ЗИМАТА СНЕЖНИ КЪДЕЛИ ПРЕДЕ

Свобода на словото
Заключено
олеся

Re: ЗИМАТА СНЕЖНИ КЪДЕЛИ ПРЕДЕ

Мнение от олеся »

cchery написа:Сестра ми, аз тук, на тази работа съм уникален! Има още няколко балистика в страната, и аз съм един от тях! Всяка друга работа няма да ми носи удовлетворение, дори и да ми дава пари!"[/i]
Чери, може малко нескромно да прозвучи, но аз се чувствам също добре професионално тук в БГ. И от заплащането не се оплаквам.
Но не съм доволна от КАЧЕСТВОТО на живота тук. Където и да се обърнеш ще видиш кал и мръсотия - и в прекия, и в преносния смисъл. Простотията и липсата на ценности блика от всякъде и те залива независимо от опитите за дистанциране.
Казвам го с много болка, но това е истината. Опитвам се да си живея в определен кръг от приятели, да се движа в избрана от мен среда, но не става. Девалвацията на нравите и падението, до което повечето са стигнали ... нямам думи. Опитваме се да опазим детето си, дано успеем.
emi-1

Мнение от emi-1 »

олеся написа:
cchery написа:Сестра ми, аз тук, на тази работа съм уникален! Има още няколко балистика в страната, и аз съм един от тях! Всяка друга работа няма да ми носи удовлетворение, дори и да ми дава пари!"[/i]
Чери, може малко нескромно да прозвучи, но аз се чувствам също добре професионално тук в БГ. И от заплащането не се оплаквам.
Но не съм доволна от КАЧЕСТВОТО на живота тук. Където и да се обърнеш ще видиш кал и мръсотия - и в прекия, и в преносния смисъл. Простотията и липсата на ценности блика от всякъде и те залива независимо от опитите за дистанциране.
Казвам го с много болка, но това е истината. Опитвам се да си живея в определен кръг от приятели, да се движа в избрана от мен среда, но не става. Девалвацията на нравите и падението, до което повечето са стигнали ... нямам думи. Опитваме се да опазим детето си, дано успеем.
Кал и мръсотия...има почти навсякъде.В прекия смисъл-иди в Париж и ще й се нарадваш...
Но и в преносния смисъл не е малко-в Щатите си правят такива мръсотии за пари,че просто не е истина...
И на мен не ми харесват много неща тук,в БГ.Но искам нещата да се променят и да остана да живея и работя тук.Искам и синът ми да живее и работи тук,а не да отиде навън и някой с пари да го "изцежда".Защото точно това се случва със сънародниците ни навън.Да,вземат повече пари,но с цената на какво...?
Щеше ми се да кажа-ОТ НАС ЗАВИСИ КАК ДА ЖИВЕЕМ,но за момента не мога да го кажа.Надявам се скоро да дойде времето,когато тази фраза ще може да се казва и тук,в БГ.Дано наистина станем демокрация не само на думи...
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

Добър ден! Желая ли слънчев зимен ден. Ние отиваме да си вземем бабата от гарата, че другата седмица Бела ще си е отново вкъщи и се нуждае от професионални грижи :1062 :1062 . Всъщност доколкото си познавам детето, май баба му ще има нужда от грижи :1069 :1069 ...... но за това ще разказвам непосредствено!
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Радостина А. Ангелова - поетеса
олеся

Мнение от олеся »

За Париж е оправдано - там е пълно с туристи. Но когато бях там всяка нощ се чистеше основно. Сутрин улиците светеха от чистота. При този туристически поток - вечер всичко отново беше затънало. Две Коледи съм във френската провинция - на ски. Селцата са толкова уредени - освен ски, можеш да караш кънки цял ден само за 1,5евро, има огромни басейни с ролби. А за лятото - тенис кортове, катерене, велотуризъм. И това в някакво мижаво селце.
За Австрия - Виена е с прелестна архитектура, невероятно добре уреден градски транспорт, кварталите са изключително спокойни и зелени, улиците са широки. И - евтино. А в провинцията - всичко е зелено, подстригано и украсено. Чудила съм се как по тези наклонени планински терени всичко е окосено.
В Баварска Германия бях все едно в приказка. Посетих един (в последствие се оказа че е спа център) град - все едно бях в макет от детска приказка.
За Лозана, Женева, Монтрьо - чистота до стерилност, на брега на Женевското езеро - детски играчки и кътове (безплатни), игри за големи (дама, шах и др.) седят си ей така, без никой да ги краде или чупи, открити изложби, концерти.
За Лондон - нямам думи. Този космополитен град пълен с най-различни националности - паркове, игрища, алеи за яздене на коне, алеи за велосипеди, патици и лебеди щъкат навсякъде, катерици храниш от ръката си, рози, цветни градини и кътчета. И за разлика от Париж - беше чисто. Улиците и парковете бяха пълни със спортуващи хора (млади и стари).
Но най-важното е спокойствието, което лъха отвсякъде.

