Цвети, Диди, ама много сте хубави бе
dexter написа:как точно се взима секрет от носа, болезнено и стресиращо ли е за детето?
Спокойно
Декс, нито е болезнено, нито е стресиращо. Става за секунди, с обикновена клечка за уши.
cchery написа:dexter написа:
Ей, защо ли все се включвам и аз на опашката - и Яна е с възпалено ухо. Днес ходихме на специалист УНГ - инфекция, и то сериозна! От третата сливица, навлезли секрети през евстахиевата тръба.... бла-бла-бла. Обаче - Яна не я боли ухо, всъщност боли я като й издухвам носа и запушвам едната ноздра. Явно тогава нещо се притиска и боли. Иначе натискам, дърпам ухото - няма болка. Боля я през нощта в събота срещу неделя, тогава дадох хомеопатия, на другия ден изварен компрес и до там спрях, защото не я болеше. Понеже не съм много запозната с отитите - може ли да е сериозна инфекция, а да няма болка, да няма температура?
Хм, при нас беше сходна ситуация. Като я попитам боли ли я, казва, че я боли, но иначе е спокойна, без Т. На пипане и натискане въобще не реагираше

През нощта обаче си я боля сериозно. Джипито ни изпрати при спец. Специалиста УНГ каза, че ухото е много зачервено и ни изписа ....... Ферум фосфорикум 15 СН и Беладона 9 СН

. Хомеопата ни изписа Лахесис мутус 30 СН и за всеки случай Оскилококцинум 3 дена по 1 доза. Чудих се, чудих се, но започнах с лахесис. Всичко мина за 3 дни, като през нощта след втория ден повърна, а на третия ден вдигна и Т 37.5 - хомеопатката каза, че ушите са спокойни и предполага, че до вечерта всичко ще приключи, така и стана. Т си спадна сама и вече не е казвала, че я боли. На четвъртия ден дадох еднократно лахесис. Всеки ден и капех и 3-4 пъти по 2 капки зехтин и чесън /май бабините капки са не по-лоши от отипакса напр., да не кажа, че са и по-добри/. Но да знаеш, че има ли изтичане на някакви секрети от ухото /гной напр./спираш всякакви капки.
По принцип
Декс смятам няма да сбъркаш, ако при проблеми даваш ферум фосфорикум и беладона - независимо дали е уши, нос или гърло. И при нас нямаше силни болки и Т този път, но се оправи с хомеопатия. Даже се чудеха и трите докторки, как няма болки при толкова зачервено ухо.
Чери, доволна съм от флудитека, пили сме го при бронхит. Защо не ги пробваш с Хустагил сироп - гаден, но ефективен? Иначе добре си изпуснала парата. И на мен ми се е случвало, точно по такива поводи
Диди, мерси за инфото за боровото масло. Пробвах го на себе си. ИМАШЕ ГОЛЯМ ЕФЕКТ

[url=http://line.romanticcollection.ru][img]http://line.romanticcollection.ru/ba/7_43b_47911350_Rviki_0.gif[/img][/url]