ЗИМАТА СНЕЖНИ КЪДЕЛИ ПРЕДЕ

Свобода на словото
Заключено
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Re: ЗИМАТА СНЕЖНИ КЪДЕЛИ ПРЕДЕ

Мнение от cchery »

ЕМИ написа:Добро утро, весел и усмихнат ден
Добрутро, Емката! Нашият ден започна добре. С порция мекици, кафе и рейки чай.... сега като си наместя чакрите :1062 :1062 , ще се почувствам още по-добре. А довечера ще имаме гости, което означава наистина хубав ден! :954 :954 :954
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Радостина А. Ангелова - поетеса
DeerE
От писане глава не боли

Мнение от DeerE »

Ех, гости и аз така се бях замечтала за гости, много е приятно да се срещаш и общуваш с повечко хора, :D
emi-1

Мнение от emi-1 »

Здравейте момичета,
имам доста да пиша,но ще го оставя за по-късно,че свеки нещо не е във форма и моите задачки станаха много :221 .Но тя е жилава,надявам се бързо да възстанови...
Хубав ден желая...
emi-1

Мнение от emi-1 »

Нели написа:Тъпото в моя случай е, че аз, която виждам цялата тази история, пак... спазвам законите, но не за да си нямам проблеми с държавата, а от чувство за собствено достойнство, от мисълта, че независимо от другите, аз съм европейка и ако искам да живея в европейска държава, трябва да се държа като такава и да възпитам децата си така. Само дето в отговор не чакам нищо хубаво от държавата. :mrgreen:
Нели,пак заставам зад твоите думи.Да,това е разковничето.Дай боже повече такива хора-само така има шанс да се променят нещата.
Това чувство за собствено достойнство и опитите ми да обясня на сина ми кой е правилният път за излизане от ситуацията с "огромните" му сметки към Мтел ме накараха да пиша писма.
Той,понеже вече сам си плаща сметките от джобните пари/има си лимит от който заделяме за телефонните екстри/ ме молеше просто да не платя сметките.За пример ми даваше някакъв негов съученик на когото операторът звънял често,но той не си плащал сметката,т.е.той предпочиташе да се слее с масата и да постъпи като Андрешко.Аз му обясних,че такова нещо няма как да се случи.Тогава написах първото писмо,но все още нямам отговор.Срока изтича в понеделник и ще видим какво се случва...Междувременно получих още една "смразяваща"ф-ра и то точно на рожденния му ден.Последва написването на 2-ро писмо,но него все още не съм го дала.Ще изчакам да видя какво ще се случи с 1-вото писмо и тогава ще реша как да постъпя и към кого да се обърна.Но при всички случаи в този случай няма да постъпя по овчи начин,както съм постъпвала не веднъж при безропотното плащане на неговите сметки с "кредитен лимит".Този път просто прекалиха...А така нареченият "безплатен" интернет просто преля чашата...
В този случай чувството ми за собствено достойнство ме накара да се опитам да променя нещо,защото ми писна да ме правят на балама...
VIKI1023
Рицар на перото

Мнение от VIKI1023 »

Чери,пускай подписка да се включваме и дано постигнем нещо,защото е грехота,че така тровят децата ни.
[url=http://line.romanticcollection.ru][img]http://line.romanticcollection.ru/ba/23_13b_48FF8640_RdoCenxke_8.gif[/img][/url]
VIKI1023
Рицар на перото

Мнение от VIKI1023 »

Еми1,в нашата държава постоянно ни правят на балами,верно е,че нашият народ си трае и търпи и може би и ние имаме малко вина,но не заслужаваме това отношение.Не заслужаваме мизерните заплати,които взимаме,а работим по цял месец за тях,не заслужаваме и високите цени,но това е.И може да ме упрекнете,но понякога съжалявам,че съм се родила в България,а не примерно в Германия или Англия.
[url=http://line.romanticcollection.ru][img]http://line.romanticcollection.ru/ba/23_13b_48FF8640_RdoCenxke_8.gif[/img][/url]
emi-1

Мнение от emi-1 »