А тука какво има от всичко това? Цяло събитие на века ще бъде построяването на някаква си спортна зала. Да се чудиш къде да заведеш детето си. Сега гледах новините - беше поставен въпрос към тинейджърите как са прекарали грипната ваканция. Отговорите - по дискотеките, моловете да си купуват парцалки и кафетата. Затова децата ни са заприличали на мишелинчета, апатични са към това което се случва около тях, въртят кръшно ориенталските ритми и т.н.

А по отношение на професионалната си рализация - човек с две висши образования съм, с много допълнителни квалификации, със знания и умения, които отстоявам с много хъс и амбиция ежедневно пред клиентите си (в мой си бизнес съм и сама съм си шеф), но с парите си не мога да живея така, както ми харесва, защото заобикалящата среда не го позволява. Споделям напълно изразените мнения на Нели за нашта мила "правова държава" и мутренското й поведене. И съм напълно убедена, че ако бях емигрирала като студентка сега нямаше да съжалявам. Щях да си имам европейската диплома, добре платената работа, социално осигурен и спокоен живот, със свободно време за детето и съпруга ми. Моите съученици са така - в Италия, Мюнхен, Женева, Париж. Не са в калта и мизерията, защото учиха там и си имат европейските дипломи.
Далеч съм от мисълта да убеждавам, който и да било в каквото и да е. Имам претенцията да съм видяла достатъчно, за да съм убедена в думите си. Там в "белия свят" има ред и закони, които се спазват от всички. Ние закони също си имаме - но се спазват от малцина ентусиасти, които в един момент започват да се чувстват като глупаци.
Примерно: Защо трябваше да си плащам сметките към Топлофикация, при условие че на доста "късметлии" им ги опростиха за цели 5 г.? Кое ми гарантира че това няма пак да се повтори?
Или защо си плащам осигуровките (които не са никак малки) при условие, че в държавните болници има скапана техника и ми се наложи да отида в Токуда след дълго обикаляне по държавните и некадърна първа операция?
А за циганките, които са превърнали в бизнес раждането на деца, за да получават помощи от държавата? А моето дете, дори не получава детски, защото видиш ли майка му и баща му са се погрижили да има по-висок семеен бюджет. Примери можем да даваме до безкрай.
Обичам си страната, невероятно китна и богата на природни дадености, но държавата ни е отврат, барабар с всички некадърни управляващи я. Честно казано за първи път влизам в подобна полемика по форумите. Сигурно ще е и за последно, защото излишно се ядосвам. А този форум за мен е развлечение, отмора и силен стимул за здравословен начин на живот.
Извинете за дългия (неприсъщ за мен) пост.
emi-1

Мнение от emi-1 »

олеся написа:За Париж е оправдано - там е пълно с туристи. Но когато бях там всяка нощ се чистеше основно. Сутрин улиците светеха от чистота. При този туристически поток - вечер всичко отново беше затънало. Две Коледи съм във френската провинция - на ски. Селцата са толкова уредени - освен ски, можеш да караш кънки цял ден само за 1,5евро, има огромни басейни с ролби. А за лятото - тенис кортове, катерене, велотуризъм. И това в някакво мижаво селце.
За Австрия - Виена е с прелестна архитектура, невероятно добре уреден градски транспорт, кварталите са изключително спокойни и зелени, улиците са широки. И - евтино. А в провинцията - всичко е зелено, подстригано и украсено. Чудила съм се как по тези наклонени планински терени всичко е окосено.
В Баварска Германия бях все едно в приказка. Посетих един (в последствие се оказа че е спа център) град - все едно бях в макет от детска приказка.
За Лозана, Женева, Монтрьо - чистота до стерилност, на брега на Женевското езеро - детски играчки и кътове (безплатни), игри за големи (дама, шах и др.) седят си ей така, без никой да ги краде или чупи, открити изложби, концерти.
За Лондон - нямам думи. Този космополитен град пълен с най-различни националности - паркове, игрища, алеи за яздене на коне, алеи за велосипеди, патици и лебеди щъкат навсякъде, катерици храниш от ръката си, рози, цветни градини и кътчета. И за разлика от Париж - беше чисто. Улиците и парковете бяха пълни със спортуващи хора (млади и стари).
Но най-важното е спокойствието, което лъха отвсякъде.

А тука какво има от всичко това? Цяло събитие на века ще бъде построяването на някаква си спортна зала. Да се чудиш къде да заведеш детето си. Сега гледах новините - беше поставен въпрос към тинейджърите как са прекарали грипната ваканция. Отговорите - по дискотеките, моловете да си купуват парцалки и кафетата. Затова децата ни са заприличали на мишелинчета, апатични са към това което се случва около тях, въртят кръшно ориенталските ритми и т.н.

