МЯСТО за сладки разговори през 2020

Свобода на словото
Заключено
Аватар
ellis_stoyanova
Със словото напред

Re: МЯСТО за сладки разговори през 2020

Мнение от ellis_stoyanova »

Цвети,от както е при нас не е правила никъде изхождане,освен в нейната ваничка.Лошото е,че в началото децата искаха всичко да е в тяхната стая и дори тоалетната и е там,което не ме радва много ,но нашата вет-ка ми каза,че едва ли ще имам проблем с преместването,просто трябва да и покажем къде е.Апартамента ни е голям и нямаше начин да е където искам да бъде в бъдеще,защото ще се загуби.Иначе,то сега много екстри-силиконови тоалетни,ванички,лопатки....а като помня едно време....Чери,твоите писанки как се справят с вц-то?
Цони,дай Боже да няма развитие нова,което са показали изследванията.
Деска,прекрасно прекарване ти желая...
Цвети,успех в неделя,знам,че всичко ще мине прекрасно
Воинът на светлината не си губи времето, за да се опитва да играе ролята, която другите са избрали за него.-П.Куелю

[url=http://postimage.org/][img]http://s28.postimg.org/5aihn4da1/335730_priroda_zima_zakat_doroga_krasnyj_192.jpg[/img][/url]

Има само един път към щастието:

да престанеш да се безпокоиш за нещата, които не са подвластни на волята ти.

Епиктет
Аватар
Нели
Философска система

Мнение от Нели »

Kleo написа: 21 Фев 2020, 10:30
cchery написа: 21 Фев 2020, 08:32
Нели написа: 20 Фев 2020, 15:19
Момичета, влизам набързо в междучасието, колкото да кажа, че ще ходя в София в командировка следващата седмица. Още си чакам командировъчното, но най-вероятно ще пристигна на 26.02. около 14 ч. и следобеда и вечерта ще съм свободна. На 27.02. съм на обучение и ще се прибирам към Варна, вероятно дори ще бързам. Та, ако измислим начин да се видим на 26-ти, ще се радвам.
Другата седмица, сряда - 26 февруари имаме срещаааааа :1216 :1216 :1216 . Имам идея за мястото на срещата - ще ви дръпна в Младост... може да звучи квартално и далече, но ще излезем примерно към 7 часа на едно страхотно ресторантче, за да може после всеки да си хване транспорта и да се прибере навреме.

Аз отивам да потичам :fan :fan :fan .
Ще дойда и аз, с голямо удоволствие :fan :923 :922
И аз ще дойда. Хи-хи! :955
"Когато всички мислят еднакво, никой не мисли достатъчно" Уолтър Липман
Аватар
Нели
Философска система

Мнение от Нели »

Здравейте отново!
Тук наистина цари приятно и едновременно с това кротко оживление. Много е хубаво така. :954

Елисче, много ви се радвам на вълненията около котето и на нежността, с която говориш за Тиана. Наистина, всяко животно у дома автоматично става своеобразен център. А когато е малко коте, то е много силен център. Може дори да успокои и балансира емоционално цялото семейство (ако има нужда), като същевременно внесе голяма радост. Децата сигурно са във възторг!

Цони, мисля си за теб, да знаеш. Харесва ми, че звучиш трезво-спокойна, макар и обезпокоена, а не стреснато-уплашена. Вероятно хванато толкова рано и без ярки симптоми, положението може да бъде контролирано много интелигентно. Още повече от теб, защото си много интелигентна жена и без склонности към крайности и вреден начин на живот.

Цвети, и за теб също си мисля. Наистина ми липсваше в един момент. А твоето присъствие тук носи нещо почти неуловимо и неопределимо, но със сигурност добро. Малко ви завиждам за козлето (или козлетата). Бебе козле е едно от най-очарователните неща, за които мога да се сетя. Също и след около месец, като укрепнат се разиграят, са несравнимо сладки и забавни.

Чери, само мога да повторя думите на Елис - ти си на ТВОЕТО място като водеща на турнир по художествена гимнастика и това си личи. Сияеш, зареждаш другите и вероятно се зареждаш ти самата. Остава само да ти пожелая по-често да се занимаваш с неща, които изживяваш и чувстваш по този начин.

Деси, ученето на нови неща е нещо, което за мен винаги и при всички обстоятелства е добро. Радвам се, че и ти го усещаш по този начин. Аз също днес и утре уча. Записах се на кратък двудневен курс по Lightroom. Нали италианският свърши и аз... да уплътня почивните дни (и да избягам от чистенето на къщата :mrgreen: ).
Хувава Пловдивска разходка ти желая!

