Мартенски детокс на вратата ни чука

Метод за здравословно отслабване и постигане на оптимално здраве
Заключено
katya_den

Re: Мартенски детокс на вратата ни чука

Мнение от katya_den »

Привет и от мен, момичета! Детокса го започнах днес и ще го карам до неделя. И аз се надявам, че Супер Луната този месец особено ще ни помогне. Карам на цели плодове - портокали и грейпфрути, като само лимона го изцеждам и разреждам с вода - него не мога да го ям цял. Преди години, като дете, ядях лимони без захар заедно с корите, но сега... :1098 вкисват ми червата. За съжаление не мога да пия чай, защото машината за вода в офиса още е повредена. Пия само в къщи - сутрин и вечер.
Този път няма да правя фалове със захранването като миналия месец, ще го направя два или три дни (не съм сигурна) :221 . Но ще гледам да издържа три дни.
И после - никакви печени кашу-та и фъстъци и най-вече никакъв чипс. Последната седмица почти всеки ден си хапвах по нещо от тези храни, с пълното съзнание, че са много вредни, особено чипса. И защо го правех, идея си нямам. От две години почти не ги ям, ако ми се приядат ядки, си купувах сурови бадеми или лешници, но сега... :1044 Май някой трябваше да ме :128 . То ми идва сама да се напердаша, особено като видях кантара (възстанових си килата от предишния детокс). Но какво да направя, като съм зодия Везни - обикновено съм уравновесена, но от време на време губя равновесие... И много скоро си го възвръщам. Така че - никакви издънки повече, иначе... :1058
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

Сиренце написа:
Цони, пролетта дойде..... и..... Черни Вит ме влече!
Предлагам да поизчакаш до към месец май, че сега не е чудна красота - кално, мръсно и сиво, абе почти като в Софето :1062 . Аз за това и си правя оглушки и не пускам инфо за къщи за гости /не че има много, де/. Иначе си имам едно наум за срещичка преди лятото :222, даже и дати ми се въртят в главата .
Извинете за :1024 .
Аааа, Цони, той този спам е законен :221 :221 :221 :221 ..... да видим обаче и законодателя на този форум какво ще каже де :955 :955 .....
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Радостина А. Ангелова - поетеса
Аватар
bobichan
От писане глава не боли
Обратна връзка:

Мнение от bobichan »

Ето ме и мен. Бързам да пиша, докато не се е събудила малката. После ще чета, дано остане време, че пак имам много задачки.
Вчера ставам аз и почвам да беля ябълки, моркови и цвекло - семейния сок за закуска от известно време. И беля аз моркови, цвекло, ябълки една голяяяяяма купа като за три големи гърла и си мисля как ми е станал кваса за хляб (правя си експерименти със закваска за хляб) и как ще изпратя Ясен на работа и почвам да меся, че то си е цял ден играчка втасване, месена, пак втасване и.............
После си спомних, че е четвъртък и е началото на детокса ииииииииииии ............... преглътнах ансола и на линия с импровизирания детокс на сок от моркови, ябълки и цвекло. Обаче това въобще не ми се отрази на мотивацията. Стриктна от всякъде, въпреки че готвя на Митака първо, второ, трето всеки ден е облизах една лъжица преди малко от тортата му, но тя беше с паста от орехи и мед
И да се отчета за един месецсъм свалила 4 килограма. Имам само 3 пропуснатио тренировки - еййй желязна съм!!! Даже събота и неделя правя по две. Вече втория клин за тренировки ми е почнал да се олабва и за следващия детокс ще си купувам нов по-малък. Заредила съм гардероба с нови "слаби дънки" и така. Ами крайно време беше да се взема в ръце. Аз от как отслабвам съм качила 3 кг!!! Та този детокс го почнах на кг на които излязох от болницата :shock:
Мари, Чери :221 :221 :221 голям смях пада с вас двечките :)
Мари, Вер, радвам се да ви видя пак на детокса :)
Отивам да чета. До после :329
[url=http://www.vdahnovenia.bg/]Вдъхнови се за голямата промяна![/url]
katya_den

Мнение от katya_den »

