ГОДИШНА ФОРУМНА среща - август 2015!

Свобода на словото
Публикувай отговор
Аватар
Сиренце
Със словото напред

Re: ГОДИШНА ФОРУМНА среща - август 2015!

Мнение от Сиренце »

Верче, тел. на Галя е 0886580115. За тази година се разбрахме всеки сам да се обажда, за да няма недоразумения. А събора е в събота и неделя.

Еййй, как се радвам, че ще се видим пак!!! Момичета, за всички :940 :940 :940 :940 :940
Аватар
cvety_rz
Влюбена във вятъра

Мнение от cvety_rz »

Вер, Деси, радвам се, че ще сте целите семейства. Хайде малко остана :954 Дъжд не дъжд ще сме заедно :mrgreen:
Вярата не прави нещата лесни, прави ги възможни!
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

Цони, :922

Цвети, ще взема буркан за меда. Изгарям от нетърпение да ви видя отниво! Алекс също.

Дните вече са два! Чух се и с Поли пак, ще ни настани в тройна стая съботата. Всичко е окей. Предупреди ме за връхни дрехи да си вземем, ставало студено вечер, а и предвиждали дъждове точно тогава.
Синът ми е на 20. Изживявам мечтите си. Центрирана и щастлива съм :)
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

Ура! Довечера тръгваме! Първо отиваме в Угърчин за една нощ, при бабата на Хри. Съчетаваме супер нещата. Щастливо ми е, много!!!
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

Хей, здравейте!!!! Ние вече сме си в София... т.е. от близо 2 часа. Цвети сигурно още пътуват към Разград :???: - техният път е доста дълъг. Люскат (Орхидея) би следвало също да им мирише на дом, т.к. техният път като че ли е най-кратък!!! Почвам с нашите 3 семейства, защото се разделихме последни...... след посещението на Гложенския манастир от днес следобед! :222

Изображение

Искам да си събера мислите и да пиша хубаво, наситено и сравнително кратко..... и не знам как точно ще ми се получи, когато по мозъчните ми гънки пълзи ето този образ:

Изображение

Може и да се напънете да познаете какво е, но предлагам да не ви мъча... отделно, че чух как пералнята изпра първото пране за днес и ще ходя да простирам. Та за онова, което се промъква в хълмовете на сивото ми вещество - стъкленото бутилче се нарича юзче! Вместимостта му е 100 мл и обикновено се ползва за пиене на ракия. В случая на снимката е пълно с крушова ракия. Спечелих си го напълно НЕчестно :1062 на организираната от Цецо и собствениците на хотела в Черни Вит дегустация на 6 вида местни ракии, в която участие взехме......

Изображение

И така - това е само началото на този разказ.... останалото, за мен, е като връщане назад във времето. В дните, в които безгрижието беше меката постелка на дните ми, а чистата радост от живеенето се събираше в шепа малки, но много важни фактори - приятели, готини хора, компания, веселба и купон... В онези дни все още не знаех, че ако към тази групичка причисля и зрелостта на темите за разговори, които ще имам около 40-те с хора на същата възраст, и то след серия падения и разочарования, тогава сладката тръпка в сърцето щеше да разлива талазите щастие напълно заслужено!
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Радостина А. Ангелова - поетеса
Аватар
Ql4e ZLAto
Трошач на клавиатури

Мнение от Ql4e ZLAto »

Срещичка-чудесничка!!! :1211
И аз исках да минем през Гложенския манастир /вие нищо не споделихте :1044 / .... но Венци невъзмутимо отмина отбивката ... Кажете сега какво да го правя?!? Сърдита съм му, де ... незнам докога ... :126
[img]http://tickers.TickerFactory.com/ezt/t/wF8KhJ2/weight.png[/img]

http://station.ru/RadioStation.aspx?id=1723&flash=1&play=1" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

Златце, не си сама, мила :oops: И аз се опитах да изврънкам Хри да посетим Гложенския манастир, но не би! :1058 Не ме послуша и отпраши с мръсна газ към София :1046

Мерси за хубавата тренировка :1216 :1028 Днес се чувствам окей, с лека МТ на краката, но се усещам доста добре като цяло. Чери, бива си те да водиш! А и колко скоростно и бързо правиш упражненията, направо ми скри шапката! Браво, браво и пак браво!