Ванче, как сте? :954

Хубава вечер на всички мецанки!
Аватар
cvety_rz
Влюбена във вятъра

Мнение от cvety_rz »

Нелка, благодаря за милите думи :922 Този двудневен курс по Lightroom звучи прекрасно. В крайна сметка започна ли да си обработваш снимките? Имам спомен,че умишлено избягваше обработка на фотошоп. Пък това с почистването на апартамента...... :221 Не мие хрумвало да се запиша на курс и да го избегна :955 :955 :955 Аз днес си лежерствах и почивах. Димакинствах малко и после ходихме на фитнес с Райчето. От известно време ходим двете и това много ме радва. Сближава ни и самият факт, че тя ме има за авторитет да ѝ показвам упражненията ме радва, защото от знания го докарвам, но от визия не :1209 Сега ще си пусна да си доизгледам този филм за захарта: филм
Покрай моите здравословни проблеми съм отново на вълна хранене, спорт и по- добро здраве. И в този ред на мисли се сещам за Силвето. Да идва и да докладва прави ли детокс, ПОД и пр.
Вярата не прави нещата лесни, прави ги възможни!
Аватар
Нели
Философска система

Мнение от Нели »

Цвети, опитвам се да си обработвам поне малко снимките, но за целта имам много да се уча.
Аватар
ellis_stoyanova
Със словото напред

Добро утро,влизам само с молба за подкрепа,от вчера моите момичета са с грип...изгрежда сега при нас върлува,вчера по 11 дечшца са отпадали от клас,личната изписа тамифлу,което аз не купих и се надявам да не сгреших,имат постоянно Т,но давам само беладона и акунитум,вчера като се прибрахме дазох по 1 доза осцилококцинум и през интервал гелсениум,днес започвам инфлуцид и ШС 3,знам,че ще мине и това,но преди 2 години от 1 такъв грип ме вкараха в болница и сега ме е обзел страха
Воинът на светлината не си губи времето, за да се опитва да играе ролята, която другите са избрали за него.-П.Куелю

[url=http://postimage.org/][img]http://s28.postimg.org/5aihn4da1/335730_priroda_zima_zakat_doroga_krasnyj_192.jpg[/img][/url]

Епиктет
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

Добро утро на всички. Като гледам през прозореца колко е ясно и слънчево навън, очаквам хубави пролетни емоции през днешния ден - особено на обед, когато се е стоплило. Толкова бързо се изтърколи този месец февруари, че... час се стреснах като си дадох сметка, че 1-и март е в неделя :954 :954 :954 . А аз не съм купила и една мартеничка даже.... Замислила съм го това богоугодно днес за днес, защото ще изпращам мартенички по пощата и ми се ще да стигнат навреме.

При нас почивните дни бяха динамични. В събота бяхме на състезание на Бела в тренировъчната зала на Арена Армеец. Тя мина по обяд, но съотборничките ѝ чакаха ред за късния следобед, та останахме в залата да ги гледаме и да си лафим с родителите. Добри познанства ми се оформят с родителите от този клуб по художествена гимнастика - приятно ми е с тях, а на Бела ѝ е много добре с децата. :954 Снощи си получих снимките от турнира по художествена гимнастика на клуба на Бела, който беше преди 2 седмици - под снимки имам предвид тези на Бела, за които платих. Иначе я имаше на няколко места в общите албуми. Предстои да ги публикувам във фейса в албумче и ще пусна там линк.

И по повод тези снимки...., понеже с Нелката сме любители-фотографи (или пък Нелката вече не любител след курса за Lightroom :221 ), говорих си с официалната фотографка на този отминал вече турнир и чух нещо, за което съм си мечтаела - тя е превърнала хобито си в професия и сега хем снима, защото обича, хем изкарва пари с това...... Толкова рядко се срещат хора, които могат да кажат горното...... и да са щастливи с това, което работят.

И като стана на въпрос за Lightroom - Нелка, как беше курсът? Доволна ли си? Аз нямам лайтруум - за обработки ползвам основно плъгина Camera Raw на фотошопа през Adobe Bridge. И засега съм доволна, но искам да напредвам, защото знам как очаквам да изглеждат моите снимки..... и имам още да работя за това. На този етап обаче е добре да бъда по-прецизна с настройката на ISO на фотото, защото.... от миналата събота се опитах да направя снимки в залата по художествена гимнастика, ама с ИСО 200, при това без светкавица..... от около 500 кадъра едвам извадих 80, които са леко размазани, имаше само 3-4 на фокус :955 :955 :955 .... Шматка..... но един ден ще се науча на всички пинизи във фотографията, защото истински ме влече.