А по отношение на професионалната си рализация - човек с две висши образования съм, с много допълнителни квалификации, със знания и умения, които отстоявам с много хъс и амбиция ежедневно пред клиентите си (в мой си бизнес съм и сама съм си шеф), но с парите си не мога да живея така, както ми харесва, защото заобикалящата среда не го позволява. Споделям напълно изразените мнения на Нели за нашта мила "правова държава" и мутренското й поведене. И съм напълно убедена, че ако бях емигрирала като студентка сега нямаше да съжалявам. Щях да си имам европейската диплома, добре платената работа, социално осигурен и спокоен живот, със свободно време за детето и съпруга ми. Моите съученици са така - в Италия, Мюнхен, Женева, Париж. Не са в калта и мизерията, защото учиха там и си имат европейските дипломи.
Далеч съм от мисълта да убеждавам, който и да било в каквото и да е. Имам претенцията да съм видяла достатъчно, за да съм убедена в думите си. Там в "белия свят" има ред и закони, които се спазват от всички. Ние закони също си имаме - но се спазват от малцина ентусиасти, които в един момент започват да се чувстват като глупаци.
Примерно: Защо трябваше да си плащам сметките към Топлофикация, при условие че на доста "късметлии" им ги опростиха за цели 5 г.? Кое ми гарантира че това няма пак да се повтори?
Или защо си плащам осигуровките (които не са никак малки) при условие, че в държавните болници има скапана техника и ми се наложи да отида в Токуда след дълго обикаляне по държавните и некадърна първа операция?
А за циганките, които са превърнали в бизнес раждането на деца, за да получават помощи от държавата? А моето дете, дори не получава детски, защото видиш ли майка му и баща му са се погрижили да има по-висок семеен бюджет. Примери можем да даваме до безкрай.
Обичам си страната, невероятно китна и богата на природни дадености, но държавата ни е отврат, барабар с всички некадърни управляващи я. Честно казано за първи път влизам в подобна полемика по форумите. Сигурно ще е и за последно, защото излишно се ядосвам. А този форум за мен е развлечение, отмора и силен стимул за здравословен начин на живот.
Извинете за дългия (неприсъщ за мен) пост.
Да,Оли,съгласна съм с всяка твоя дума.
И тук не става въпрос за спор или полемика.Смятам,че трябва поне да говорим,защото ако си мълчим и само се ядосваме,тогава нямаме никакъв шанс.
Може и утопично да звучи,но аз искам нещата в БГ да се променят и това,което казваш за подредените общества да стане факт И ЗА НАШАТА ДЪРЖАВА.
И колкото повече хора мислят като теб,толкова по-добре.Защото първата стъпка към някакво размърдване е да се промени мисленето.С какво ние сме по-надолу от другите европейци?С това,че сме бедни,че разрешаваме да ни се разхождат по главите...
Аватар
ellis_stoyanova
Със словото напред

Мнение от ellis_stoyanova »

Здравейте,момичета!
От няколко дни ме мъчат разни въпроси,свързани с майчинството и си мисля че тези от вас,които са по-наясно биха могли да ми помогнат:
1.Тъй като от месец януари се вдигна осигурителната вноска,а аз до последно преди да забременея се водех продавач-консултант,това по някакъв начин ще се отрази ли на болничния,който взимам в момента за втората бременност
2.Ако искам да запиша Анджи през есента на детска градина и в това време се водя по майчиснтво с второто ни(живот и здраве)детенце,значи ли това,че Анджи няма да има право да посещава градина или в случай,че ходи,значи ли това че ще ми спрат майчинството???
Дано съм успяла да ви попитам правилно за нещата и ще ме извините,ако за някого това се сторят глупзви въпроси,но наистина не съм наясно с тези неща,просто до сега не съм се сблъсквала с този род проблеми,а на този етап е важно да съм информирана...сега ще се опитам да намеря в ДВ нещо по моя въпрос,но ако някой знае повече ще съм безкрайно благодарна за информацията.... :923
Относно състоялия се фестивал в Перник-е,от мястото на събитието НЕ беше ващия предан репортер-Ели :oops:
Моля да ме извините най-сърдечно,но студеното време ни попречи да се поразходим повече,а и нямаше как да оставяим малката...Много ми се ходеше,но си запазвам правото за догодина да отбележим събитието :oops:
Воинът на светлината не си губи времето, за да се опитва да играе ролята, която другите са избрали за него.-П.Куелю

[url=http://postimage.org/][img]http://s28.postimg.org/5aihn4da1/335730_priroda_zima_zakat_doroga_krasnyj_192.jpg[/img][/url]

Има само един път към щастието:

да престанеш да се безпокоиш за нещата, които не са подвластни на волята ти.

