Ver написа:
От около месец и повече Явор е почти на легло с почти тотално прецакан гръбнак ...
Няма да изброявам лекарите, терапевтите и прочее по които сме ходили. Невролози, кинези терапевти, боуен терапия и пр.
Аз съм майка на 3 деца в момента и придружител, шофьор и каквото се сетите. Операцията изглежда обозрима ....
Близо съм до състоянието на безпомощност, което ме плаши и което мразя.
Включила съм на автопилот общо взето.
Вер, това, което споделяш за състояние на безпомощност - хубаво е да го преодолееш. не за друго, ами защото ти даваш максимума от себе си в съответната ситуация, която е много тежка за цялото семейство но най=вече за теб. Предлагам ти да обърнеш внимание на това да отделяш поне по 5 мин на ден за вътрешното си състояние, за да можеш ти чисто емоционално и психически да се српавиш с проблемите, които са ти надвиснали. Знам, че е трудно, разбирам, че ти е много тежко, макар и да не знам какво преживяваш, но съпоставяйки дадена ситуация, която е била трудна за мен, със ситуацията, в която си сега - не се отказвай да мислиш положително, защото така нещата минават по-леко, колкото и абсурдно да звучи.
Желая ти много сили и кураж, за да минете през тази ситуация, да се оправи Явор и всичко отрицателно да остане зад гърба ви. От сърце ти го пожелавам
Ver написа:Една жена ми каза скоро, че много от проблемите ми са, защото съм спряла да се доверявам на хората.
Важно е да се доверяваш на себе си! След това идва и момента с това да се доверяваш на хората, защото когато имаш на себе си доверие, тогава хората около теб се подрежрдат така, че да имаш само качествени такива.
Ver написа:Лъжех се, че съм се научила да приемам загубите, но съм ги тикала дълбоко в мен. И в разни моменти (подобни) всички страхове излизат наяве.
Страховете излизат наяве, за да можем да се справяме с тях. Просто го пусни този страх, повтаряй си как освобождаваш страха от това да загубиш близък за теб човек...повтаряй си как се освобождаваш от всички натрупани негативни емоции...как мислите не са факти и как нещата могат да се променят към по-добро.
Ver написа:Като ви чета си давам сметка, че може да съм прозвучала как да кажа ... драматично.
Драматично не! По-скоро си споделила на висок "глас" това, което се случва при теб. Драматично е положението, когато ти или някой друг го определи като такова. Всяко нещо се лсучва с определена цел, аз вярвам в това и макар и да се случват неприятности, те ни учат на много неща. Съжалявам, че така философски определям една толкова неприятна за всички ви ситуация, но аз подхождам и така към себе си, особено след последните събития, които ме разтърсиха. Истината е, че мен лично такива неща ми показват много важни пътеки, по които мога да се развивам - и физически и емцоионално и духовно, ако щеш.
Наистина ти пожелавам да успееш ти да се справиш със ситуацията, защото ти сега крепиш и даваш сили на цялото семейство. Предай се на ситуацията, защото пускайки страховете си, така се справяме с тях. Желая ти от все сърце всичко да мине по-скоро и по възможно най-добрия начин. Аз често отправям молитви, защото вярвам, че има по-висши същества, които ни помагат, но само ако поискаме тяхната помощ!