Чери, Ванче, искам и аз да се включа в разговораcchery написа:Ха, Ванче, ... Знаеш ли, забелязала съм, че има една доста пряка зависимост между нещата, които се вършат и желанието за тях. Не ме разбирай погрешно - да не си помислиш, че те соча с пръст или поучавам. В никакъв случайВанчето написа: ... Кога ли и на мен ще ми се върне желанието за всекидневни тренировки... Направо се дразня сама на себе си![]()
! Но, имам предвид следното - обикновено вършим, сбъдваме, изпълняваме онова, което истински искаме и смятаме за важно в даден момент. И с мене е така... Т.е...... може би в момента си в период, в който въобще не ти се тренира или хич не ти е толкова важно. И предполагаемо това е причината да не тренираш всеки ден. Което....... всъщност е ок. Защото всяко нещо трябва да се прави с желание. ...

Съгласна съм на 100% с Чери, че има пряка връзка между нещата, които правим, и желанието ни за тях! Хубавото е, че според мен тази корелация е двустранна, тоест можем да я използваме по наш вкус и за наша полза, и за наше добро. Какво можем да направим ли? Да се предизвикаме да свършим нещо, дори ако нямаме мотивацията за него. Така самото вършене ще увеличи желанието ни да го правим занапред. Нещо като поговорката, че апетитът идвал с яденето

А желанието да тренираме/спортуваме/танцуваме/плуваме/да се движим повече идва със самото трениране и движение
Правейки даденото нещо, веднага започваме да усещаме приятно чувство + ползата от него, и това ни мотивира за в бъдеще. Аз предизвиквам себе си СЕГА!