олеся написа:
titaroza написа:Замислям се дали не сбъркахме, като решихме да не заминем със семейството ми :1044
Яд ме е че дори си го помислям, но момичета кажете ми честно,
колко от вас се виждат тук след 20 години :roll:
Ако знаеш как съжалявам, че не последвах съучениците ми, които го направиха това нещо през 1993-95 г. Тогава бяхме студенти с мъжа ми - една специалност, на една възраст. Щяхме да се интегрираме много лесно. Сега няма накъде - професия, създаен имидж и клиентела. Но колкото и добри пари да се изкарват в тая държава качеството на живота е отвратително ниско. Чувствам се като в капан, от който си позволявам да се измъквам няколко пъти годишно пътувайки в белия свят.
Подготвям усилено дъщеря ми за образование извън милата БГ и се надявам някой ден покрай нея и аз да се радвам на нормална обкръжаваща среда. Въобще няма да я убеждавам да остава тук или да се връща да затъва в простотията.
Момичета,много ме боли от подобни коментари.Не,не защото не сте прави,а точно защото се налага да се коментира тази тема.Защото всеки нормалномислещ човек знае,че навън и керемидите бият,а у дома винаги можеш да разчиташ на подкрепа поне от най-близките ти.Във връзка с това ще ви разкажа как един човек с положение се опитваше да се премести да живее и работи в Щатите.Той спечели зелена карта и няколко години подред цялото семейство ходеше за по месец там.За съжаление там обаче не признават нашите дипломи и перспективата,която ги очакваше,беше да започнат от нула,от най-ниската стълбичка в йерархията.При положение,че и двамата съпрузи са с висше образование,че имат постигнат просперитет тук,в БГ,да отидеш да миеш чиниите на американците не е добър вариант...Те разказваха за някакъв професор от БГ,който заминал за САЩ заедно с жена си.Този професор правел преводи,доколкото си спомням,на нашенци,заминали да търсят работа там.Повечето българи си намирали някаква работа,а за професора нямало.Защото там ценят ценза и не дават каквато и да е работа.Ако беше в БГ,все някой щеше да му "разреши"да мие чинии,но в Щатите-НЕ.Жената на професора работела.Естествено,че непривлекателна работа,но все пак работела нещо...
Друг наш приятел/беше ми съученик/,преди много години емигрира първо за ЮАР,а по-късно за Щатите.Замина,защото тук нямаше работа и ситуацията му беше много тежка.В момента с нетърпение чака да се завърне в БГ...
Децата на други наши приятели завършиха в Германия и останаха да работят там.Умни са,работливи са,затова в момента,когато съкращаваха немци,младежът го назначиха на работа в голяма банка.Девойката пък,понеже е показала качества,е препоръчана от нейна преподавателка и сега й предложиха да продължи образованието си,за сметка на фирмата,в която ще работи.Естествено,че прие...
А след като написах всичко това,искам да споделя едно изказване на Алена,че през 2015 година българите щели да се завърнат в БГ.Много се надявам това да е заради добра ситуация тук...
Аватар
ellis_stoyanova
Със словото напред

Мнение от ellis_stoyanova »

Здравейте,момичета!
Напоследък само минавам,прочитам ви и "изчезвам,не защото нямам какво да кажа,а защото ме е налегнало такова скапано ежедневие и такива битовизми,че чак ми се иска да пратя всичко по дяволите :126 яд,болка,непримиримост,неразбиране и какво ли още не се блъскат в мен,и не заради семейството ми,а именно заради нашата мила Татковина.......иска ми се да споделя и аз нещо за живота зад граница и за държавата била тя мащеха или майка,но може би утре
лека вечер на всички и много :329
Воинът на светлината не си губи времето, за да се опитва да играе ролята, която другите са избрали за него.-П.Куелю

[url=http://postimage.org/][img]http://s28.postimg.org/5aihn4da1/335730_priroda_zima_zakat_doroga_krasnyj_192.jpg[/img][/url]

Има само един път към щастието:

да престанеш да се безпокоиш за нещата, които не са подвластни на волята ти.