Нелка, идването до София за утре ли остава или за някой друг ден? За мен не е проблем, когато и да кажеш - нямам никакви запланувани излизания тази седмица.
ellis_stoyanova написа: 21 Фев 2020, 20:07 Чери,твоите писанки как се справят с вц-то?
Ели, това ми е доста болезнена тема, защото.... събота отново прахме диван заради напикано (слава Богу, че новият още не е дошъл)..... И двамата знаят мноооого добре къде им е тоалетната и си я ползват по предназначение. При всяка една промяна на нейното местоположение из нас, те без проблеми са свиквали с новото място. Но.... защо голямата котка ми опикава дивана, а допреди ремонта и спалнята ни с Момчил, все още нямам категорично становище. От 3 месеца сме с нов матрак на спалнята, за който моменталически купих и непромокаема надматрачна постелка, с която да го застеля и оттогава на спалнята не е имало бомби..... но нищо сигурно няма. Естествено, че не е приятно, но.... като съм си взела животичнета вкъщи, аз приемам и тази неприятна тяхна страна.... По-страшното е като почнат да маркират при разгонване - тогава е важно да се улови момента и котето да се кастрира навреме освен, ако не стопанинът му не иска да има поколение.
Сиренце написа: 21 Фев 2020, 12:10 Действам по моя си план и ще видим.
Цони, не знам защо, но вътрешно чувствам, че при теб проблем и то сериозен няма да има. Както вече не вярвам и на случайности, т.е. това че си била на преглед, пък "случайно" са ти пуснали кръвни изледвания... ами не - трябвало е така да стане, за да знаеш и да направиш така, че нищо от това да не тормози ежедневието ти.

Относно цикъла и проблемите с него, за които Деси и Цони съобщават - аз също от половин година съм с постоянни кафеникави зацапвания между 2 мензиса..... Първоначално почна със зацапване около датата на овулация, което продължаваше 1 една седмица и долу-горе малко след като спираше, ми идваше и цикълът. Сега... пък тъкмо като ми свърши, имам 1 чист ден, и после почва зацапване, та чак до овулация, т.е. една седмица.... Ходих септември на преглед - даже 2 пъти ходих тогава. Сега през януари пак ходих.... обективна причина за това състояние няма - нито при прегледа с ехо, нито на мануалния преглед, а цитото ми пък е даже 1-ва група.... Очевидно и аз се подготвям за критическата. За съжаление на мамологичния преглед миналата седмица при снимката се откри една киста на дясната гърда, която е по-плътна от преди (а в случая беше и доста болезнена, докато докторката минаваше с накрайника на ехографа върху нея). Гледаме сигурно над 10 минути само в тази зона на гърдата.... няма категорично становище какво може да е, но след 3 месеца ме иска отново при нея. Изобщо не ми стана приятно... от друга страна.... някакво спокойствие ме е завладяло след този преглед и резултата от него. Години наред живях със страха от заболяването от рак, дори.... депресията в първите години след смъртта на татко, която съвпадна и със следродилната ми депресия, т.к. Белка беше само на 3 месеца, когато той се разболя, е стигала до крайности при мен - имало е дни, в които съм си представяла че съм болна и съм живяла така.... Сега.... този период, през който съм минала и беше ужасен, сякаш.... ми помага да разпознавам точните симптоми на депресия и да съзнавам кое е реално и кое не, за да не се чувствам потисната и да ми се реве.....

Ами друго май няма от мен засега.... А може и да има, ама трябва да работя, защото после ще излизам на лов за мартенички :1062 :1062 :1062 .
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Радостина А. Ангелова - поетеса
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

ellis_stoyanova написа: 25 Фев 2020, 08:25 ,знам,че ще мине и това,но преди 2 години от 1 такъв грип ме вкараха в болница и сега ме е обзел страха
Ели от грип съм се разболявала жестоко - до степен да пия АБ и после да ми правят вливки, както и дотам - да го карам на крак. Никога не е едно и също. Това, че теб преди 2 години са те вкарали в болница, е било за тогава и важи за теб. Как ще се справят Анджи и Ивето - предстои да видиш и не вярвам да повторят нищо от случилото се на теб. От друга страна - лекарите в момента, заради коронавируса, се презастраховат и няма да се учудя, ако ти предложат да влезете в болница, но знай.... че такова продложение едва ли е напълно обективно за състоянието на децата - периодът е такъв, че .... доста хора са изплашени от китайската епидемия и преценката поради това е затруднена.

Даваш достатъчно неща за грипа - витамин С не видях дали си включила. Добре е да добавиш и Ехинация или клеева тинктура. Пирогениум в 9-то разреждане е много, много добър препарат при състояния на силна отпадналост и липса на сили и желание за каквото и да е, т.е. когато на човек само му се лежи - обикновено това е съпроводено с много висока Т.

Ще се оправят децата, при това бързо - и ти самата ще останеш изненадана. Един приятелски съвет за добър имунитет - не слушай, не гледай и не чети никакви новини следващите 3-4 дена :1062 :1062 .
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Аватар
ellis_stoyanova
Със словото напред

Благодаря,Чери....едно приятелско потупване по рамото винаги е окриляващо

Епиктет
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

И така, момичета - за утре си имаме резервация в ресторант "Пърленките" в Младост 3.

Нелка, Деси, чакам ви на метростанция Александър Малинов някъде след 18:30 часа. Оттам са към 15-ина минутки до Пърленките. :954

Аватар
Нели
Философска система

Мнение от Нели »

cchery написа: 25 Фев 2020, 18:30 И така, момичета - за утре си имаме резервация в ресторант "Пърленките" в Младост 3.

Нелка, Деси, чакам ви на метростанция Александър Малинов някъде след 18:30 часа. Оттам са към 15-ина минутки до Пърленките. :954
:524 :524 :524
Заключено