Моята тренировка

Подфорум за поддържане на тялото чрез спорт
Публикувай отговор
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Re: Моята тренировка

Мнение от Kleo »

cchery написа:
Ванчето написа: ... Кога ли и на мен ще ми се върне желанието за всекидневни тренировки... Направо се дразня сама на себе си :126
Ха, Ванче, ... Знаеш ли, забелязала съм, че има една доста пряка зависимост между нещата, които се вършат и желанието за тях. Не ме разбирай погрешно - да не си помислиш, че те соча с пръст или поучавам. В никакъв случай :940 ! Но, имам предвид следното - обикновено вършим, сбъдваме, изпълняваме онова, което истински искаме и смятаме за важно в даден момент. И с мене е така... Т.е...... може би в момента си в период, в който въобще не ти се тренира или хич не ти е толкова важно. И предполагаемо това е причината да не тренираш всеки ден. Което....... всъщност е ок. Защото всяко нещо трябва да се прави с желание. ...
Чери, Ванче, искам и аз да се включа в разговора :940 Нямам мерак за ежедневни тренировки... Дразня се и аз много на себе си, но засега фактите са си факти, и то горчиви, и то далеч не в моя полза. А именно - не се движа достатъчно, не танцувам редовно, не се разхождам дори!, не спортувам нищо... и ми става все по-мъчно и гадно от това.

Съгласна съм на 100% с Чери, че има пряка връзка между нещата, които правим, и желанието ни за тях! Хубавото е, че според мен тази корелация е двустранна, тоест можем да я използваме по наш вкус и за наша полза, и за наше добро. Какво можем да направим ли? Да се предизвикаме да свършим нещо, дори ако нямаме мотивацията за него. Така самото вършене ще увеличи желанието ни да го правим занапред. Нещо като поговорката, че апетитът идвал с яденето :1209

А желанието да тренираме/спортуваме/танцуваме/плуваме/да се движим повече идва със самото трениране и движение :524 :326

Правейки даденото нещо, веднага започваме да усещаме приятно чувство + ползата от него, и това ни мотивира за в бъдеще. Аз предизвиквам себе си СЕГА!
Синът ми е на 20. Изживявам мечтите си. Центрирана и щастлива съм :)
Аватар
cvety_rz
Влюбена във вятъра

Мнение от cvety_rz »

Привет банда :954
Днес направих първата тренирока от дупемания.Беше някаква смес между 2 и 3 ниво и ми беше трудно признавам :oops: Натоварването във фитнеса е някак по различно и имайки в предвид, че не съм тренирала отдавна в къщи някак се надцених :mrgreen: Трябваше да започна с нещо по леко а не с дупемания.Плановете ми са 2 тренировки във фитнеса, 1 домашна и 1 път народни танци.Аз казах ХАУ :lol: На мен пък много ми се тренира, но и аз минах през периода, когато тренирах 1 път седмично или най- много 2.Имам и такива моменти и не се срамувам да си призная.Важното е, че ги има и другите, когато ми се тренира и то много.С храненето също се поотпуснах и то не с количества а с качество.Ядох какви ли не боклуци, но от няколко седмици влизам в крачка.Време е за следващото предизвикателство.Да видя 6 на кантара :954 Самопредизвиквам се!
Чери, как бягаш не знам :1044 Аз едвам вървя по улиците толкова е заледено.
Вярата не прави нещата лесни, прави ги възможни!
Аватар
Ванчето
От писане глава не боли

Мнение от Ванчето »

Цветииии, това за 6-цата ме заинтригува много! :roll:
Защо не минеш набързо в твоята си темичка и да ни разкажеш как се движат нещата при теб? :954
Със сигурност тренировките във фитнеса и домашните тренировки са доста различни. Аз мисля, че всички в даден момент се бяхме запалили толкова много по домашните тренировки, защото имахме голямо желание за трениране, а вкъщи е най-лесно, най-удобно - не ходиш никъде, не се съобразяваш с време, а и не на последно място - по-евтино е :) . Но е хубаво човек да сменя, защото иначе зацикля... като мен в момента примерно... :1062