Вер, липсваше ми на срещата, особено след като се бях настроила, че ще ви видя отново :329

Цвети, напълни ми душата, скъпа :922 Изглеждаш и звучиш прекрасно :922 Много ти се радвам и благодаря сърдечно за меда!

Цони, момичетата ти са много пораснали и готини :326 чаровни, с присъствие, страхотни домакини и организаторки!

Орхи, макар че не можахме да поговорим кой знае колко, се зарадвах, че те видях. Друго си е срещата на живо. А и ако наминем към Плевен, ще ти дам сигнал, да те видя на местна почва, при теб и децата.
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

Ql4e ZLAto написа:Срещичка-чудесничка!!! :1211
И аз исках да минем през Гложенския манастир /вие нищо не споделихте :1044 / .... но Венци невъзмутимо отмина отбивката ... Кажете сега какво да го правя?!? Сърдита съм му, де ... незнам докога ... :126
Силвенце, ходим на Черни Вит от 2011 г. Последните 2 години сме се качвали дори по 3 пъти на година... Вчерашното ми отиване на Гложенския манастир беше първото!!! И а да видим дали можеш да се сетиш защо?!?!?! И дали Венци и Момчил не си приличат по нещо?!?!?! :126 :126 :126 ..... Всеки път отбивката се подминава, а тътена от мърморенето на Момчил как е съсипан, уморен и пребит - никой не знае от какво - че да продължи още да обикаля, разтяга уплътненията на колата...... и тече масло :lol: :lol: . Вчера просто заявих, че отиваме на манастира.... следваха 5 минути абсолютното мълчание - вакуум във вакуума... След което се чу едно твърде изпосталяло "... ами ок!"..... И така отидохме. Със следващия постинг предстои да доразкажа историята от вчера и да пусна снимките! :222
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

И такаааааааа.... вече знаете за някои акценти от срещата :lol: , но подробностите все още са изцяло във мое владение. :1046 ...... Но да почнем някъде къде началото, което бе положено в петъчния 21-и август. Тръгвайки от Софето, температурата беше около 25 градуса. Аз се бях издокарала с една страхотна лятна рокля с много тънки презрамки и съответно с голи рамене!!!!! Още някъде около Витиня ми стана, че разликата от 10 градуса надолу, която беше отразена в циферблата на автомобилното табло, няма да е в моя полза, сляза ли в Черни Вит!!! И да.... там пристигнахме на 14 градуса и лек ръмеж..... Добре, че си бяхме взели дебели дрехи!!!! Лошото е, че запоя на външната беседка до барбекюто щеше да се отложи за неизвестно време... а децата трябваше да играят вътре!!! Слава Богу, че къщата е голяма и това нямаше да е чак такъв проблем.

Та вечер 1 започна в състав - Цонев (Цвети), Доневи (Чери), Плевенчани (Орхи) и ЦЦ (Цонии Цецо) :D :D . Така де - ЦЦ се присъединиха по-късно, но по нищо не ни отстъпиха на веселбата. Барбекютата станаха въпреки дъжда и да ви кажа ние си хапнахме като за последно.... Кой да знае, че на другия ден ще има още мнооооооооооого за изяждане и тази тежка задача ще падне върху нашите крехки женски рамене...... :1062 .

Ден 2 - програмата за деня - почти неизвестна. Затова сравнително навреме семействата от горната махала, т.е. къщите :1062 , се отправяме към средната ма'ала - разбирайте хотела :D .... Току-виж сме наредили графика и няма да изпуснем нищо от събитията на деня. Деси (Вихрогоневи) и Силвето (QZ) вече са на линия!!! Да напомня само, че 22-23 август е събора на Черни Вит, по което време се провежда Фестивала за автентичен фолклор "От Тимок до Вита" - на поляната до църквата. Тази година е съпроводен с дегустации на зелено сирене, местни ракии, демонстрация на приготвяне на саламура ииииии колач!!!! Ще призова вашите аплодисменти за последната демонстрация, защото това беше звездния миг на нашата групичка и по-специално шеф-готвача Венци (съпруга на Ql4e ZLAto-Силвето) :326 :326 :326 :

Венци пресява брашното под зоркия и закачлив поглед на сина си - Марти!
Изображение