Епиктет
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

Ние си чакаме гостите - трябваше преди половин час да са тук и аз използвам времето да драсна нещо. Отворихте още една интересна тема... живот и работа в чужбина. Не съм работила и не съм живяла в чужбина. Имам наблюдение над малцина приятели и кумът ни, който живее в Англия. Не мисля, че е щастлив. Да, взема повече пари отколкото тук вземаше като златар. Там работи майстор на покриви (плоски). Работи май постоянно. Почива, когато вали. И не е доволен, когато почива, защото това означава, че губи пари. Не е доволен и като работи, защото се съсипва - няма нормирано работно време и всичко зависи от него. Т.е. ако си позволи "лукса" да работи по-малко от 8-10 часа, това означава да е застрашен месечния бюджет на семейството. Детската градина за дъщеря му (5 год.) струва колосална сума. Момичета, говорим за 800 паунда на месец!!! Дори и в Англия тези пари не се изкарват лесно. Честно, докато тук с Момчил заемаме позиции, които отговарят на образованието ни и ни плащат добре, няма да си помисля за заминаване. Понякога дори ми е неудобно, че съм имала късмета да попадна на място, където ме ценят заради това, което знам и мога. А много хора работят за жълти стотинки. Дори и фактът, че моят брат - инженер по оръжейно произвоство и боеприпаси, който работи вече над 10 години по специалността си във военния завод в Лясковец, мина през ОТК, главен балистик на завода и сега вече не го знам какъв е, но отговаря за около 100-ина човека, взема по-малко пари от мене!!! :oops: :oops: А работата му е адски отговорна - почти всеки ден прави изпитания и стреля с оръжия на полигона в Змеево........ Но има нещо интересно - говорили сме си с него, защо не напусне работата, която върши и да почне да се занимава с компютърно проектиране (чертаене) примерно или да замине в чужбина. И отговорът му е: "Сестра ми, аз тук, на тази работа съм уникален! Има още няколко балистика в страната, и аз съм един от тях! Всяка друга работа няма да ми носи удовлетворение, дори и да ми дава пари!"
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Радостина А. Ангелова - поетеса
Аватар
titaroza
Писател по душа и.... клавиатура

Мнение от titaroza »

emi-1 написа:
олеся написа:
titaroza написа:Замислям се дали не сбъркахме, като решихме да не заминем със семейството ми :1044
Яд ме е че дори си го помислям, но момичета кажете ми честно,
колко от вас се виждат тук след 20 години :roll:
Ако знаеш как съжалявам, че не последвах съучениците ми, които го направиха това нещо през 1993-95 г. Тогава бяхме студенти с мъжа ми - една специалност, на една възраст. Щяхме да се интегрираме много лесно. Сега няма накъде - професия, създаен имидж и клиентела. Но колкото и добри пари да се изкарват в тая държава качеството на живота е отвратително ниско. Чувствам се като в капан, от който си позволявам да се измъквам няколко пъти годишно пътувайки в белия свят.
Подготвям усилено дъщеря ми за образование извън милата БГ и се надявам някой ден покрай нея и аз да се радвам на нормална обкръжаваща среда. Въобще няма да я убеждавам да остава тук или да се връща да затъва в простотията.
Момичета,много ме боли от подобни коментари.Не,не защото не сте прави,а точно защото се налага да се коментира тази тема.
Олеся за жалост на моменти и аз съжалявам :oops:
И мен ме боли Еми, но това си е самата реалност. Но сте прави за едно: не мисля, че ако която и да е от нас бива удовлетворена тук, ще потърси път за реализация навън. Навън искат да се доказваш и то доста дълго време. С години се доказваше и братовчед ми, който не можа да се порадва на детството на децата си, за да може след няколкогодишна усилена работа от обикновен готвач в известен ресторант в Англия да стане управител на ресторанта. На мнение съм, че няма нищо по-хубаво от това децата ни да растът тук в нашата държава, в държавата на нашите родители и предци, но ако решът моите след време да заминат да търсят късмета си другаде и аз не бих ги спряла. Надявам се докато порастнат, този миниатюрен лъч надежда, че всичко ще се оправи,вече да не е толкова нищожен.
[img]http://www.picvalley.net/u/2209/9692643721612886414129412113685B5KH5hGABeI36JINp2.JPG[/img]
Аватар
titaroza
Писател по душа и.... клавиатура

Мнение от titaroza »

cchery написа: "Сестра ми, аз тук, на тази работа съм уникален! Има още няколко балистика в страната, и аз съм един от тях! Всяка друга работа няма да ми носи удовлетворение, дори и да ми дава пари!"
Така хубаво звучи, искам и аз някой ден да кажа това за себе си :222

Елис всички имаме такива моменти :940

Отивам да лекувам едно сополиво носле, че в понеделник сме на градина и на работа :cool:
[img]http://www.picvalley.net/u/2209/9692643721612886414129412113685B5KH5hGABeI36JINp2.JPG[/img]
Заключено