Сиренце, и аз много често се сблъсквам с реплики от рода на "Ти луда ли си да гладуваш?" и най-вече шокиращото "Що не си гледаш здравето? По-добре да си дебела, но здрава..." А бе хора, аз нали най-вече заради здравето си го правя!!! За да спрат да ме болят кръста, колената и тазобедрените стави. Че и кръвното взе да се покачва, а килограмите правопропорционално му влияят. Пълнотата е болест. Но спрях да се обяснявам, мълча си и само мислено правя :1136 или :429 .
Чери, направо ме разби с тази поема към съпружеското тяло. А аз до сега да не се сетя кой е виновен за сланинките по тялото ми. :1139 Довечера ще му дам да се разбере на моя възлюблен!!!...
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

katya_den написа:Сиренце, и аз много често се сблъсквам с реплики от рода на "Ти луда ли си да гладуваш?" и най-вече шокиращото "Що не си гледаш здравето? По-добре да си дебела, но здрава..." А бе хора, аз нали най-вече заради здравето си го правя!!! За да спрат да ме болят кръста, колената и тазобедрените стави. Че и кръвното взе да се покачва, а килограмите правопропорционално му влияят. Пълнотата е болест. Но спрях да се обяснявам, мълча си и само мислено правя :1136 или :429 .
Чери, направо ме разби с тази поема към съпружеското тяло. А аз до сега да не се сетя кой е виновен за сланинките по тялото ми. :1139 Довечера ще му дам да се разбере на моя възлюблен!!!...
Ааааа, Кате, да не ни съдят после за масови убийства... :1062 :1062 и най-вече да не остане планетата без мъже :cry: :cry: :cry: ....... че......

Едно от най-трудните неща е да промениш мисленето на хората в посока на това, че преяждането е по-вредно от гладуването. Дори и едно единсвено преяждане може да ти коства живота, докато ден-два-три глад - не!!!
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Радостина А. Ангелова - поетеса
Аватар
Сиренце
Със словото напред

Мнение от Сиренце »

Но спрях да се обяснявам, мълча си и само мислено правя :1136 или :429 .
Само така :524 :524 :524 . И нали аз си знам, че тази зима съм пила всичка на всичко 2 аспирина, а те пиха по 2-3 антибиотика. Да се оправят!
katya_den

Мнение от katya_den »

Сиренце написа:
Само така :524 :524 :524 . И нали аз си знам, че тази зима съм пила всичка на всичко 2 аспирина, а те пиха по 2-3 антибиотика. Да се оправят!
Права си, тази зима изобщо не съм боледувала, даже обикновенна хрема нямах. Освен кашлица разбира се, но тя е тютюнджийска - само сутрин за около 5-10 минути.
Аватар
bobichan
От писане глава не боли
Обратна връзка:

Мнение от bobichan »

cchery написа:И да идват тука на отчет Иската, Хриско, Бобка и всички останали, че ......... аааааааа :221
Еййй, ама как знам кога да се включа :1069
Сиренце написа: Аз за това и си правя оглушки и не пускам инфо за къщи за гости /не че има много, де/. Иначе си имам едно наум за срещичка преди лятото :222, даже и дати ми се въртят в главата .
Извинете за :1024 .
Я ги сподели тези дати, че мноого ми се идва, но нали ви казах, че планирам едномесечно море. А как обичаме да пътешестваме с мъжа ми....
Оооо Кате, радвам се че си на линия. Кашу може да си хапваш, но сурово. А за чипса споко и на него ще му дойде времето! Всичко трябва да става плавно, за да е успешно. А ако прегрешението е от време на време не е толкова страшно.
cchery написа:Едно от най-трудните неща е да промениш мисленето на хората в посока на това, че преяждането е по-вредно от гладуването. Дори и едно единсвено преяждане може да ти коства живота, докато ден-два-три глад - не!!!

