и Чери,като предварително сме се разбрали с детето той(телефонът)да бъде изключен по време на час.И пак опираме до това,заради,което всъщност пуснах статията,някои родите,въпреки това държат телефоните да са с включен звук,много важно,че на госпожата и пречело.Това ми беше мисълта,че децата се научават да престъпват,така да се каже училищните правила и волята на преподавателите заради своите родители.Както някой по-напред беше казал-нещата никога не са само бели или черни,както при родителите,така и при учителите.Аз самата имам познати,които са ПРЕКРАСНИ педагози,но когато се сблъскат с един такъв родител се чувстват безпомощни и наранени.Да,наранени,защото когато такъв човек дава на 100% от себе си,очаква поне подкрепата на родителя да е наполовина.И да,говорех точно за тези родители,които не зачитат мнението на преподавателя под никаква форма,само защото си мсилят,че знаят повече от тях.
Много ми стана интересно,когато на родителската среща на Анджи една майка попита госпожата по английски дали се издава сетификат,че детето и е учило езика например за 3-те години,госпожата отговори-да,но ясно си спомня,че нито детето,нито майката са били на раздаването на тези "толкова важни"сертификати,а майката и отговори,че са имали работа тогава и сега държи да си ги получи.Не ме разбирайте погрешно,не това,че жената си искаше своето ме подразни,а начина по който се държеше с учителката,сякаш тя беше виновна,че в този ден не са могли да присъстват и е била длъжна(госпожата)на всяка цена да я открие и да и ги предаде :1044 ,а нали си представяте колко биха научили тези деца в такива часове,основни думички под формата на игра,които знания и въпросен сертификат биха включили в CV-то си след време при търсенен на работа.Аз също записах Анджи на тези часове и се радвам,че се запознава с езика по толкова забавен начин(според нея),интересно и е и се забавляват много в часовете,ще се радвам да си получи и "отличието"в края на годината,но не бих се държала така с госпожата.А че има какво още да се изисква от образователната ни сиситема,това е ясно.Самата аз още нямам преки наблюдения,но децата ми се струват претрупани с понякога ненужни уроци,които се застъпват в програмите.И ние сме били ученици,макар и по друга програма,но това прави ли ни по-гупави,по-необразовани....Та нали същите тези хора,които сега сменят съдържание на учебници и прочие са завършили по нея,или може би те се чувстват такива...Незнам къде е истината и незнам,до колко тя е еднаква за всички,но нали децата са нашето бъдеще и вместо да се опитваме да го затрием,ми се ще да го направим по-добро и може би човечно...
Воинът на светлината не си губи времето, за да се опитва да играе ролята, която другите са избрали за него.-П.Куелю

[url=http://postimage.org/][img]http://s28.postimg.org/5aihn4da1/335730_priroda_zima_zakat_doroga_krasnyj_192.jpg[/img][/url]

Има само един път към щастието:

да престанеш да се безпокоиш за нещата, които не са подвластни на волята ти.

Епиктет
Аватар
dexter
Философска система

Мнение от dexter »

ellis_stoyanova написа:Не ме разбирайте погрешно,не това,че жената си искаше своето ме подразни,а начина по който се държеше с учителката,сякаш тя беше виновна,че в този ден не са могли да присъстват и е била длъжна(госпожата)на всяка цена да я открие и да и ги предаде :1044 ,
Е, тя простотията не ходи по гората, а по хората :)! Няма значение какъв си, дали си учител, родител, счетоводител, футбулист - като си прост и без възпитание, навсякъде ще си такъв.
Колкото до уважението към учителите, тази сутрин си мислех по въпроса. Спомняте ли си вие като сте били ученици, всички учители ли уважавахте? Голяма част от моите ученически години минаха във времена, в които учителят беше прав за всичко и нямаше начин родителят да вземе страната на детето си :). Е, дали съм уважавала всичките си учители, след като не съм чула лоша дума за тях - нито вкъщи, нито по телевизора, нито където и да било. Не съм. Много добре си спомням една учителка по география, която сама се правише за посмешище като продължаваше да настоява да учим измишльотините за икономиката на социалистическите държави; и друга, по литература, която също доста лицемерно се опитваше да ни убеди в някои нейни "истини" за живота. Спомням си и курсовият ни ръководител, който нито веднъж не повиши тон на никой от нас и въпреки това си скъсвахме задниците да учим по неговия предмет. Как го правеше - идея нямам, а съучениците ми не бяха от хората, които си спестяваха коментарите и се държат прилично :lol: :lol: . Така че всеки сам си постила чергата, на която да легне. А децата рано или късно сами започват да преценяват кой има право и кой греши - било то родители или учители.
DeerE
От писане глава не боли

Мнение от DeerE »

Здравейте :923 :923 :923
Вчера ни боля уше, обадих се на д-р Угринова започнахме схема, днес сме добре. Много съм щастлива. Днес си имаме тати в къщи утре ще напиша повече
:958 :958 :958 :947 :1034 :1034
Аватар
ellis_stoyanova
Със словото напред

Мнение от ellis_stoyanova »

ЕМИ написа::958 :958 :958 :947 :1034 :1034
:1069 :1069 :1069 :1069 :1069 :1069 :1069 :1069 :1069
Воинът на светлината не си губи времето, за да се опитва да играе ролята, която другите са избрали за него.-П.Куелю

[url=http://postimage.org/][img]http://s28.postimg.org/5aihn4da1/335730_priroda_zima_zakat_doroga_krasnyj_192.jpg[/img][/url]

Има само един път към щастието:

да престанеш да се безпокоиш за нещата, които не са подвластни на волята ти.

Епиктет
Аватар
Нели
Философска система

Мнение от Нели »

ellis_stoyanova написа:Влизам аз 2 дни и няма никой в старата темичка,а тя наша Дани вече пуснала новата и са се разписали с Черита.....
И аз така... :1062
"Когато всички мислят еднакво, никой не мисли достатъчно" Уолтър Липман
Заключено