Всички деца вече са окупирали мястото на действието и искат ли искат да участват в бъркането на сместа за колачите:
Изображение

Райчето (голямата щерка на Цвети) чупи яйца:
Изображение

И Бела се включи, но с трошене на последните :lol: :lol: ..... В крайна сметка яйцата се озовават там, където им е местото:
Изображение

Малко сода, малко захар:
Изображение

.... и нека бъркането започне СЕГА :1062 :
Изображение
Изображение

Възрастните малко се попрепотихме от притеснение дали в крайна сметка колачи ще има предвид засиленото детско участие, но от това:

Изображение
се получи ето това:
Изображение

Иииииииииии...... познайте дали не ядохме.....?!?!
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

Сладкото отгоре на колачите е съвсем прясно - варено предишния ден сладко от боровинки, закупено от изложението на фермерски стоки в хотела, организирано от Слоу Фууд! :954

Продължение в следващия постинг!!! :1062

Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

Дотук добре..... но вие не знаете с какво точно се занимавахме ние жените, докато мъжете и децата приготвяха сместа за колачите...... Разбира се.... сладки приказки, пийване на бира ииииии заслужена фотосесия :1062 - в случай, че не ни познавате от кориците на всички големи списания в страната:1140 :1140, сме наредени така (от ляво надясно) - Деси, Цвети, Чери, Кюлче; на втората и третата снимка между мен и Силвето е Цони, а Бела и Райчето дооформят картината :

Изображение
Изображение
Изображение

Кой липсва?!?!?! А?!? :1028 :1028 :1028 Една от нас липсва, т.к. беше отишла да приспива децата...... Дали да ви кажа сега.... дали после?!?! Дали ще се сетите....... Е добре де, все тая - липсва Орхи... И за да не ви липсва съвсем, ето една снимка с нея, Силвето и Цецо:

Изображение

Междудругото споменах "фермерски пазар" в предишния постинг. Е, това не е най-точното определение на.... изложението на стоки на членове на Слоу Фууд, което ЦЦ бяха организирали в хотела и откъдето всеки можеше да си закупи:

Саламурено сирене:
Изображение
Чай:
Изображение
Лимец:
Изображение
Мед:
Изображение
Домашно правени бонбони от варени картофи, кокосови стърготини и потопени в шоколад - страшна вкусотия!
Изображение
Две момиченца:
Изображение

Опс, извинете...... ъъъъъъ момиченцата не бяха за продан - те просто красяха витрината!!! :954 Едната ви е позната - Кеми (вляво).

И като споменах мед..... нашата групичка тук отново отбеляза точка (аз защо ли се хваля като нямам нищо общо :1139 , ама айде.......)... Цветката бяха донесли от домашния си мед - букет. Тя се беше постарала и го беше пакетирала много красиво със саморъчно направени от нея етикети, които ми иде да кажа, че е изрязвала цяла нощ прецизно с ножичка за нокти :221 , но... това не е самата истина!!! Акцентирам на етикетите, защото ги намирам за изключително добро попадение... красиви, стилни, интересни като форма... браво, Цвети!

Изображение
Изображение

Още инфо - в следващия постинг. Ако ме питате защо ги цъкам на няколко постинга, ще ви отговоря - не помня какво бях задала като максимален брой на снимките в 1 постинг - 15 или 20, или нещо друго?!?!?!? :oops: :oops: И т.к. въобще не ми се влиза в админ-панела да проверя, разделям разказа на няколко постинга.

Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

Я да видим сега какво правеха децата?!?! Някъде след 17 часа Сиси (на Цони) им организира уъркшоп за направата на домашни бонбони от варени картофи :954. Ето разказа за това в jpg-формат:

Заготовката и кокосовите стърготини:
Изображение
Изображение

Избрани моменти (да не кажа единствените :1062 ) от работния процес:
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

И крайния резултат:
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

Не са ли красиви?!!?! И бонбоните, и децата ни:
Изображение

По-късно ще пусна линк към цялото албумче със снимки! Там, където съм преценила, съм тагнала хората, които са видими върху всяка снимка! Т.е. , поставяйки курсура на мишката върху дадено лице, ще можете да прочетете името му. :)

Публикувай отговор