Чери и Деси, прави сте! Всичко е свързано!
За това аз днес се самопредизвиках :lol: и се пораздвижих с 16 минути аеробика. Като добавя разгряването и по-дългото разтягане (харесва ми да разтягам по-дълго) успях да докарам времето до 25 мин. Като за начало е добре. Остава да продължа... :954
Никога не е късно за ново начало!
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

Ванче,
Ето на това му се вика действие!
Как се чувстваш сега?
Аватар
Ванчето
От писане глава не боли

Мнение от Ванчето »

Kleo написа:Ванче,
Как се чувстваш сега?
Доволна от себе си :D
Ще се постарая по-често да се чувствам така в следващите дни :954
Никога не е късно за ново начало!
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

Ванчето написа:
Kleo написа:Ванче,
Как се чувстваш сега?
Ето това е целта, чудесно, много се радвам за теб :923
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

Хех, Ванче, страхотно е, че си се самопредизвикала :954 . Ама май най-хубавото е това:
Ванчето написа:
Kleo написа:Как се чувстваш сега?
:923 :923 :923 :923

Аз днес бягах. Едва ли изненадвам някого. И за това ще доуточня - в цикъл съм, и днес ми е най-тежкия ден и от години вече не правя нищо в този ден. Но, също така ми писна, този гаден ден да си седя на д....то и да се чудя колко още по-силно може да ми тече.... и това да ме сдухва!!! :???: :???: Затова...... днес реших да не се давам на черните мисли и си потичах. При това..... добре си потичах - имам предвид като скорост. Дадох най-доброто време откакто бягам на сняг. ..... А......, а преди това с Момчил изчистихме снега пред входа.

http://www.sports-tracker.com/workout/c ... 4325b9cfde" onclick="window.open(this.href);return false;

И аз като Ванчето ще кажа:
Ванчето написа:Доволна от себе си :D
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Радостина А. Ангелова - поетеса
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

Днес - 6 километра. Отичам вдигане на темпото. Малко, разбира се :954 . Но..., все пак го направих.
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Аватар
cvety_rz
Влюбена във вятъра

Мнение от cvety_rz »

Отчитам за тази седмица 1 дупемания, 1 фитнес , 1 народни танци и МЦ.Другата седмица живот и здраве пак на линия.
Чери, ползваш ли си "гушката"? И ми е интересно с кракавиците ли бягаш в студа или с маратонки? Браво за куража да го правиш :524
Вярата не прави нещата лесни, прави ги възможни!
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

Отчитам танци и малко гимнастика от тази сутрин вкъщи.

Чувствам се пълна с енергия, много повече отколкото преди да се раздвижа.

П.П. С направеното потвърдих едно от нещата, които си взех от НеСеминара на Юли Тонкин, а именно, че ние хората не сме батерии, а сме ГЕНЕРАТОРИ НА ЕНЕРГИЯ. Тоест колкото повече енергия изразходваме, с толкова повече ще разполагаме. Не е вярно, че трябва да пестим енергията си, ние не сме батерии. Трябва да я използваме, за да можем отново и отново да я генерираме в себе си, да я акумулираме. Подобно на кърменето като процес - щадим ли кърмата, тя секва; кърмим ли често и на поискване - тя става изобилна. Ами това е днешното ми включване за днеска. Малко се отплеснах, но ми се прииска да разкажа това.
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

Деси, споделям написаното от теб!!! Действително, ние хората, сме генератори!!! В действителност, има и много, много консуматори - просто защото така им е по-лесно :plezya se :plezya se . И въпреки това, и въпреки тях, аз мисля, че.... не трябва да се щадим само защото някой може нещо да ни отнеме!!! Да генерираш е в пъти по-зареждащо :954 от това да се страхуваш да не бъдеш ощетен!!! Браво за положените усилия. Не спирай!!! Намирай възможност и да вървиш повече пеша - това е най-достъпното на този етап!!!

Аз днес - бегом 6 км :1216 :1216 . Не ги усетих кога минаха. Главата ми беше заета с други мисли и то..... хоп - изнизаха се! От снимките тук http://www.sports-tracker.com/workout/c ... 0bdb538d8b" onclick="window.open(this.href);return false; може да се види какви са ми скрежасали миглите :1062 :1062 :1062 .

Публикувай отговор