Епиктет
futarela
Философска система

Мнение от futarela »

:plezya se
Истинското откритие е не да изнамираш нови пейзажи, а да придобиеш нови очи.[img]http://lines.ladoshki-forum.ru/showgif.php?imgfile=1_5Priroda_lines/1275646909.png[/img]
Аватар
titaroza
Писател по душа и.... клавиатура

Мнение от titaroza »

Фюти :221 :1028

И аз съм съгласна с теб Олеся. Дано нещата се пооправят поне за децата ни.
И да честитя бременноста ти. Едно живо и здраво бебче на финала.

Елис не помня дали те поздравих и теб, затова сега ти желая и на теб леко бременеене,
и живо и здраво бебче на финала :222

Чери непременно да пишеш кой се е предал първи :fan :221

Хайде момичета лека и спорна седмица от мен. И без болни тази седмица :1048 :329
[img]http://www.picvalley.net/u/2209/9692643721612886414129412113685B5KH5hGABeI36JINp2.JPG[/img]
олеся

Мнение от олеся »

Еми, вчера в "Капитал" гледах магистралите на България планирани да се изпълнят до 2020г.+ още 2 моста над Дунава. Цялата държава беше опасана с магистрали ... Ех, ако това наистина стане - ще се отприщят нещата. Инфраструктурата трябва да се оправи и всичко ще изглежда по друг начин. А иначе за манталитета на българина - нямам представа това дали е поправимо.
Еllis в събота по всички въпроси свързани с бременноста и НОИ ходих на консултация при счетоводител (приятелка). Има много промени в нормативните уредби и ако човек не е счетоводител има голяма вероятност да сбърка или пропусне нещо. Тая материя се мени постоянно. Съветвам те да си вземеш всички документи от началото на 2010 (даже и за 2009 г) до момента и да ги връчиш на някой който разбира, за да не се получи някое недоразумение. При мен осигурителния праг за 2011 е в зависимост от резултатите на 2009 :1044
А утре ще ходя до НОИ да си вадя ПИК (персонален идентификационен код), за да може счетито ми да влезе в ел.система на НОИ и да види как са оформяни нещата през 2010 и дали има някакви пропуски, та да ги оправяме докато е време.
олеся

Мнение от олеся »

Ако знаете само днес какво ашуре направих :983
Рецептата взех от съботния "24часа" - на Хилда Казасян. Само пропуснах розовата вода, вместо нея сложих ванилия. А, и количеството захар го сложих само на половина. Сега отлежава и утре ще е готово за хапване. Но и така като го опитах - мммм.
Mrav4o

Мнение от Mrav4o »

Добро утро!
Четох ви малко, защото ме провокира една тема, която сте започнали да разисквате.
Първо да благодаря на Елис и Чери за съветите и инфото. Сега съм им дала малко почивкка на дечицата :222
Та за темата:
emi-1 написа:
vihrogonche написа:
VIKI1023 написа:
emi-1 написа:Прочетох тази статия и не мога да не я споделя.http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=3570311.Това не е държава,която се грижи за своето бъдеще.Това е мащеха...
Много тъжно!
Статията НЕ отразява истината, проверете първо, после отсъдете!
Дано наистина да е така,Вихърче.Къде да проверя?Знам,че медиите не винаги са 100% обективни,но нали те ни информират...Ако знаеш повече,дай инфо.
Исках да пиша за майките, че някои се възползват от това че могат да дават децата си на ясла, но вече сте го разисквали.
Аз лично лятото научих, че ако си дам детето и няма да получавам майчинство, не че сега получавам, ама надеждата не се губи, поне до навършването на 2 годинки.
Исках малкия като навърши 2 да го пратя, за да работя, а мъжа ми ми каза да чакам, защото ще почне да се разболява, а финансово само с неговата заплата сме затруднени. Това, че някои родители си пращат децата на градина толкова малки, а не работят след това, вече си е до характер на човек.
И държавата не си е направила някои закони както трябва, но и някои хора прекаляват.
Но да напиша това, което ме изуми, по повод моя проблем.
Нои ще си търси парите от майките, някои са се нуждаели, други не, това няма значение, а как ще си ги вземат.
От фирмите и работодателите, които имат задължения към държавата и МАЙКИТЕ, никой няма как да ги накара, а майките ще ги накарат. Като питах за моя проблем, ми отговоори служителка, че като имм пратят писмо, няма да го вземат и ще го върнат (работодателя ми ) и няма как да го накарат да ми внесе раните неща и т.н. Щом един работодател не могат да накарат да си изплати задължения, как искат да накарат майките да връщат пари.
Не знам дали съм права, но това ме изуми и знам, че няма къде да го кажа, а ако има няма кой да ме чуе, поне не вярвам...
Заключено