Много точно Чери :524 :524 :524
Сиренце написа:
А те не правят връзка между АБ и храненето! И аз не обръщам внимание на "доброжелателите". Но най-обичам хора, кото са 300 кила и не правят нищо, ама нищо по въпроса са здравето си да ми обяснявак как "не можем да се храним само здравословно". Не можем разбира се, но това не е оправдание всяка вечер да ядем кюфтета с пържжени картофи и да си тъпчем децата с шоколад. Можем да се опитаме да правим здравословни сладкиши и да предлагаме разтоварващи вечери поне от време на време.
Оххххххх темата е безкрайна. Спирам преди пак да съм ви досадила.
:329 :329 :329
ellyto

Мнение от ellyto »

Т
Сиренце написа: Само така :524 :524 :524 . И нали аз си знам, че тази зима съм пила всичка на всичко 2 аспирина, а те пиха по 2-3 антибиотика. Да се оправят!
Ето и мен това ме мотивира. Откакто прилагам хомеопатията и разни бабешки методи за лекуване и откакто правя детоксите много редовно, да чукна на дърво не съм боледувала. Да пила съм антибиотици, но не поради болест, ами защото ме оперираха и нямаше начин.
На мен също са се опитвали да ми кажат, че това, че гладувам не било добре, но пък който е чел за различни видове алтернативно лечение, ще знае, че гладолечението е много добър метод за лекуване.
Не ме разбират, като кажа, че аз оттсега искам да се грижа за себе си, а не чак като стане късно. Като кажа, че човек приема различни видове методи за прочистване и лекуване на организма едва когато вече има сериозен здравословен проблем, тогава вече ме разбират и казват "да така е, тогава вече всеки е склонен да пробва какво ли не". А като кажа, ами защо тогава не го предприемете отсега за да предотвратите появата на някакво заболяване, вдигат ръце".
Важното е че ние тук сме наясно и виждаме ефекта върху собственото си здраве, а на другите, които не го разбират метода, просто не им е дошъл момента :)
Аватар
bobichan
От писане глава не боли
Обратна връзка:

Мнение от bobichan »

ellyto написа:Т
Сиренце написа: Само така :524 :524 :524 . И нали аз си знам, че тази зима съм пила всичка на всичко 2 аспирина, а те пиха по 2-3 антибиотика. Да се оправят!
Ето и мен това ме мотивира. Откакто прилагам хомеопатията и разни бабешки методи за лекуване и откакто правя детоксите много редовно, да чукна на дърво не съм боледувала. Да пила съм антибиотици, но не поради болест, ами защото ме оперираха и нямаше начин.
На мен също са се опитвали да ми кажат, че това, че гладувам не било добре, но пък който е чел за различни видове алтернативно лечение, ще знае, че гладолечението е много добър метод за лекуване.
Не ме разбират, като кажа, че аз оттсега искам да се грижа за себе си, а не чак като стане късно. Като кажа, че човек приема различни видове методи за прочистване и лекуване на организма едва когато вече има сериозен здравословен проблем, тогава вече ме разбират и казват "да така е, тогава вече всеки е склонен да пробва какво ли не". А като кажа, ами защо тогава не го предприемете отсега за да предотвратите появата на някакво заболяване, вдигат ръце".
Важното е че ние тук сме наясно и виждаме ефекта върху собственото си здраве, а на другите, които не го разбират метода, просто не им е дошъл момента :)
Аз въобще не обяснявам. Когато видя, че хората са на друго мнение, сменям темата. Иначе за статистиката свинския грип го изкарах за 2 дни. При това с много малко хомеопатия и адаптогени.
А гладуването не е полезно за хора, които не следват препоръките и правят свободни интерпретации, които вредят на здравето им. Например - една моя позната прави гладуване по Лидия Ковачева и на вечерта на 4 ден се нахранила хубаво при мама (щото тя се притеснила, че ще се разболее) с пържена вечеря, че и изяла една голяма купа семки :shock: :shock: :shock: :shock: И ми се обажда боли ме корема...
Ееее, без коментар. За такива хора гладуването наистина е опасно и по-добре да не се прилага.
ellyto

Мнение от ellyto »

Да за съжаление, когато хората не се информират достатъчно и когато не са мотивирани достатъчно да изпълнят едно нещо както си трябва се получава накрая, че вместо да си помогнат, те си вредят още повече...
Аз успях да постигна едно нещо, да убедя близките, че това не е в мой ущърб...е случва се като отида при родителите на моят човек, майка му да ме пита искаш ли да си хапнеш това, да си хапнеш онова, но винаги съм била желязна и тъврда, че няма да нарушавам детокса и съм устоявала на изкушенията :)
Заключено